develi nüfus müdürlüğü telefon

Yozgat nüfusu ne kadar?

Yozgat, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçeleri ise Karadeniz Bölgesi'nde kalır. Yozgat ili nüfusu 419.095'dir. Bu nüfusun %76,35'i şehirlerde yaşamaktadır (2021 sonu). İlin yüz ölçümü 13.690 km2dir.

Yozgat Yörük mü?

Yüzyıl sonlarında yaklaşık 150 000 kişilik nufusu ile Dulkadir Türkmenlerinden sonra Anadoludaki en büyük Yörük-Türkmen teşekkülüdür denmektedir.

Yozgatlıların soyu nereden gelir?

Bugün Yozgatlılar aslında net olarak İskoçlar ve İrlandalıların torunları.

Bozok ismi neden Yozgat oldu?

İlin, asıl adı 'BOZOK' olup, zamanla 'Yozgat' olarak değiştirilmiştir. Oğuz'ların; 'BOZOK' koluna mensup Türkmenlerin bu bölgeye akınıyla birlikte, yöre 'BOZOK' ismiyle anılmıştır. 1800'lü yıllara doğru bu ismin yanı sıra 'YOZGAT' adı da telaffuz edilmiştir.

Yozgat Ermeni mi?

Yozgat sancağının aynı tarihteki toplam nüfusu 201.981 olup bunun 33.000'i Ermeni'dir (Arşiv, I, 2005, s. 647). Buna göre sancak nüfusunun yaklaşık %16,4'ü Ermeni'dir. Bu tarihte üç kazadan oluşan Yozgat sancağının en fazla Ermeni nüfusa sahip kazası 15.670 ile Boğazlıyan'dır.

Yozgat Kürt mü?

yozgatın yanı sıra konya, kulu, ankara, haymana polatlı, kırşehir yörelerinde 18. ve 19. yüzyıllarda gelen ve buraya yerleşen yoğun bir kürt nüfus vardır. cumhuriyet dönemi kürt isyanlarında ise yoğun bir kürt nüfusu aydın, manisa, tekirdağ ve edirne bölgelerine sürgün edilmiştir.

Yörük Alevi mi?

Kısaca Osmanlı İmparatorluğu'nu kuranlar Yörük Alevileridir. Yani Ahilik edebi, ehlibeyt nefesi ile kurulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk Yozgat'a neden ceza verdi?

Şehre sırtı dönük heykel

Çapanoğlu isyanları sebebiyle Ankara'yı çok uğraştıran Yozgat, rivayete göre bir ziyaretinde halk zamanın reisicumhurunu protesto ettiği ve heykel yaptırmadığı için kara listeye alınmış; hiç bir yatırım yapılmadığı gibi; yol üzerinde olmasına rağmen demiryolu bile geçirilmemiştir.

Atatürk Yozgat için ne demiş?

Halk arasında Atatürk'ün Yozgat'a -kimine göre 50, kimine göre 100 sene- ceza verdiği inancı var olsa da; Atatürk Yozgat'a ceza falan vermemiştir! Aksine Yozgat'ı başkent olarak düşünüyordu. Bu beyanı meclis tutanaklarında ve 1920 yılında ABD'li gazeteci Clarence K. Streit ile yaptığı röportajda açıkça görülmektedir.

Kayseri Develi ilçesinin nüfusu ne kadar?

Develi nüfusu 2021 yılına göre 66.507. Bu nüfus, 33.291 erkek ve 33.216 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %50,06 erkek, %49,94 kadındır.

Kayserinin en büyük ilçesi hangisi?

2021 ilçe nüfus bilgileri nüfusa göre azalan şekilde sıralanmıştır. 2021 nüfus sayım verilerine göre, en kalabalık ilçe Melikgazi, nüfusu en az olan ise Özvatan ilçesidir.

Kayseride hangi ırklar var?

Varsak Türkmenleri, Halaç Türkleri, Ahıska Türkleri, Yörükler, Karapapak Türkleri, Türkmen Alevileri, Yerli Türkler, Erzurum Oltu ve Horosan Göçmeni Türkmenler, Kars Göçmeni Türkmenler, Bulgaristan ve Yunanistan Göçmeni Türkler. Yani Kayseri'de birçok Türk halkı bir arada yaşamaktadır.

Kayseride kaç tane Sivaslı var?

