Sera yapmak ne kadara mal olur?
Yapımı planlanan 20 dekar seranın kurulum maliyetinin yaklaşık 8.900.000,00 TL olacağı öngörülmektedir. 20 dekar seranın bir yıllık işletme maliyeti, ısıtma, işçilik, , paketleme, biyolojik mücadele, gübrefide, slab (yetiştirme ortamı) ve beklenmeyen giderler ile 2.300.000,00 milyon TL olacağı öngörülmektedir.
Sera yapmak zararlı mı?
Seralarda yetiştirilen ürünlerle mevsiminde tarlada yetiştirilen ürünler arasında bileşim açısından bir fark bulunmadığı gibi seralarda üretilen ürünlerin tüketilmesinde gıda güvenliği açısından da bir risk yok.
Sera kurarken nelere dikkat edilmeli?
Sera Kurmak İçin En İyi Yer. Bir sera için en verimli yer; işgücü ve girdilerin mevcut olduğu, (su kalitesi, elektrik, iletişim vb.) pazarlara olan uzaklığın makul olduğu (nakliye maliyetleri) ve en düşük maliyetle en kaliteli üretime izin veren iklim koşullarına sahip yerdir.
Domates ne kadar kazandırır?
Domates üretimi için yıllık ortalama girdi maliyeti 1 dekar için 20 bin 250 lira. Üretici, 1 dekar seradan 15 ila 20 ton olmak üzere ortalama 18 ton domates alıyor. Komisyon ve vergi sonrası üreticinin geliri kilo başına 2 lira 66 kuruş olarak hesaplanıyor.
Tarlaya sera yapmak için izin gerekiyor mu?
Sera kurmak için almamız gereken izin var mı? Sera yatırımları konusunda proje başvuruları diğer yatırımlardan ayrı bir izne tabi değildir. İlgili belediye ve özel idarelerden alınacak izinler başvuru sahibinin sorumluluğundadır. Belediye ya da özel idareye müracaat ederek izin gerekip gerekmediği öğrenilebilir.
Her tarlaya sera yapılır mı?
Yasanın 27. Maddesine yapılan ekleme; 'Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilir.
En kaliteli sera naylonu hangisi?
PVC Sera Örtüsü
Dayanıklılık açısından, Polivinil Klorür (PVC) kumaş en iyi seçimdir.
Serada en kolay ne yetiÅŸir?
Yasanın 27. Maddesine yapılan ekleme; 'Belediye ve mücavir alanlar içinde veya dışındaki iskan dışı alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı seralar, entegre tesis niteliğinde olmamak ve ilgili il tarım ve orman müdürlüğünden uygun görüş alınmak koşuluyla yapı ruhsatı aranmadan yapılabilir.
Sera naylonu yerine ne kullanılır?
Sıcak Mevsim Sebzeleri
Gündüz en az 17 ºC ve gece boyunca en az 15 ºC sıcaklığa ihtiyaç duyarlar. Bu sebzeler arasında, fasulye, salatalık, patlıcan, kavun ve kabak; sera ortamında iyi performans gösterir.
36 aylık sera naylonu kaç mikron?
Bir serayı örtmek için; cam, fiberglas, çift tabaka polietilen, PVC ve polikarbon kullanabilirsiniz.
24 aylık sera naylonu kaç mikron?
36 Aylık - 350 MİKRON UV+IR+EVA+AO+AV+DİFÜZYON Katkılı UV KATKI MADDESİ: Güneşten gelen zararlı ışınları sera içerisine girmesini engeller. Aynı zamanda plastiğin ömrünü belirleyen katkı maddesidir.
Türkiye'de ne kadar sera var?
24 Aylık sera naylonu, 200-250 mikron kalınlığındadırlar. Kullanım ömürleri 4 yıldır. Fiyatı 36 aylık sera naylonlarına göre daha ekonomiktir.
1 top sera naylonu kaç kg?
Ülkemizde, jeotermal enerji ile ısıtılan sera varlığı 4.344 dekardır.
36 aylık sera naylonu ne demek?
– 1 top naylon branda ortalama 55-60 kg ağırlığındadır.
Sera yapmak için izin gerekiyor mu?
36 Aylık - 350 MİKRON
Aynı zamanda plastiğin ömrünü belirleyen katkı maddesidir. UV oranı artıkça plastiğin ömrü de artar. IR KATKI MADDESİ : Gündüz sera içerisinde giren sıcak havayı muhafaza ederek gece sıcak havanın sera içerisinde kalmasını sağlar. Gece ve gündüz arasında ki sıcaklık farkını en aza indirger.
Cam sera ne iÅŸe yarar?
Seranın kurulacağı bölgeye bağlı olarak, ışığı dağıtarak yayan cam kullanmak daha uygun olabilir. Işığı dağıtan yayan cam serada doğal ışığı yayılımını etkiler. Doğrudan güneş ışığını 'dağıtarak' içeri verir ve bitkiler arasına daha derin nüfuz etmesini sağlar.
Neden cam sera?
Doğrudan güneş ışığını 'dağıtarak' içeri verir ve bitkiler arasına daha derin nüfuz etmesini sağlar. Güneşli günlerde serada mevcuttur güneş ışığını dağıtarak, doğal ışıktan daha fazla fayda elde etmek mümkündür. Bu hasat verimini ve aynı zamanda nihai ürünün kalitesini de büyük oranda arttırır.