deprem tatilinde ek ders ödenir mi

Bir günlük ek ders ücreti ne kadar?

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.

Bir nöbet kaç ek ders?

Nöbet ücretleri haftada bir tuttukları nöbetler karşılığında öğretmenlerimizin hesaplarına yatıyor. 1 nöbet ücreti 3 ek derse tekabul ediyor.

Sınıf öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?

Egzersiz saati kaç TL?

Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak.

1 gün rapor ek ders kesilir mı?

Yani bir gün rapor alan sınıf öğretmeninin ek dersinden 7 saat ücret kesilir. O hafta sınıf öğretmeni 8 saat ek ders alır. Raporlu olan sınıf öğretmeninin nöbet ek dersi; Eğer öğretmenin o haftaki nöbet günü pazartesiye denk gelirse ve o günde raporlu olacağından dolayı öğretmene nöbet ek ders ücreti yazılmaz.

1 saat ek ders ücreti ne kadar?

Ek ders ücreti 2023 yılının Ocak-Haziran döneminden geçerli olmak üzere %30 zamla brüt 60,72 liraya yükseldi.

Haftada 2 gün nöbet tutulur mu?

SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ ! Aynı hafta içinde verilen ikinci nöbetleri yerine getirmemek üzerine sendikamızın eylem kararı vardır.Hem yukarıda bahsettiğimiz sebepler hem de aldığımız eylem kararı gereği hiçbir idareci öğretmenlerimizi ikinci nöbete zorlayamaz.

Polisler ne kadar maaş alıyor?

2023 yılında yapılan zam oranı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında belli oldu. Memurlara yapılan yüzde 30'luk zam artışı sonrasında polis maaşları değişti. Buna göre; 13 bin 747 TL olan polis maaşı yüzde 25 zamla birlikte 17 bin 871 TL'ye, başkomiser maaşı ise 15 bin 810 TL'den 20 bin 553 TL'ye yükseldi.

Doktorlar ne kadar maaş alıyor?

Ocak ayında memurlara yapılan yüzde 30 zam ile birlikte doktor maaşları da arttı. Oca 2023 zammı ile birlikte doktor maaşları da netlik kazandı. Yüzde 30 zamla birlikte Uzman Doktor (1/4) maaşı 18.861 TL'den 24.519 liraya yükseldi.

Savcılar ne kadar maaş alıyor?

Destekleme ve Yetiştirme kurslarında görevli ders ücreti karşılığı görevlendirilen öğretmenler, Genel idari izinli olunan günlerde o güne ait ek ders ücretinden yararlanamazlar.

Idari izinde DYK ödenir mi?

Özellikle 2023 yılı ek ders ücreti hesaplama, kadrolu öğretmen ek ders ücret hesaplama nasıl yapılır sorusu da karşımıza çıkacaktır. Ek ders ücreti hesaplama 2023 yılı Temmuz-Aralık brüt ücreti 46,70 TL olarak belirlenmiştir. Net ek ders ücreti ise 39,35 TL değerindedir.

Ek ders ücreti ne kadar oldu?

Bu açıklamalara göre; olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde İYEP kursu kapsamında yapılamayan derslere ait ek ders ücretleri ödenecektir. Fakat olumsuz hava koşulları nedeniyle kar tatili olan günlerde; ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevi ek ders ücretleri ödenmeyecektir.

Kar tatili maaşı kesilir mi?

DYK'larda öğretmenlerin maaş karşılığı ve zorunlu ders karşılığı doldurmaları halinde ders verilmesi, 4-Resmi ve Dini Bayram tatillerine denk gelen kursların sonradan telafi programı yapılmayacaktır.

DYK da telafi yapılır mi?

Net ek ders ücreti ise 39,35 TL; Yüzde 20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 37,01 TL; Gece brüt ek ders ücreti 50,04 TL; Gece net ek ders ücretleri yüzde15 vergi dilimi için 42,15 TL, yüzde 20 vergi dilimi için 39,65 TL oldu.

2022 ek ders ücreti kaç lira?

2022-2023 yılı eğitim ve öğretim dönemi brüt ek ders ücreti 46,70 TL, net ek ders ücreti ise 39,35 TL olarak belirlendi. Yüzde 20 vergi dilimine giren öğretmenlerin alacağı net ek ders ücreti 37,01 TL oldu.

2022 ders ücretleri ne kadar?

Öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Öğretmenler 15 tatilde ek ders alır mı?

Ücretli öğretmenlere ise kar tatilinde ek ders ödenmemektedir.

Karne günü ek ders ödenir mi?

Bayramlarda yapılan tatil süresince, resmi tatillerde ve dini bayramlarda ek ders ödemesi yapılmaz. Ek derslerin ödemesi hafta bütünlüğüne göre yapılır. Eğer ilgili haftada maaş karşılığı dolmuyorsa ek ders ödenmez. İdari izinde, milli bayramda, resmi tatilde, dini bayramda ders yapılmaz.

Yaz tatilinde ek ders ödenir mi?

Ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirilenlere haftada en fazla 30 saat ders görevi verilebileceğinden, rutin müfredat kapsamında 20 saat ders okutan öğretmene destekleme ve yetiştirme kursunda en fazla 10 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.

En fazla kaç saat DYK alabilir?

İlinizde bulunan bir eğitim kurumunda görev yapmakta olan ve rutin müfredat kapsamında 30 saat, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ise 10 saat olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutan genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenine, halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslarda Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ...

DYK 40 saate dâhil mi?

Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.

DYK 1 saat açılabilir mi?

Öğretmenlere; fiilen ders ve ek derslere girmekte olan ve bu görevlerini bir fiil yerine getiren yüksek lisans ve doktora yapmış olan öğretmenlere yüksek öğrenimlerine bağlı olarak sırasıyla %5 ve %15 artırımlı ek ders ücretleri ödenmektedir.

5 ek ders ücreti kimlere ödenir?

OKUL MÜDÜRLERİ DE NÖBET EK DERS ÜCRETİ ALABİLECEK!

İmzalanan 4.dönem toplu sözleşme kararlarına göre okul müdürleri bundan sonra nöbet ek ders ücretinden yararlanabilecek.

Müdür nöbet ücreti alır mı?

Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, müdürlük, müdür başyardımcılığı, eğitim şefliği, müdür yardımcılığı yapan öğretmenler haftada 6 saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bunlara, ihtisasları içinde veya muvafakat ettikleri takdirde ihtisasları dışında haftada oniki saate kadar ücretle ek ders ve ekzersiz verilebilir.

Müdür Yardımcısı 12 saat derse girebilir mi?

(11) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Öğretmenlerden; engelli olanlar, engelli çocuğu bulunanlar ve bakmakla yükümlü olduğu engelli birey bulunanlara nöbet görevi verilmez. Ancak bu durumdaki öğretmenlere istemeleri hâlinde, gün tercihlerine öncelik verilerek nöbet görevi verilir.

Nöbet kimlere verilmez?

Personel, Ulusal Bayramlar veya Dini bayramlarda nöbet tutarsa normal birim nöbet ücreti olarak Brüt 37,53 TL olurken, 0,28 TL damga vergisinin kesilmesi sonrası NET 37,25 TL, Ameliyathane, Acil servis veya yoğun bakım da nöbet ücreti olarak saatlik Brüt 56,30 TL olurken, 0,43 TL damga vergisinin kesilmesi sonrası NET ...

Nöbet kaç TL?

Bu nedenle ister Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı, Müdür Yardımcısı, Okul Müdürü, Müdür Başyardımcısı olsun belletici olarak görevlendirebilir.