d2 belgesi nasıl alınır 2018

D 4 belgesi nedir?

D4 Yetki Belgesi: Taşıma mesafesine bakılmaksızın il içi ve 100 kilometreye kadar olan şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz olarak ticari yolcu taşımacılığı yapacak kişilerin alması gereken belgedir.

D2 belgesi kimlere verilir?

D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.

F belgesi nedir?

F Yetki belgesi : Ticari amaçla yolcu taşımacılığı konusunda acentelik yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir.

C2 belgesi ne demek?

C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.

D1 belgesi hangi araçlara verilir?

D1 Yetki Belgesi, otobüsle yurtiçi tarifeli yolcu taşımacılığı yapacaklara verilir.

Ehliyet D1 ne demek?

D sınıfı ehliyetle minibüs ve otobüs kullanılabiliyor. D sınıfı ehliyette yükün en fazla 750 kg olması şartı aranıyor. D1 ehliyet hangi araçları kullanır sorusu da yaygın olarak merak edilen sorular arasında bulunuyor. D1 ehliyet sahipleri minibüs kullanabiliyor.

H2 belgesi nedir?

H2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. Bu belgeye araç eklenememektedir. H2 yetki belgesi almak isteyenlerin vergi ve oda kaydının olması gerekmektedir.

D2 ücreti ne kadar?

D1 Yetki belgesi ücreti ise 144 bin 848 TL oldu. D2 yetki belgesi ücreti de 72 bin 416 TL oldu.

B2 kayitli ne demek?

B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.

K1 belgesi kaç yıl geçerli?

K1 YETKİ BELGESİ GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADARDIR? Yetki belgelerinin geçerlilik süresi beş yıldır. Eğer yetki belgesi sahibi olan şahıs veya firma faaliyetine devam etmek istiyorsa yetki belgesini süresi içinde yenilemelidir. Süresi içinde yenilenmeyen yetki belgeleri ve eki belgeler iptal edilir.

D4 belgesi kaç yıl geçerli?

Değiştirme esnasında ilgililerin talep etmeleri ve yenileme ücreti ödemeleri halinde ise; D4 yetki belgeleri 5 yıl geçerli olmak üzere düzenlenir. (4) Valiliklerce verilen yetki belgelerini üçüncü fıkraya uygun olarak değiştirmeyenlerin bu yetki belgeleri sürelerinin bitiminde geçersiz olur.

B1 belgesi ne demek?

B1 yetki belgesi, otobüs ile tarifeli olarak uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir yetki belgesi türüdür. B1 yetki belgesine kaydolacak araçların ticari olması gereklidir.

B2 belgesi ne iÅŸe yarar?

B2 yetki belgesi Otobüsle Ticari ve tarifesiz olarak yurtiçi ve/veya uluslararası yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. B2 Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin faal vergi mükellefi olmaları, şarttır.

Tır için hangi k belgesi?

K1 Belgesi alma şartlarını taşıyan bütün gerçek ve tüzel kişiler yük taşımacılığı yapabilir. K1 Yetki Belgesi'ne, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş, eşya taşımak için kullanılan en az 1 araca sahip gerçek kişilerin başvurması gerekir.

K2 belgesi ücreti ne kadar?

Toplam yüklü ağırlığı 3.500 Kg. geçmeyen taşıtlarla yapılan hususi taşımalar için yetki belgesi indirim oranı %75 olarak belirlenmiştir. K2 Yetki Belgesi Ücreti : 44,264TL. Toplam Yüklü Ağırlığı 3.500. Kg. geçmeyen araçlar için uygulanan %75 indirimli K2* Yetki Belgesi Ücreti: 11066TL.

C taşıma belgesi nedir?

C Türü yetki belgesi, Uluslararası ve yurt içi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belge türüdür.

D2 belgesi kaç yaş sınırı?

D2 Yetki Belgesi için aranan şartlar şu şekildedir; Belgeye konu araç minimum 75 koltuk kapasitesine sahip olmalıdır. Yetki belgesi talebinde bulunan işletmenin esas sözleşmesindeki sermayesi minimum 30.000 TL olmalıdır. Asgari kapasite için araçlarda maksimum yaş sınırı 10 yıl olmalıdır.

D2 belgesi ne demek?

D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.