burdur kaç km

Burdur deniz var mı?

Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur, denize kıyısı olmayan oldukça engebeli coğrafi alana sahip bir ilimizdir. İlin %61'i dağlık arazidir. Burdur deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte yer almaktadır. Göller Yöresi'nde yer alan Burdur'un nüfusu yaklaşık 260.000'dir.

Burdur'da ne ünlü?

Dirmil Kebabı, Gölhisar Kavurması, Bükme (Ot Böreği), Dirgit, Höşmerim, Bişi, Haşhaşlı Ekmek, Haşhaş Helvası, Pide, Katmer, Gözlemeler, Adak Aşı ve Bayramlar öncesi yapılan Cevizli Baklava ve Su Böreği yapılış tarzlarıyla Burdur'a özgü öne çıkan tatlardandır.

Burdur'un hangi hayvanı meşhur?

Aynı zamanda Teke Yöresinin Başkenti olarak anılan Burdur, son 8 yılda 400 bin küçükbaş hayvan varlığına ulaşmış ve bu konuda da yükselişini sürdürmektedir. Bölgeye has Honamlı ırkı ile dünya çapında et ve süt verimi yüksek küçükbaş ırkına sahip olmanın da gururunu yaşamaktadır.

Burdur neden il?

Burdur Cumhuriyetle birlikte il merkezi olmuştur. Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında 'Cennet buradadır. Burda dur!' demişler ve 'Burda dur!' sözü zamanla halk arasında 'Burdur' haline dönüşmüştür.

Burdur Bir il mi?

Burdur ili, Akdeniz Bölgesinin iç kısmında ve Göller Yöresi adı verilen bölgede Akdeniz Bölgesi'nden Ege ve Orta Anadolu Bölgeleri'ne geçiş alanında, 29º-24' ve 30º-53' Doğu Boylamları ve 36º-53' ve 37º-50' Kuzey Enlemleri arasında yer almaktadır.

Burdur ismi nereden?

BURDUR Ä°SMÄ° (BURDADUR)

Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında 'Cennet buradadır. Burda dur!' demişler ve 'Burda dur!' sözü zamanla halk arasında 'Burdur' haline dönüşmüştür.

Burdur'un Neyi?

Burdur'a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır; gazel böreği, Burdur şiş, testi kebabı, çekme, kömbe, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi.

Burdur il olmadan önce nereye bağlıydı?

1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur'un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.

Burdur neyi meşhur tatlı?

Yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip olan Burdur'a özgü Ceviz Ezmesi tatlısı 2008 yılında coğrafi işaret tescili almıştır.

Burdur hangi meyve yetiÅŸir?

Burdur Mersin arası kaç?

Burdur - Mersin arası toplam 645 kilometre.

Burdur Bodrum arası kaç?

Burdur - Bodrum arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Burdur - Bodrum arası toplam 186 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürüyor.

Burdur istanbul arası kaç?

Burdur - İstanbul arası mesafe kaç km? Burdur - İstanbul arası yaklaşık olarak 663kms'dir.

Burdur Ankara arası kaç?

Ankara - Burdur arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Ankara - Burdur arası toplam 421 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 6 saat sürüyor.

Burdur Kusadasi arası kaç?

Burdur - Kuşadası arası toplam 287 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 5 saat sürüyor.

Istanbul Burdur kaç TL?

Kamil Koç'un direkt kalkışlı 4 seferi ile İstanbul - Burdur arası seyahat etmek çok kolay. İstanbul ile Burdur arasındaki otobüs yolculuğunun ortalama maliyeti 279.87 TL'dir.

Balıkesir Burdur arası kaç?

Balıkesir - Burdur arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Balıkesir - Burdur arası toplam 396 kilometre.

Burdur Alanya arası kaç?

Burdur - Alanya arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Burdur - Alanya arası toplam 125 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.

Burdur nasıl bir yer?

burdur sosyal yönden düşünürsen çok zayıf bir yer. fakat antalya(2 saat) ve ıspartaya(45 dk) yakın. üniversite şehir merkezinde ve her yere yürüyerek gitme imkanı var. ev kiraları ise sobalı 150-175 kaloriferli 300-400 yakıt 100-150 , pansiyon fiyatlarını bilmiyorum.para harcıyacak yer yok. geçim rahat.