depremzedelere yardım eden ünlüler

AFAD bağış nasıl yapılır?

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, 'DEPREM' yazarak 1866'ya SMS gönderebilecek (01 Ocak 2023 tarihi itibariyle SMS bedeli: 20 TL'dir). 'AFET' yazıp 2868'e göndererek (15₺) katkıda bulunabilirsiniz. KIZILAY BAĞIŞ NASIL YAPILIR? Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağış yapabilirsiniz.

AFAD hangi banka?

T.C. ZÄ°RAAT BANKASI A.Åž.

AFAD toplanan para ne kadar?

'TEKYÜREK' yazıp 1866'ya da mesaj göndererek AFAD'a 50 TL, 2668'e mesaj göndererek Kızılay'a 50 TL bağışta bulunulabiliyor. 0212 707 01 00 telefon numarasını arayarak bağışta bulunabilirsiniz. Şimdiye kadar toplanılan bağış miktarı nakdi olarak 115 milyar 146 milyon 528 bin lira, SMS adedi 9 milyon 467 bin 607 oldu.

Gönüllü AFAD üyesi nasıl olunur?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD para aliyor mu?

AFAD Gönüllülük Portalı için hazırlanan eğitimler/sunumlar tüm AFAD Gönüllülerine açık ve tamamen ücretsizdir.

AFAD özel mi devlet mi?

Kurum, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.

Kaç tane AFAD var?

Her ilde valiye bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmakla beraber 11 ilde bulunan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri, bu kuruma bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedirler.

Afad maaş alıyor mu?

AKUT tüm faaliyetlerinde başta 5253 sayılı Dernekler Kanunu olmak üzere yasal düzenlemeleri esas alır. Derneğimiz bu kapsamda tamamen gönüllülük esası ile çalışmalarını yürütür ve Derneğin çalışma veya faaliyetleri için herhangi bir ücret ödemez.

Afad eğitimleri ücretli mi?

Eğitimler, tatbikatlar, sosyal aktiviteler ve görevlere katılan AFAD gönüllülerine AFAD İl Müdürlüklerindeki Gönüllü İl Koordinatörleri olarak görevlendirilmiş personeller tarafından ve gönüllülük portalı üzerinden puan verilecektir. Bu puanlarla gönüllülere küçük sürpriz hediyeler gönderilecektir.