bornova atatürk mahallesi kiralık ev sahibinden

Istanbul'da en uygun kiralık evler nerede?

Endeksa.com'un verilerine göre İstanbul ilçeleri içinde ortalama metrekare kira değeri en yüksek olanlar sırasıyla Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy ve Beyoğlu olurken, en düşük kira değeri olanlar ise Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Arnavutköy ve Çatalca oldu.

Kiralık evler neden pahalı?

Kira artışının en temel nedeni arzın talebi karşılayamaması. Pandemi sürecinde durmak noktasına gelen konut sektörü, enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle toparlanma sürecine giremedi. Maliyetlerdeki artış nedeni ile yeni bina inşaatları durdu.

İstanbul ev kiraları neden yüksek?

İstanbul'da emlak ofislerinde kiralık ve satılık konut için yüksek fiyatlara rağmen yoğun talep oluşuyor. Emlakçılar yabancıların konutlara talebinin de konut fiyatlarını artırdığını söylüyor. Bunun yanında inşaat maliyetlerindeki artışlar ve konut stokunun yetersiz olması kira fiyatlarında artışa neden oluyor.

Kiralık Daire alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kiralık ev seçerken dikkat edilecek konular şunlardır: Kiralanacak dairenin güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığından emin olun. Balkon ve pencerelerde parmaklıklar ve apartman girişinde güvenlik kamerası olmasına dikkat edin. Apartmanın aidatı ve ortak giderleri hakkında bilgi almayı unutmayın.

Türkiyede en ucuz kiralar nerede?

En uygun fiyatlı kiralık evler ise Kırşehir, Niğde ve Mardin'de. İstanbul'un merkezi ilçelerindeki evler için 2-3 bin lira ödenirken, Anadolu illerinde 100 metrekare evin kirası 500-600 liraya kadar düşecek.

Türkiye'de en ucuz kiralar nerede?

En ucuz ÅŸehirler

Konutlarda en uygun fiyatların sunulduğu ve kira artışlarının, konut satış fiyatlarının çok olmadığı şehirler arasında; Siirt, Batman ve Mardin gibi Doğu Anadolu illeri bulunuyor.

Kışın kiralar düşer mi?

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında bu tarz mevsimlik ev kiralamaları oldukça fazla görülmektedir. Buna nazaran sonbahar ve kış aylarında kiralama oranları çok daha düşüktür. Ev kiraları hangi aylarda düşer diye sorulduğunda ise daha çok kış sezonunda bu düşüşler yaşanmaktadır.

İstanbul en ucuz ev kiraları nerede?

Endeksa.com'un verilerine göre İstanbul ilçeleri içinde ortalama metrekare kira değeri en yüksek olanlar sırasıyla Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy ve Beyoğlu olurken, en düşük kira değeri olanlar ise Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Arnavutköy ve Çatalca oldu.

Ev kiraları ne zaman düşecek?

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut piyasasında hareketli sürecin sonuna yaklaşıldıüını belirterek ev kiralarının 2023'te düşeceğini söyledi.

Ev kiraları kaç ayda bir artar?

Kiralık mülkler için yapılan aylık ödeme tutarının artışı yılda bir kez olmak üzere gerçekleşiyor. Kiralara yapılan zam oranı bir önceki yılın kira tutarına ve son 12 ayın tüketici fiyat endeksi bir diğer adıyla TÜFE'ye göre belirleniyor. Mülkün aylık kiralama bedeline TÜFE oranından daha yüksek bir zam uygulanamıyor.