deniz astsubay mülakat soruları ve cevapları

Mülakatta ne giymek gerekir?

Seçtiğiniz kıyafet, proporsiyonunuza uygun olmalı, çok dar ya da bir rap konserine geldiğiniz izlenimini veren bollukta olmamalıdır. Takım elbiseniz koyuysa açık renk, tam tersi ise koyu renk bluz, gömlek ya da kazak giyilebilir. Derin yırtmaç ve dekoltelerden uzak durulmalıdır.

Mülakata girerken nasıl selam verilir?

Mülakata giriş yaparken sizinle görüşecek olan yetkiliye gülümseyerek selam vermeli, eğer size elini uzatıyorsa utangaç olarak değil, kendinden emin, kararlı ve dik bir duruşla elini sıkarak size gösterilen yere oturmalısınız.

Mülakatta nasıl konuşulur?

Mülakatta siyah giyilir mi?

Siyah takım tercih etmeyiniz. Çünkü görüşmenin havasına gereksiz bir resmiyet katar. Kadınlar: Etek/ceket ya da pantolon/ceket tercih etmeniz şık bir görünüm elde etmenizi sağlar. Pantolon ve ceketin içine dar kesim bir gömlek ya da trikolar ya da kazaklar tercih edebilirsiniz.

Önce kadın mı el uzatır erkek mi?

Önce ev sahibi elini uzatır, sonra misafir. Bayanla tokalaşmak için önce erkek el uzatmamalı, ancak bayan uzatırsa ona mukabele edilmelidir.

Selam kimlere verilmez?

2- Selam verilmeye elverişli ve layık olmayanlar:

Dinde olmayan şeyleri uyduranlara, Kumar oynayana, İçki içene, Mübah olmayan oyunları oynamakta olana selam verilmez.

Ilk önce kim selam verir?

Bir davete veya toplantıya gelindiğinde ilk önce ev sahibesi ardından diğer konuklar selamlanır. Ayrılırken de aynı şekilde davranılmalıdır. Kalabalık toplantılarda sadece ev sahibesi selamlanarak ayrılınır. Bir bayanla sokakta karşılaşıldığında,ilk önce erkek selam verir.

Mülakatta masada nasıl oturulur?

Görüşme sırasında dik oturun

Görüşme sırasında bacak bacak üstüne atmak veya fazla kasılmış bir şekilde oturmak sizin gergin veya fazla rahat olduğunuz imajını karşı tarafa verir. Bunun yerine görüşme esnasında dik ve rahat bir şekilde oturmalı ve kendinize güvenli bir profil çizmelisiniz.

Mülakata nasıl giyinmeli?

Erkekler: Koyu renkler (gri ve lacivert). Siyah takım tercih etmeyiniz. Çünkü görüşmenin havasına gereksiz bir resmiyet katar. Kadınlar: Etek/ceket ya da pantolon/ceket tercih etmeniz şık bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Mülakatta nasıl oturmalıyız?

Bekleme salonunda oturulan koltuk genişse ve minder varsa erkekler, minderi arkaya alıp dik oturulmalıdır. Otururken eller her zaman dizlerin üzerinde ve erkeklerde bacaklar da omuz hizasında açık olsun. Bununla birlikte koltuğun kenarında kolçak varsa kolun birini ona yaslayıp iki el birleştirilebilir.

Mülakatta ben ne sorabilirim?

Görüşme sırasında asla argo kelimeler kullanma. Görüşmeyi yapan kişiye çalışma arkadaşın veya patronunmuş gibi resmi bir şekilde hitap et. Sesin ve konuşmaların profesyonel ve nazik olmalı. Asla ve asla görüşmeyi yapan kişiye sözle bile olsa saygısızlık yapma.

Sözlü mülakatta nasıl konuşulur?

Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? İş görüşmesine gitmeden önce pozisyonun gerektirdiği nitelikleri iyice gözden geçirin. Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz.

Sizi neden işe alalım sorusuna cevap?

'5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?' sorusuna video konferans sırasında da rastlayabilirsiniz. Bu soru için şirkete özel kariyer hedefleri dile getirilmeli ve uzun yıllar şirketin vizyon ve misyonunun benimseneceğinden söz edilerek, kendinden emin bir şekilde yanıtlanmalıdır.

5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun?

Görüşme sırasında dik oturun

Görüşme sırasında bacak bacak üstüne atmak veya fazla kasılmış bir şekilde oturmak sizin gergin veya fazla rahat olduğunuz imajını karşı tarafa verir. Bunun yerine görüşme esnasında dik ve rahat bir şekilde oturmalı ve kendinize güvenli bir profil çizmelisiniz.

Askeri Tıpta mülakat var mı?

Bu tarihten itibaren MSB kendi adına sivil tıp fakültelerinde öğrenci okutmayı sonlandırmıştır. Üniversite sınavında başarılı olanlar sağlık taraması, spor tesleri ve mülakatta başarılı olmak koşuluyla fakülteye kabul edilmişlerdir.

GATA doktorları asker mi?

Sağlık taraması, spor testleri ve mülakatları geçen sivil tabipler GATA'da 1 yıl askeri tabiplik eğitimi aldıktan sonra askeri tabip olmuşlardır. 31 Temmuz 2016 tarihli 699 sayılı KHK ile Gülhane Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmiş ve Sağlık Bakanlığına geçmiştir.

GATA tıp askeri mi?

Siz de Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askerî doktor olmak istiyorsanız Gülhane Tıp Fakültesi'ne gelebilirsiniz. Sınavınızda başarılar diliyoruz.

GATA kaç yıl okunuyor?

Eğitimimiz 6 yıllık olup hazırlık sınıfı yoktur. Gülhane Tıp Fakültesi gelişmiş multidisiplin, beceri, anatomi, histoloji, patoloji, mikrobiyoloji, AR-GE ve deneysel hayvan laboratuvarları; haftanın yedi günü sabahtan gece 01.00'e kadar açık olan kapsamlı kütüphanesi ve araştırma olanaklarına sahiptir.

GATA mezunu doktor nerede çalışır?

Tıpta uzmanlık sınavını kazanmak şartı ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimi alabilmektedir. Uzman doktor olduktan sonra sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde çalışmaktadır.

GATA ADI NE OLDU?

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) ismi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirildi.

GATA Tıp ne oldu?

Adı Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi artık sivil hastalara hizmet verecek.