bursa hava durumu 15 günlük meteoroloji

Bursa en soğuk kaç derece?

Sitede yer alan verilere göre Türkiye'de en düşük sıcaklık değeri Orhaneli'de yaşandı. -39,6 olarak ölçülen sıcaklık değerlerinin ardından Bursa'daki Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Orhaneli'de ölçüm yapan istasyonda arıza olabileceğini ve bunun araştırılacağını söyledi.

Kaç tane Bursa var?

5 merkez ilçe ve 12 ilçesi bulunan Bursa'nın toplam 17 ilçesi bulunmaktadır. İlçelerden nüfus açısından en kalabalık olanı Osmangazi ilçesiyken en az nüfusa sahip ilçesi Harmancık ilçesidir.

Bursa nemli bir yer mi?

Bursa tamamıyla Akdeniz iklimi içerisinde yer alırken, Uludağ soğuk ve nemli dağ iklimi içerisinde yer alır. Akdeniz ikliminin etkisiyle Bursa'da yarı nemli bir iklim egemendir ve yaz döneminde belirgin bir kuraklık yaşanır.

Bursa Yazın sıcak mı?

Bursa Bölgesinde Ortalama Sıcaklık

Sıcak mevsim 3,2 ay uzunluğundadır ve 7 Haziran tarihinde başlayıp 15 Eylül tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 26°C üzerindedir. Bursa bölgesindeki en sıcak ay Temmuz ayıdır; bu ayda ortalama yüksek sıcaklık 30°C iken düşük sıcaklık 18°C düzeyindedir.

Bursa en çok nereli?

Bursa'da yaşayanların memleketleri (2020 yılı) 1-Bursalı: 1.571.518 kişi (51,40 %) 2-Erzurumlu: 144.675 kişi (4,73 %) 3-Muşlu: 94.468 kişi (3,09 %) 4-Samsunlu: 90.512 kişi (2,96 %) 5-Artvinli: 69.282 kişi (2,27 %) İnteraktif harita: drdatastats.com/yasadigim-ilde…

Bursa'nın eski adı nedir?

1887 yılında Yenişehir Bilecik'e bağlandı. Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.

Bursa'nın en büyük ilçesi hangisi?

2021 ilçe nüfus bilgileri nüfusa göre azalan şekilde sıralanmıştır. 2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Osmangazi, nüfusu en az olan ise Harmancık ilçesidir.

Bursada neden BABA denir?

Başlık çok garip gelecektir ama evet, baba diye bir şey var. Dönel kavşak olarak bilinen bu yol yapısına Bursa'da baba denir.

Bursada göbeğe ne denir?

Misket ya da bilye adıyla bilinen çocukluğumuzun oyuncağına Bursa'da cilli denir. Misket ve bilye de kullanılır fakat cilli olarak bilinir.

Bursa ya ne denir?

Bursa (Yunanca: Προῦσα Prussa, Latince: Prusa), Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dördüncü şehri. 2021 itibarıyla 3.147.818 nüfusa sahiptir. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° kuzey enlem ve 29° doğu boylam daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır.

Bursa en çok ne zaman yağış alır?

Yağış miktarı

Bursa bölgesinde en yağmurlu ay Aralık olup, ortalama yağış 66 milimetre düzeyindedir. Bursa bölgesinde en az yağmurlu ay Ağustos olup, ortalama yağış 12 milimetre düzeyindedir.

Bursa yaşanabilir bir şehir mi?

Türkiye'den sadece 1 şehir, araştırma sitesi Numbeo'nun dünyanın en yaşanabilir 100 şehri araştırmasında sıralamada 59'uncu sıraya girdi: BursaBursa, 2016 yılında yapılan araştırmada dünyanın en yaşanılabilir 28. şehri, 2017 yılında ise 21. şehri seçilmişti.

Bursa'ya neden Bursa demişler?

Trakya'dan gelen Bitinyalıların Kralı I. Prusias tarafından Kartaca Kralı Hannibal ve askerlerinin desteğiyle Hisar Bölgesine Kale Kent inşa edilir. Kralın ismine atfen Prusa ismi verilir. Osmanlıların ele geçirmesiyle önce Brusa'ya daha sonra Bursa'ya dönüşür.

Bursa neyi ile ünlü?

Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.

Bursa'nın hangi ilçesi güzel?

Bursa'nın en güzel ilçesi İznik, çinileriyle ve şirin evleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi... İznik, Türkiye'nin Bursa ilinin bir ilçesi ve ilçenin merkezi olan şehir.

Bursa'nın en ünlü yeri neresidir?

Bursa deyince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Uludağ. Marmara Bölgesi'nde yaşayan hemen hemen herkes bir hafta sonu Uludağ'a kış tatiline gitmiştir. Bursa'nın merkezine 31 kilometre mesafede olan Uludağ, yalnızca Türkler tarafından değil Avrupa'dan gelen turistler tarafından da çok beğeniliyor.

Bursa hangi bölgede yer alır?

Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° kuzey enlem ve 29° doğu boylam daireleri arasında yer alır.

Bursanın en güzel ilçesi neresidir?

Bursa'da en çok Erzurumlu var! TÜİK-Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre 2018 yılı itibari ile Bursa'da Erzurum doğumlu 99.589 kişi yaşıyor. Erzurum'u sırasıyla Samsun, İstanbul, Muş, Artvin, Balıkesir, Trabzon ve Diyarbakır takip ediyor.

Bursa'da en çok hangi ilden insan var?

Bilimin ışığında, arkeolojik kaynaklar Bursa İli ve çevresini 8500 yıl ile tarihlendirmektedir.