bursa gorukle esyali kiralik evler

Görükle hangi ile bağlı?

Görükle, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir semttir.

Görükle köy mü?

Görükle, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir semttir. Cumhuriyet öncesinde bir Rum köyü olan Görükle, Cumhuriyet yıllarında bir mübadele köyü olmuş; Uludağ Üniversitesi'nin ana yerleşkesinin, köyün merası üzerinde inşa edilmesinden sonra ağırlıklı olarak öğrencilerin yaşadığı bir kentsel alan haline gelmiştir.

Bursa nerede yaşanır?

Şehir merkezinde oturmak istiyorsanız, Setbaşı, Heykel ve Namazgah şehrin orta göbeğinde bulunan mahallelerdir. Genel olarak Bursa'nın yerlileri bu semtlerde yaşamayı tercih etmektedir. Pınarbaşı, Muradiye mahalleleri ise eski Bursa olarak anılmaktadır ki, yaşamak içinde yine en güzel mahallelerden bir kaçıdır.

Görükle nüfus kaç?

GÖRÜKLE mahallesi nüfusu ( beldesine) bağlı NİLÜFER, BURSA. GÖRÜKLE mahallesinin Nüfusu Toplam 33.321 tır. Bu nüfusun 14.408'si Erkek, 18.913'si Kadındır.

Görükle ismi nereden gelmiştir?

Adını Rumcadaki Koubouklia veya Kouvoukleia'dan aldığı sanılan Görükle'nin anlamı Yorgos'tan duyduğuma göre 'korunaklı' demek. Orhan Gazi Bursa'yı fethederken civardaki köylüler bir araya toplanıp tepede kalesi olan ve korunaklı bir yer olarak gördükleri Görükle'ye sığınmışlar.

Mudanya Bursa'nın ilçesi mi?

Bursa'da bulunan ilçeler Osmangazi, Nilüfer, Büyükorhan, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Orhangazi ve Yenişehir'dir.

Bursa'nın eski adı nedir?

1887 yılında Yenişehir Bilecik'e bağlandı. Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.

Bursa neyi ile ünlü?

Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.

Bursa'nın en ünlü yeri neresidir?

Bursa deyince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Uludağ. Marmara Bölgesi'nde yaşayan hemen hemen herkes bir hafta sonu Uludağ'a kış tatiline gitmiştir. Bursa'nın merkezine 31 kilometre mesafede olan Uludağ, yalnızca Türkler tarafından değil Avrupa'dan gelen turistler tarafından da çok beğeniliyor.