Katık icinde ne var?
Katık dönerin sahibi kim?
Musa Çoban ve Yusuf Karadaş'ın sahibi olduğu Katık Döner'in İzmit şubesinin işletmesini Adnan Ergüven üstlenecek.
Katık Döner nereye ait?
KATIK DÖNER
Gıda sektöründeki yaşantımıza 1988 yılında İskenderun'da açtığımız ilk şubemiz ile başladık. Aradan geçen bunca yıl içinde sarf ettiğimiz emek sonucunda yurt içinde; merkezi Adana olmak üzere, İzmir, Kocaeli, Kahramanmaraş, Bursa, Mersin ve Kırıkkale'de siz değerli müşterilerimize hizmet vermekteyiz.
Cadde katık sahibi kim?
Değirmendere'de yeni bir lezzet mekânı Öner Çelik girişimiyle hizmete girdi. Gölcük'te bir şubesi daha bulunan Öner Çelik, ünlü marka Cadde Katık'ı Değirmendere'ye de kazandırdı.
Hatay döneri kim buldu?
Yavuz İskenderoğlu'na göre, dedesi İskender Efendi dikey şişe geçirilmiş döner kebabın mucididir. İskender Efendi çocukken babasının restoranında pişirilen kuzuları yatay değil de dikey şişe geçirmeyi akıl etmiştir. Dikey kebap başarılı olmuş ve yıllar sonra döner kebap olarak bilinmeye başlamıştır.
Has döner sahibi kim?
Türkiye'nin lezzetli döneri Sivas Has Döner, 45 yıllık döner ustası olan Nurettin AKSOY tarafından kurulmuştur. İlk şubesini Sivas'ta kuran firmamız, 2017 yılında 2000 kişilik kapalı alanı olan, ve 5 salondan oluşan yeni merkezine geçmiştir.
Maydanoz dönerin sahibi kim?
Maydonoz Döner'in Kurucusu Ömer Şeyhin franchise sisteminin avantajları ile ilgili şu sözleri dile getirdi: 'İş dünyasına çağdaş bir bakış açısı ile yaklaşıyoruz.
Hatay dönerin içinde ne var?
Lavaşın üstüne tavuk dönerin eklenmesi ile birlikte, tam olarak Hatay usulü tavuk döner yapmak için patates ve diğer malzemeleri ekleyerek döneri tamamlamanız istenecektir. Bu şeklide döner tamamlanarak, direkt olarak hazır hale gelecektir.
Hatay döner nedir?
Döner ya da döner kebap, içyağı ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et parçalarının, bir şişin üzerine geçirilerek, dik bir şekilde asıldıkları odun ateşi karşısında pişirildiği, Türk mutfağına özgü bir yemek.
Döner Türk mü Yunan mı?
Bir başka kaynakta ise 1850 yılında Bursa'da İskender Bey tarafından Türk mutfağına kazandırıldığı iddia edilen dönerin, kaynaklarda anavatanın Kastamonu ve dönerin bir başka çeşidi olan çağ kebabıyla ünlü Erzurum olduğunu yer alır.
Dönerin anavatanı neresi?
Bin yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'dir. Gaziantep, Şanlıurfa, Adana ve Mersin kebap konusunda ilk sıralarda yer almaktadır.
Kebap hangi ülkeye ait?
Anadolu Birlik Holding - TORKU DÖNER RESTAURANTLARININ SAYISI ARTIYOR.
Torku döner kimin?
Üretim aşamasında çok önemsediğimiz helal sertifika standartlarına uygun hareket ediyoruz.
Has döner helal mi?
İşin mutfağından gelen işletme sahibi Himmet Polat, 'Bir milletin geleceği yediği gıdaya bağlıdır' sözünü Ağababa Döner'in misyonu olarak görmüş ve bu tavrını her ayrıntıda yansıtmaya çalışmaktadır.