dalga dalga dalgalaniyor

Denizin dibinde hatcam hikayesi nedir?

Türküye konu olan Hatça ise evli bir köy güzelidir. Arvallı'lı bir çobana gönlünü kaptırır, çoban da Hatça'ya sevdalıdır. Birlikte Antalya'ya kaçıp oraya yerleşirler. Arvallı'nın 5 kilometre kuzeyinde yüksek bir yere kurulu ve orman köyü olan Kayış'ta İbrahim Can adındaki mahalli sanatçı bu türküyü yakmıştır.

Denizin dibinde demirden evler kimin?

Açıklama: Yöre : Burdur/Arvallı Köyü Kaynak Kişi : Seyfettin Türkol. Derleyen : Mehmet Erenler.

Zahidem türküsü hangi yöreye aittir?

Kırşehir'de kulaktan kulağa yayılan bu sevdayı anlatan dizeler ozanlar, abdallar tarafından söylenir. Fakat hem Zahide hem de Arap Mustafa yaşadığı ve başka insanlarla evli olduğu için açıktan söylenmez. Neşet Ertaş, on üç yaşlarındayken bir köy düğününde bu şiir eline verilir.

Denizin dibinde Hatçam hangi yıl?

Bu türküde bahsedilen olay 1945 yılında geçmiştir. Türküye konu olan Hatça ise evli bir köy güzelidir. Arvallı'lı bir çobana gönlünü kaptırır, çoban da Hatça'ya sevdalıdır.

Denizin dibinde Hatçam nerede çekildi?

Arvallı(Bağsaray) Burdur`a 38 km. uzaklıkta bulunmaktadır. 1958 yılında belediyesi kurulmuştur ve şuan için büyük bir kasaba halini almıştır.

Denizin dibinde demirden evler Filmi ne zaman çekildi?

Neşet Ertaş, Ankara'da pavyonlarda çalıştığı sırada, yine kendisi gibi pavyonda şarkı söyleyen Leyla adında bir kadına aşık olur.Neşet Ertaş'ın kendisi gibi sanatçı olan babası Muharrem Ertaş, Ankara'ya radyoda bozlak okumaya geldiğinde bu aşktan haberdar olur,Neşet Ertaş'ın Leyla ile evlenme isteğine karşı çıkar ve şu ...

Leyla türküsünün hikayesi nedir?

Zahidem adındaki türküsü ile gönüllere kazınan Aşık Arap Mustafa Öztürk, 1901 yılında Kırşehir ilinin Çiçekdağı ilçesine bağlı Orta Hacı Ahmetli köyünde doğmuştur. Aşık Arap Mustafa, anne ve babasını küçük yaşta kaybeder. Aşık Arap Mustafa'nın babası Kırşehir yöresinde oynanan Koca Oyunu'nda Arap rolünü oynadığı için ...

Aşık Arap Mustafa Kimdir?

SARI GELİN'İN ÖYKÜSÜ

David'in kızı Humar Hanım'a aşık olur. Şeyh Senan, giydiği Hint elbisesinden dolayı ''Sari Gelin'' adını taktığı Humar Hanım'ın tüm isteklerine boyun eğer. Aşkı uğruna şarap içen, Kuran'ı ateşe atan ve Hıristiyan olan Senan, Humar Hanım'ın isteği üzerine domuz çobanlığına başlar.

Sarı Gelin türküsünün hikayesi nedir?

Ayla Algan - Dalga Dalga Dalgalanıyor - YouTube.

Dalga dalga kim söylüyor?

Dalga, deniz dalgaları çeşitli etkenler sonucu meydana gelir. Öncelikle rüzgâr dalgaların oluşmasında başlıca bir faktördür. Rüzgârlar deniz yüzeyinde enerji ile bir itki meydana getirirler ve bunun sonucunda dalgalar oluşur. Ayrıca depremler sonucunda tsunami denen büyük dalgalar meydana gelebilir.

Dalga niye olur?

'Bizim 'Hatçem' türkümüz yöremize ait en güzel türkülerimizden birisidir. Mehmet Erenler tarafından derlenmiş. Burdur halkının uzun yıllardır dinlediği hazin bir aşk öyküsünü anlatır aslında.

Dalga dalga hangi yöreye ait?

Karadeniz ülkemizdeki en dalgalı denizlerden bir tanesi. Nedeni ise ortakuşakta yer alamızın ve gerek sibirya gerek ise izlanda yüksek basınç alanın karadenizden geçerken (rüzgarlar) dalgalanma yapması ve dalgalı gün sayısının çoğunlukta olmasıdır.

Karadeniz neden bu kadar dalgalı?

Rüzgar dalgaları, rüzgarın istikrarlı ve sürekli şekilde estiği zaman oluşurlar. Rüzgar şiddeti genellikle geceleri düşük, gündüzleri ise daha şiddetli estiği için dalgalar gece boyunca durulur.

Gece neden dalga olmaz?

Dalga çeşitleri

Tel dalgası, yay dalgası, su dalgası ve ses dalgası mekanik dalgalardır.

Kaç çeşit dalga var?

BM'nin meteoroloji örgütünün İzlanda ve İngiltere arasında Kuzey Atlas Okyanusu'nda şamandıradan ölçtüğü 19 metrelik dalga şimdiye kadarki en yüksek dalga olarak kayıtlara geçti.

En büyük dalga nerede?

Dalga ve parçacık görüşlerinin kısa tarihi. Aristoteles ışığın doğası hakkında hipotez kuran ilk kişilerden biriydi ve ışığı havadaki elementlerin ayrışması olarak düşünüyordu (dalga teorisi).