depremzede çoçuk sahiplenmek istiyorum

Nereden evlat edinebilirim?

Kimler Evlatlik alamaz?

Yasanın 306. maddesine göre, bir kimsenin evlat edinebilmesi için, en az 5 yıldan beri evli olmaları veya otuz yaşını doldurmuş bulunmaları gerekir. Evlat edinebilmek için kişilerin medeni durumlarına bakılmaz; ancak eşler, birlikte evlat edinebilir, evli olmayanlar birlikte evlat edinemezler.

Evlat edinme yaşı kaç?

Evlat Edinme Yaşı

Kişi evli değil ve tek başına evlat sahibi olmak istiyor ise en az 30 (otuz) yaşını tamamlamalıdır. Evlat edinen, evlat edinilenden en az 18 (onsekiz) yaş büyük olmalıdır.

Evlat edinme ücretli mi?

Devlet çocuğun doğum sırasına göre 300-600 TL arasında doğum yardımı yapıyor. Üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen memurlara kadın ya da erkek ayrımı olmadan 8 hafta ücretli, istek halinde 24 aya kadar ücretsiz izin verilebiliyor.

Evlatlık almak haram mı?

EVLAT edinmek günah değil. Evlat edinmede, nesebini (soy, baba soyu) değiştirmek sakıncalı ve yasaktır. Diyarbakır Müftüsü Nimettullah ERDOĞMUŞ: EVLAT edinmek hayırlı işlerden bir tanesidir.

Evlatlık kardeşe miras kalır mı?

Evlatlık ve altsoyu, evlat edinene kan hısmı yani onun gerçek evladıymış gibi mirasçı olurlar. Bu mirasçılık, gerçek evladın mirasçılığından farklı değildir. Yani evlatlık, miras bırakanın altsoyu ile aynı hak ve yetkilere sahip olur.

Islamda Evlatlık alınan çocuğa miras düşer mi?

İslamda Evlat Edinme Var Mı sorusunun yanıtı şöyle: Alınan evlatlık, büyüyünce erkek ise size, kız ise beyinize yabancı olur. Yabancı bir kimse ile beraber kalmak ise caiz değildir. Bu bakımdan evlatlık alırken, kardeşlerinizden birinin oğlunu veya beyinizin kardeşlerinden birinin kızını alırsanız mesele kalmaz.