Didim Akbük nasıl bir yer?
Oldukça sessiz oluşuyla dikkat çeken bu yol orman ve pek çok irili ufaklı yerleşimin içinden geçiyor. Akbük mavi ile yeşilin kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. Gürültüden uzak, temiz havası ile ülke turizminde denizin mavisi ile ormanın yeşilinin buluşma noktasında tatil arzulayanlar için bulunmaz bir cennettir.
Didimde en güzel deniz nerede?
Altınkum Plajı
Didim'in en çok tercih edilen plajı olduğu için pek çok otel bu plajın çevresinde yer almaktadır. Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır. Deniz o kadar temizdir ki yüzdüğünüzde sizinle birlikte salto atan balıkları görebilirsiniz.
Akyaka mı Akbük mü?
Gökova Körfezi'nde bulunan koy Muğlalılar arasında Akyaka ile anılıyor. Yani koy Akyaka Akbük Koyu olarak biliniyor.
Didim kışın soğuk mu?
Serin mevsim 4,0 ay uzunluğundadır ve 25 Kasım tarihinde başlayıp 27 Mart tarihine kadar sürer, günlük ortalama yüksek sıcaklık 17°C altındadır. Didim bölgesindeki en soğuk ay Ocak ayıdır; bu ayda ortalama düşük sıcaklık 7°C iken yüksek sıcaklık 13°C düzeyindedir.
Didimde neler yenir?
Akbük denizi kum mu?
Akbük Plajı sığ denizi ve ince kumlu sahili sayesinde çocuklu aileler tarafından çok seviliyor.
Didimde hangi ayda denize girilir?
Türkiye'nin büyük bir bölümü sonbaharı yaşarken Ege'nin incisi Didim'de ise Ekim ayında Altınkum plajı deniz keyfi yaşanıyor.
Akbük koyu sığ mı?
Denizi sığ ve kumludur. Akbük Koyu etrafında gidebileceğiniz yerlerden en ünlüsü ise Akyaka bölgesi.
Akyaka da ne yenilir?
En sık tercih edilen Akyaka yemekleri; mavi yengeç, karidesli mücver, kalamar dolma, Girit Ezme, kabak çiçeği kızartması, topik, enginar dolması, deniz börülcesi, ahtapot salatası ve deniz ürünleri olmaktadır.
Didim nereli?
Özellikle yabancı turistlerin gösterdiği bu ilgi nedeniyle Didim'in birçok yerinde, işinin ehli kebap evlerine rastlayabilirsiniz. Didim'de yetiştirilen ve yerli halkın yemiş dediği lop incir reçeli ve çilek reçeli ise Didim'de mutlaka denemeniz gereken lezzetler, unutmayın.
Didim neyi ile meÅŸhur?
Eski ismi 'Yenihisar' olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir. Apollon Tapınağı Artemis'in ikiz kardeşi Apollon adına, Brankhid kahinleri için yapılmıştır.
Didim diğer adı nedir?
Didim bölgesinde yazlar sıcak, kurak ve açık ve kışlar uzun, soğuk, yağışlı, rüzgarlı ve parçalı bulutlu.
Didim kışın nasıl?
Manastır Koyu, Cennet Koyu, Haydar Koyu, Sağtur Plajı ve Akvaryum Plajı'nın masmavi sularının tadını çıkarabileceğiniz Didim'de Bafa Gölü ve Dilek Yarımadası'nın çarpıcı doğal güzellikleri arasında da dinlendirici zamanlar geçirebilirsiniz.
Didim'in neresi güzel?
Altınkum. Sanırım Didim'in en çok turist çeken noktası desek abartmış olmayız. Didim'in en güzel semti neresi sorusunun yanıtı da yine Altınkum yanıtı ile karşımıza çıkmaktadır.
Didimin en güzel semti neresi?
9 Mayıs 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parçası iken bu tarihte yayınlanan bir kanunla Yenihisar merkez olmak üzere Akbük, Akyeniköy beldeleri ile Akköy, Balat, Batıköy, Denizköy ve Yalıköy köyleri ve Milas ilçesinden alınan Akbük ile ilçe olmuştur.
Didim Daha önce nereye bağlıydı?
Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.
Aydın Didim Ne Yenir?
Kaç Günde Gezilir; Didim'i ortalama 2 – 3 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Didim'de yaz sezonu erken açılıp geç kapandığı için, Nisan ayından Kasım ayına kadar dilediğiniz gibi ziyaret edebilirsiniz.
Didim Aydın Kaç Lira?
Plajın adının Altınkum olmasının sebebi altın renge sahip kumsallarıdır. Didim'in en çok tercih edilen plajı olduğu için pek çok otel bu plajın çevresinde yer almaktadır. Kumsalı tıpkı altın gibi sapsarı, incedir. Denizi de son derece temiz ve berraktır.