dilruba ne demek tdk

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Efnan ismi ne anlama gelir?

Pek çok ebeveyn son dönemlerde Efnan isminin anlamını öğrenmeye çalışıyor. Bu ismin Arapça üzerinden Türkçeye çevrilmiş anlamı, 'Cennetteki güzel gözlü kız' biçiminde öne çıkıyor. Böylesi etkileyici ve derin anlamı ile beraber anne babaların kız çocukları için en çok tercih ettiği isimler arasına girmiş durumda.

Melina ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Aren ismi ne anlama gelir?

Aren isminin anlamı: 1. Çölde bulunan en parlak ve gösterişli kum. 2. Çöl kumu.

Neva ismi ne anlama gelir?

Neva isminin anlamı: 1. Ses, ahenk, nağme. 2. Refah, mutluluk.

Elisa ismi ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı: Cennet kapısında bekleyen melek.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: ‎; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.

Eliza ne anlama gelir?

Elisa ismi hem Arapça hem de İbranice kökenli bir isimdir. Elisa ismi kız çocukları için tercih edilen bir isimdir. Elisa İsminin Anlamı, cennet kapısında bekleyen melektir.

Ayzit ne anlama gelir?

Ayzıt (Yakutça: Айыыhыт, Bulgarca: Айъсът veya Айъсит, Rusça: Айысыт) - Türk ve Altay mitolojilerinde güzellik tanrıçası. Ayığsıt (Ayıhıt veya Ayısat) Hanım da denilir. Aşkın ve güzelliğin simgesidir.

Vera ismi ne anlama gelir?

Slav kökenli Vera isminin anlamı; İnanç Latince kökenli anlamı; Doğru.

Liyam ne demek?

(ﻟﺌﺎﻡ) i. (Ar. le'іm'in çoğul şekli li'ām) Aşağılık ve pinti kimseler, alçaklar.

Arven ismi ne anlama gelir?

Melina: Yunancada Balım, italyancada Küçük Elma demek.

Tanrıça umay Kimdir?

Umay (Kazakça: Ұмай ана, Rusça: Ума́й veya Ымай), Türk mitolojisinde doğum ve bereketin sembolü olan en önemli kutsal varlıktır. Omay, Imay, Ubay, Humay olarak da anılır. (Um/Om) kökünden türemiştir. Ummak, Dilemek, Korkutmak kökünden gelir.

Lavinya ismi ne anlama gelir?

galce esin perisi, şiir tanrıçası anlamına gelen arwyn'den türeyen ismin türkifiye hali. yüzüklerin efendisindeki versiyonunun * türkçemize isim olarak girmiş hali. son zamanlarda yurdum insanları kız çocuklarına bu ismi vermeye başladı.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Umay ya da Umay Ana, Türk mitolojisinde Ülgen ile beraber Gök Tanrı'dan sonra gelen ikincil Tanrıça. Çocukları, bebekleri ve hamile kadınları koruyan bu Tanrıçayı tanıyalım. türk mitolojisinde tarihsel izlerine ilk kez orhun yazıtları'nda rastladığımız umay/umay ana adlı bir ruh/iye/tanrıçadan bahsedilir.

Mihrim ne anlama gelir?

1.Ay Yüzlü Güzel. 2.Lavinya bir çiçek ismidir ve 'Ölüm çiçeği' manasına gelmektedir. 3.Özgürlük, hayalimdeki muhteşem sevgili anlamlarınada gelmektedir. 4.Roma mitolojisinde Lavinia, Latinus ve Amata kızıdır ve Aeneas son eşi.

Gulebe ne demek?

Heyelan, çığ.

Lavin en çok kullanılan 2175. isimdir.

Mihrimah Farsça kökenli bir isimdir. Çok uzun yıllardan günümüze kadar ulaşmış ve Türkçede yerleşik olarak kullanılan isimler arasında yer alıyor. Kız çocukları için verilen adlardan biridir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ise Mihrimah isminin anlamı 'Güneş ile Ay' olarak öne çıkıyor.

'Gül suyu' anlamına gelen adın Tavşanlı-Domaniç yöresine özgü varyantıdır.