cübbeli ahmet hoca ezan duası indir

Ezan neden iki defa okunur?

Hz. Osman, halifeliği sırasında cemaatin çoğalması ve bazı kimselerin hutbeye yetişememesi nedeniyle evinin üzerinden bir ezan daha okunmasını emretti.

Ezanı kim icat etti?

İslam tarihinde ilk ezanı Hz. Muhammed'in daha sonrasında azat ettiği kölesi Bilal-i Habeşi okumuştur. Bilal Habeşi, 581 yılında Mekke'de doğdu.

Ezan okunurken namaz Kikinir mi?

Bu anlamda namaz kılmak için ezanın bitmesini beklemek en doğru olanıdır. Bu nedenle ezan sırasında namaz kılınmaması gerektiği bilinmektedir. Fakat ezan okunduğu an vakit girmiş sayılır. Bu nedenle ezan okunurken kılınan namaz da kabul olunur.

Ilk ezan kim söyledi?

Bilal-i Habeşî (581 - 641), İslam peygamberi Muhammed'in sahabesi ve ilk müezzini.

Dinde namaz var mı?

Ezan kelimesi Kur'ân-ı Kerîm'de bir yerde 'bildiri, ilâm' mânasında geçerken (et-Tevbe 9/3) terim anlamında ezana nidâ kökünün türevleriyle iki âyette (el-Mâide 5/58; el-Cum'a 62/9) işaret edilmiştir.

Dünyada ezan sesi hiç susmaz mı?

Conversation. Ezan sesi Dünya üzerinde hiç kesilmez. Ezan bir yerde bittiğinde sonraki meridyen yönünde yeniden başlar. Güneşin hareketlerine göre ibadet eden tüm inanç/din sistemleri aynen böyledir.

Türkçe ezan neden olmaz?

Ezanın asıl amacı, vaktin girdiğini bildirip namaza davet olduğundan değişik dilleri konuşan Müslümanların hepsine bu davetin ulaştırılması, ancak yine hepsinin ortak bilincine hitap etmekle olur ki, bu da ezanın bilinen asli lafızlarıyla yani Arapça olarak okunmasıyla gerçekleşir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, II, 185).

Ezan okununca köpekler neden olur?

Köpeklerde ezan seslerine veya ambulans, polis veya itfaiye araçlarının seslerine karşı uluma ve havlama tepkisinin ana nedeni, yüksek şiddetteki ve belirli frekans aralıklarındaki seslere karşı 'alan savunması' amacıyla karşılık vermektir.

Ezan okunurken uyumak günah mı?

Ezan okunurken uzanmak günah değildir. Bununla beraber tevazu içerisinde bulunarak ezanın sözlerini tekrarlamak faziletlidir.

Dinleyerek namaz kılınır mı?

Teypten dinlemek de caizdir. Okunan Kur'an-ı kerimi kasete alıp, mezara gidince, teybi açarak kaseti dinlemekle bizzat Kur'an-ı kerim okunmuş olmaz. Bunun gibi, bir kimse, namaz kılarken kendi filmini çekse, sonra her namaz vakti gelince, video ile bu filmi oynatsa, namaz kılmış olmaz.

Ezan sesini duyunca ne söylenir?

Allah Rasulü Muhammed (sav) ezanı duyan kimsenin ezanda söylenilenleri aynen tekrar etmesini bildirmiş ve bu sırada 'hayye ale's-salâh ile hayye ale'l-felâh' bölümünde bu sözler yerine bütün güç ve kuvvet Allah'a aittir anlamına gelen 'La havle ve kuvvete illa billah' denilmesini buyurmuştur.

Gece 2 de neden ezan okunur?

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir camide gece yarısında ezan okununca mahalleli şoke oldu. Olayın, cami görevlisinin saatinin bozulmasından kaynaklandığı öğrenildi. İzmir'in Konak ilçesi 683 Sokak'ta bulunan Levent Tepe Selamet Camiinde dün gece saatlerinde oldukça ilginç bir olay yaşandı.

Ezan okunurken neden şarkı açılmaz?

İslam dininin en büyük bir şeairi olan ezan okunurken, tahkir için yani ezanı basit göstermek için, kişinin konuşmasının tonunun yükseltmesi, gürültü çıkarması veya müzikle cevap verir gibi onu seslendirmesi, günahın ötesinde dini bir risk taşır.

Ezan okunurken neden yatılmaz?

halk arasında ezan okunurken yatılmaması, yatılıyorsa kalkılması gerektiğine dair derin bir kanı vardır. aksi 'günah' olarak addedilmektedir. ilgili adetin kaynağı mevlana gibi ezan okunurken derin saygısını göstermek amacıyla yatıyorsa yattığı yerden kalkan islam alimleridir.

Ezan okununca oturulur mu?

Fethu'l-Kadir'de 'Ezanı işiten kimsenin durup dinlemesi sünnettir.' denilmiştir. Öyle anlaşılıyor ki, bu duruş ayakta olduğu gibi, oturarak da olabilir.

Ezan okununca köpekler neden ulur dini?

Bazı hadisi şeriflerde ezan okunurken şeytanların kaçtığı söylenir. Bazı hadislerde ise horozların melekleri gördüğünde öttüğü söylenmektedir. Bu hadislerden yola çıkarak bazı din alimleri ezan okunurken köpeklerin havlamasını iyiye yorumlamaktadır.

Telefondan ezan dinlemek günah mı?

Emekli bir imamdan da şöyle bir cevap geldi: Teyp-telefon vb. aletler ile ezan okumak caiz olmaz; çünkü okunan, ezan hükmünde değildir. O sesin sahibi olan insan yoktur orada. Bu ses, yalnızca aksiseda yani yankı kabilindendir.

Ezan okunurken su içilir mi?

Ezan okunmaya başladığı esnada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak su içilmemelidir. Su içilmesi durumunda oruç bozulacağından dolayı kaza gerekmektedir.

Ezan bittikten sonra okunan dua nedir?

Ezan bitince şu duayı da okuyunuz. 'buyurulmuştur: 'Allahümme rabbe ha zihid-davetit-tammeti ves-salatil-kaimeti ati Muhammedenil-vesilete vel fadilete ved-dereceter-refiate veb'ashü mekamen mahmüdenil-lezi ve'adtehü inneke la tuhlifül-miad. La havle vela kuvvete illa billahil'aliyyil'azim'.

Hangi dualar reddedilmez?

Bu konuda Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: 'Ezan okunduğunda sema kapıları açılır ve yapılan dualar kabul olur. Kâmet getirildiğinde dua reddedilmez.' (İbn Ebî Şeybe, el-Musannef, X, 32) Hz. Peygamber (s.a.s.), 'Ezanla kamet arasında yapılan dua reddedilmez.' buyurdu.

Ezan sesini duyunca ne denir?

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere 'Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir' okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.)

Sabah ezan okunurken yatmak günah mıdır?

Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: 'Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir.' İşte o 5 kelime... 'Bismillahirrahmanirrahim.

Ne istersen iste kabul olan dua?

Hud Suresi 103. Ayet ''Kötülük Yapan Kişiden intikam Almak için Dua'' - ilahirahmet islami dua sitesi | Dualar, İntikam, Keder.