cağaloğlu emekli sandığı iletişim

Emekli Sandığı kimi kapsıyor?

Emekli Sandığı, SGK bünyesinde girdikten sonra 4c olarak anılıyor. 5510 sayılı kanuna göre hizmet akdi ile çalıştırılanlar, mahalle ve köy muhtarı olarak çalışanlar, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkarlar, tarım çalışanları, anonim şirket ortakları, komandit şirket ortakları, ...

Polis 4 C mi?

Yukarda bahsedilen 4-c 657 sayılı devlet memurları kanunu değil 5510 sayılı sosyal güvenlik kanunuyla ilgilidir ve polisler 4-c kapsamındadır.

Memurlar 4 C mi?

Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK'ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.

4 C memur nedir?

Emekli Sandığı, SGK bünyesinde girdikten sonra 4c olarak anılıyor. 5510 sayılı kanuna göre hizmet akdi ile çalıştırılanlar, mahalle ve köy muhtarı olarak çalışanlar, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkarlar, tarım çalışanları, anonim şirket ortakları, komandit şirket ortakları, ...

Polisler ne kadar maaş alıyor?

2023 yılında yapılan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında belli oldu. Memurlara yapılan yüzde 30'luk zam artışı sonrasında polis maaşları değişti. Buna göre; 13 bin 747 TL olan polis maaşı yüzde 25 zamla birlikte 17 bin 871 TL'ye, başkomiser maaşı ise 15 bin 810 TL'den 20 bin 553 TL'ye yükseldi.

Hangi polisler var?

Polisler hangi statüde?

Polislerimizde emekli sandığından faydalandığı için SGK nın 4 C maddesinde. Ayrıca geçici personel vs... onlar devlet memurları kanununun maddesi. Polis Memuru devlet memurları kanununda kadrolu Personel olarak 4 A konumunda onunla karıştırmayın.

1 derece memur kimdir?

Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar.

Kamuda çalışan 4b liler kimler?

(Memur, koruma ve güvenlik görevlisi, hemşire, mühendis, hizmetli vb. 4(b) BAĞ-KUR sigortalısı sayılmaktadır.

4A işçi mi memur mu?

4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi 'Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.' şeklinde tanımlanmıştır.

Emekli Sandığı kimi kapsar?

Memur ya da hizmetli statüsünde çalışan devlet personelinin, ihtiyarlık ve ölüm gibi her türlü sigortalarını karşılayan ve bu durumlar ile ilgili işlemleri yapan, tüzel kişiliğe sahip olan Emekli Sandığı özel bir Sosyal Güvenlik Kurumu olarak çalışır ve SGK kapsamındadır.

Astsubaylar 4C li mi?

Astsubay olarak 4/c'li olamazsınız. 4/c demek kamu işçisi demek. Sizin bahsettiğiniz 4/c muhtemelen sigorta kolunuzdur. Şu an ya 4/A'lı yani kadrolu ya da 4B'li yani sözleşmeli çalışıyorsunuzdur.

Emekli Sandığı ikramiyesi nedir?

Emekli ikramiyesi, uzun çalışma hayatının sonunda kamu görevlilerine ödenen toplu paradır. Pek çok memur, doğal olarak, emekliliğe yaklaşırken bu toplu ödeme üzerine planlar yapmaya başlar. Mevzuattaki şartlar sağlandığı taktirde ikramiyenin alınması basit bir rutin işlemden ibarettir.

10 yılını dolduran polis emekli olabilir mi?

Eski polis 10 yıl çalıştıktan sonra dilerse istifa ederek Emekli Sandığı'na isteğe bağlı kesenek ödeyebilecek. Yeni polis ise istifa ederlerse ancak Bağ- Kur'lu gibi isteğe bağlı prim ödeyecek. Bu da daha geç emeklilik ve daha düşük aylık anlamına geliyor.

20 yılını dolduran polis emekli ikramiyesi alabilir mi?

Söz konusu personel hizmet süresini (20/25 yıl) doldurmuş fakat emeklilik yaşını bekleyecekse, yaşı beklerken başka bir statüde çalışmaması halinde, yaşını doldurduğu tarihte yine 5434/89. madde birinci fıkrası gereği aylığını ve ikramiyesini sorunsuz alabilecektir.

Istifa eden memur nasıl emekli olabilir?

8.9.1999 tarihinden sonra istifaen görevinden ayrılmış olması, İstifaen görevinden ayrıldığı tarih itibariyle 15 yıl sigortalılık süresi olması, En az 3600 gün prim ödenmiş olması şartı aranmaktadır.

Polis ne kadar maaş alır?

Asaleti tastik olan bir polis istifa ederse (ihraç filan olmayacak) başka bir silah için taşıma silah ruhsatı alabiliyor. 2 ay geçmeden müracaat ederse kendi beylik silahını geri alabiliyor. 1779 sayılı yönetmeliğin 9.maddesinin R bendine göre.

İstifa eden polisin silahı ne olur?

Buna göre polisler, çalıştıkları her yıl için ¼ oranında fiili hizmet zammı (yıpranma payı) kazanıyorlar. Bu düzenleme eski polisler için geçerli olduğu gibi, yeni 5510 sayılı Kanunda da aynen korundu. Böylece örneğin 20 yıl çalışan bir polis memuru, 5 yıl da yıpranma payı kazanarak 25 yılını doldurmuş sayılıyor.