cebeci site öğrenci yurdu mamak/ankara iletişim

Yurtta nasıl ücretsiz kalınır?

Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Yurtta kalmak mantıklı mı?

YURTTA KALMANIN AVANTAJLARI

Ev yerine yurtta kalmak her zaman daha avantajlı bir durumdur. Öncelikle avantajlarından birisi maddi olarak çok daha rahatlayacaksınız. Yurtta giderlerin, yok denilecek kadar azdır. Elektrik, Su ve İnternet gibi faturalarla uğraşmayacaksınız.

Yurtta ne yasak?

Kimler yurtta kalamaz?

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması. g) Kamu personeli olmaması. ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

Yurtta ceza sicile iÅŸler mi?

Öğrenci, bu ceza kendisine tebliğ edildiğinde derhal yurdu terk etmeye mecburdur. Bu şekilde yurttan çıkarılan öğrenci, gelecek yıllarda da Emniyet Genel Müdürlüğüne ait yurtlardan faydalanamaz. (5) Verilen cezalar öğrencinin siciline işlenir.

Evli biri yurtta kalabilir mi?

EVLÄ°YE YURTLAR ÃœCRETSÄ°Z

Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı belirtilerek, evli olup kurumun yurtlarında barınan evli öğrencilerden ücret alınmayacağı, ücretsiz barınma imkanlarından faydalanacakları kaydedildi. Yurtlarda barınan 310 bin öğrenci arasında 489 evli öğrenci bulunuyor.

KYK'da sigara nerede içilir?

Kyk'da nasil sigara Icilir? Odada Sigara İçmek Yasaktır KYK yurtları kapalı alanlardır. Kapalı alan olan yerlerde ise sigara içilmesi kanunen yasaktır. Aynı kural KYK yurtları için de geçerlidir.

Yurtlarda utu var mi?

Yurtta çamaşır yıkayabilir miyim, ütü yapabilir miyim? Tüm yurtlarda öğrencilerin çamaşır yıkayabileceği çamaşırhaneler (çamaşır ve kurutma makineleri), ütü ve ütü odaları bulunmaktadır.

Özel yurtlarda ne yasak?

KYK yurtlarında izin hakkı kaç gün? Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.

Yurtlarda kaç gün izin var?

Sabancı, DAÜ 1 ve DAÜ 3 Yurtlarında tuvalet ve banyo ortak kullanılmakta, DAÜ 2 Yurdunda 2 oda-bir banyo tuvaleti ortak kullanmakta. DAÜ 4 Yurdunda ise tuvalet ve banyo odaya özeldir.

KYK yurdunda banyo var mı?

Yurtlarda kamera olur mu? KYK Yurtları güvenlik görevlileri tarafından korunurken, 7-24 kamera sistemi ile izlenmektedir. Bunun yanında yurtlara girişiniz ve çıkışınız parmak okuma sistemi ya da kart sistemi ile kontrol edilmektedir.

Yurtlarda kamera olur mu?

Kyk'da nasil sigara Icilir? Odada Sigara İçmek Yasaktır KYK yurtları kapalı alanlardır. Kapalı alan olan yerlerde ise sigara içilmesi kanunen yasaktır. Aynı kural KYK yurtları için de geçerlidir.

Yurtta sigara nasıl içilir?

Yurtlarda sigara içiliyor mu? 5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereğince yurt binaları içerisinde, öğrenci odalarında ve diğer tüm alanlarda sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımı yasaktır.

KYK yurt odasında sigara içilir mi?

KYK İzin Alma Talebi Aileye İletiliyor mu? e Devlet üzerinden Genciz Biz sistemi sayesinde yapılan izin talepleri aile bireylerine ne SMS ne Mail ne de telefon yoluyla iletilmez.

Genciz bizden izin alınca aileye mesaj gider mi?

KYK' da toplam izin süresi 75 gündür. Bu süreye hafta sonları, resmi tatiller, yaz tatili ve dönem arası tatilleri ile üniversitenizin akademik takviminde yer alan diğer tatiller dahil değildir.

15 tatilde KYK dan izin alınır mı?

Tüm yurtlarda öğrencilerin çamaşır yıkayabileceği çamaşırhaneler (çamaşır ve kurutma makineleri), ütü ve ütü odaları bulunmaktadır.

Yurt kınama cezası sicile işler mi?

Eğer götürecekseniz gitmeden yurtla iletişime geçmelisiniz. Saç kurutma makinenizi, maşanızı, saç düzleştiricinizi de yanınıza almayı unutmayın.

KYK yurdunda ütü yasak mi?

Yurtlarda ortak kullanımda çamaşırmakineleri ve ütü odaları da bulunuyor. Ayrıca öğrencilere ücretsiz kablosuz internet, 24 saat sıcak su gibi olanaklar da sağlanıyor.

KYK'da düzleştirici yasak mı?

Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.

KYK yurtlarında ütü olur mu?

Yurtlara en erken hangi tarihte girebilirim? Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.

Yurda Kacta girilir?

KYK'de mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor. Ancak öğrenciler kurala uymadıkları durumda yurttan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Yurda erken gidilir mi?

Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz.

Yurda ne lazım?

Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.