Kayseri'de yaşayan en çok Sivaslıları görüyoruz. 90 bin 423 Sivaslı Kayseri'de ikamet ediyor.

Kayserinin en lüks semti neresi?

Bu araştırma için Alpaslan Mahallesi ile Eğribucak Bağlarında özel çalışma yapıldığını söyledi. Çünkü buralar Kayseri'deki zenginlerin yaşam alanı. Aslında Alpaslan mahallesi bizim de araştırmamız gereken bir yer.

Kayserinin eski adı nedir?

Şehrin en eski adı olan Mazaka, Roma devrine kadar devam etmiş; Roma devrinde şehre imparator şehri anlamında Kaisareia adı verilmiş; bu isim Araplarca Kaysariya şeklinde kullanılmıştır.

En küçük ilçesi hangisi?

255 ilçe nüfusuyla Tunceli'nin önünde

Konya'nın Yalıhüyük ilçesi, 1532 kişiyle Türkiye'nin en küçük ilçesi oldu.

Kayseride Alevi var mı?

Kayseri Alevîleri genellikle Sarız, Develi ve Sarıoğlan ilçelerinde yaşarlar; ancak Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde de yoğundur. Kayseri genelinde toplamda 30-35 adet Alevî köyü vardır ve bunların büyük çoğunluğu Kars ve Ardahan civarından göçmüş olan Oğuz boyuna bağlı Türkler'dir.

Mazaka ne demek?

Kayseri Milattan önce kurulmuş bir şehirdir. Bu şehre ilk defa (Kanisti) adı verilmiştir. Asurlular dönemine rastlayan çağlardaki bu ad daha sonra (Mazaka) olarak değişmiştir. Bu adın da, Kapadokya'lıların atası Mechus, ya da (Mosoch) dahi geldiği ifade edilir.

Kayseride Kürt var mı?

Kayseri'de az sayıda Kürt yerleşimi de vardır. Birkaç tane Sünni Kürt köyü vardır. Bunlardan bir tanesi Erzurum Karayazı ilçesinden gelerek Kayseri'ye yerleşmiştir. Sarız ilçesinde Sinemilli ve Koçgiri Aşiretlerine mensup Kürtçe konuşan Alevi köyleri de vardır.

Kayseride ne kadar Ermeni var?

Kayseri'de yerel ekonomik yaşamda önemli bir pay sahibi olan bu 50.000'i aşkın Ermeni nüfusun çok büyük kısmı 1915'te tehcir edilmiştir (Talat Paşa'nın Şahsi Günlüğünde Kayseri Sancağı tehcir rakamı: 47.617'dir).

Kayseride hangi Milletler yaşadı?

Bugün Kayseri'deki eski eserlerin çoğu ve en değerlileri Selçuklu devrinden kalmış olanlardır. Selçuklulardan sonra İlhanlılar bu bölgeye hâkim oldular. 1277'de Mısır-Suriye Türk Memlûk Sultanı Baybars Kayseri'ye geldi, fakat İlhanlılar'dan Kayseri'yi geri alamadı.

Nufus Müdürlüğü kime bağlı?

Pasaport Daire başkanı kim?

Pasaport ve Sürücü Belgeleri Daire Başkanı Mehmet Levent KEPÇELİ

Nufus Müdürlüğü kaça kadar çalışır?

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA SAATLERİ

Nüfus Müdürlükleri mesailerine sabah saat 08:30'da başlayıp 12.30'ta öğle yemeği arası veriyor. 13.30'da tekrar mesaiye başlayan Nüfus Müdürlükleri, 16:30'da mesailerini bitiriyor.

Nüfus Şefi ne iş yapar?

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü Şefinin Görev, Yetki ve Sorumluluğu. 1- a) Kendisine bağlı olan büro, bölüm veya servisi yönetmek. b) İl nüfus ve vatandaşlık müdürlüğünün yazışma ve dosyalamaya ilişkin işlemlerini yürütmek. c) Bütçe, tahakkuk ve ayniyat işlerini yapmak.

10 daire başkanı kim?

Seçime 108 üye katıldı. Üyelerden 60'ının oyunu alan Yılmaz Akçil birinci turda 10. Daire Başkanı seçildi. Seçimde 48 üye ise boş oy attı.

Pasaportu neresi basıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü

199 nerenin telefon numarası?

ALO 199 VatandaÅŸ EtkileÅŸim Merkezi. baÅŸvuru talebinde bulunabilirsiniz.