cumhurbaskanligi idari izin genelgesi

Idari izin hakkı kaç gün?

Evlenme durumunda 3 gün, Ölüm durumunda 3, Doğum hallerinde 5 gün, Bakımıyla mesul olduğu bir kişinin sağlık sorunları için ise toplamda 10 güne kadar işçi mazeret izni kullanabilmektedir.

Covid olanlar idari izinli mi?

kişilerin mevcut hastalık raporlarıyla kayıtlı olduğu aile hekimine müracaat edecek, durumu uygun görülenlere hastanın ibraz ettiği hastalık raporları ek yapılarak aile hekimi tarafından 'COVID-19 idari izin' tanısı ile durum bildirir tek hekim raporu düzenleneceği ' duyurulmuştur.

Idari izin kimi kapsıyor?

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSAR? İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır.

Mazeret izni kaç gün?

Bunların haricinde bir yıl içinde kullanılabilecek mazeret izinleri ise 10 gün ile sınırlı. Zaruret halinde 10 gün daha mazeret izni verilebiliyor ancak ilk 10 günden sonraki süre yıllık izinden düşülüyor.

Covid raporu rapor hakkından düşer mi?

2) Tek hekimden bir takvim yılı içerisinde toplamda en fazla 40 gün istirahat raporu verilmesiyle ilgili sınırlamada, 40 günlük süreye Covid-19 nedeniyle verilen istirahat raporları da artık dahil edilecek.

Kimler karantinaya Alinmaz?

Temaslı kişiler son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır.

Covid 19 pozitif idari izin kaç gün?

Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer.

Idari izinli maaş alır mı?

İdari izin kapsamında işe gitmeyecek olan kişilerin maaşlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Bu kişiler, maaşlarını tam olarak almaya devam edecek. İdari izinli sayılan kişilerin izinleri, yıllık izne sayılmayacak.

Idari izinde sigorta primi yatar mı?

Aynı şekilde İşveren'in idari izin kullandırması da inisiyatifine bağlı olup, kullandırılan idari izin, yıllık izinden mahsup edilemeyeceği gibi ücret ve SGK prim ödemesi de yapılması gerekir.

Idari izin ayda kaç gün?

İdare Hukukunda Mazeret İzni Süreleri

Memurlara bu izin 10 güne kadar verilebileceği gibi memurun talebi ve işverenin onayı doğrultusunda bir 10 gün daha izin verilebilmektedir; ancak bu ikinci 10 günlük izin süresi işçinin yıllık izninden düşürülmektedir.

Kaç gün idari izin?

İdare Hukukunda Mazeret İzni Süreleri

Memurlara bu izin 10 güne kadar verilebileceği gibi memurun talebi ve işverenin onayı doğrultusunda bir 10 gün daha izin verilebilmektedir; ancak bu ikinci 10 günlük izin süresi işçinin yıllık izninden düşürülmektedir.

Idari izinli olunca maaş alınıyor mu?

İşçilerin, yasada ya da iş sözleşmelerinde yer almayan gerekçelerle aldıkları ücretli izinler idari izinlerdir. İdari izinler sadece kamu kurumlarında geçerli olsa da, işverenin işçiye gönüllü olarak verdiği ücretli izinlerde idari izin olarak tanımlanır.

Hangi hallerde idari izin verilir?

Genelge kapsamında idarî izinli olunan günde, günlük çalışma süresinin bitimini takiben tutulan nöbet süresi de aynı gün fiilen çalışılmış gibi 657 sayılı Kanunun Ek 33 üncü maddesi kapsamında, haftalık çalışma süresine ilâveten yapılan çalışma olmaktadır.

Idari izinde nöbet tutulur mu?

657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.

Idari izinli olan memur il dışına çıkabilir mi?

Madde 7. — Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararım veya sararını hedef tutan bir davranışta buluna mazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir seklide siyasi ve ...

Memur siyaset konuÅŸabilir mi?

2020/4 sayılı Genelgenin 5. paragrafında, 'İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevine dönmek zorundadır.' denilmektedir.

Idari izinli memur işe çağrılabilir mi?

Ücretli izin almış olan bir işçi izinli olduğu süre zarfından çalışmıyor olsa dahi maaşını düzenli şekilde almaya devam eder. Yalnızca fazla mesai ya da prim gibi çalışmaya bağlı ücretler çalışana ödenmez.