Direksiyon sınavında kaç stop hakkı var?
Bu noktada aracı stop ettirmemek çok önemlidir. Çünkü direksiyon sınavı boyunca yalnızca iki kez aracı stop ettirme hakkınız bulunuyor.
L park kaç hamle hakkı var?
Direksiyon sınavında park etme 2 duba arasında yapılır. Dubalar arası mesafe araç uzunluğunun 1.5 katı kadardır. 2 duba arasına 2 hamlede park yapmak durumundasınız. 2 hamlede park yapamazsanız sınavdan kalıyorsunuz. Park esnasında kaldırıma yada konilere çarpmamalısınız.
L park yaparken sinyal verilir mi?
L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz. L'ye girerken dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir şekilde (kaldırıma paralel olarak) dubalar ile kaldırımın arasına gireriz, 'L Dönüş Alanı' Tabelasını yanında dururuz.
Direksiyon sınavı 35 dakikayı geçerse ne olur?
Direksiyon sınavında süre biterse ne olur? Eğer direksiyon sınavınız 35 dakikadan az sürmüşse gözetmen sizin ehliyet almaya yeterli olmadığınızı düşünmüş ve sınavı erkenden sonlandırmıştır. Bu durumda sınavdan kesinlikle kaldınız demektir.
Paralel park kaç hamle?
Direksiyon sınavında park etme 2 duba arasında yapılır. Dubalar arası mesafe araç uzunluğunun 1.5 katı kadardır. 2 duba arasına 2 hamlede park yapmak durumundasınız. 2 hamlede park yapamazsanız sınavdan kalıyorsunuz.
Nerelere park etmek yasak?
Park için yer ayrılmamış ve trafik işaretleriyle belirlenmemiş alt ve üst geçitler ile köprüler üzerinde veya bunlara 10 metre mesafe içinde kalan yerlere, İşaret levhalarında gösterilen park etme süresi ya da park etme zamanı dışında, park etmek yasaktır.
Direksiyon sınavında telefon yasak mı?
Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz.
Araba kalkış yaparken hangi sinyal?
Kalkış yapmak için sola sinyal veriniz. Not: Kalkış için sola, durmak için sağa sinyal verilmelidir.
Direksiyon sınavında yanında kim oturur?
Sınavlarda görev yapmak üzere, M.E.B. her bir araç için ikişer kişiden oluşan sınav değerlendirme komisyonu atamaktadır. Sınava, yanınızda komisyon üyelerinden biri, arka koltuklarda ise M.E.B. dan diğer komisyon üyesiyle birlikte direksiyon öğretmeniniz oturmaktadır .
Ani frende vites kaçta olmalı?
DİREKSİYON EĞİTİMİ
ANİ FREN parkuruna geldiğimizde, sağ sinyalimizi verip sağ seride (Dubalara sınırlandırılmış alana geçeriz aracımızı 2'nci vitese alarak hızımız 30 Km'ye geldiğinde Sınav Komisyon Başkanının 'DUR' komutuyla DEBRİYAJ ve FREN pedallarına birlikte Sert bir şekilde basarak ANİ olarak dururuz.
Araç park ederken 4 lü yakılır mı?
- 2 Duba arasına park ederken 4 lüleri yakmak gerekiyor.
5 viteste en az kaç km hız yapılır?
VİTESE SÜRATLİ GEÇİN
Hızlanma da önemli bir konudur. 60km/s'e kadar 5. vitese mümkün olan en kısa sürede geçmek için olabildiğince süratli biçimde hızlanmayı tercih etmeliyiz. Bu sürate çıktıktan sonra hızlanmalar daha yumuşak olmalı.
1 viteste en fazla kaç km hız yapılır?
1.Vites: Minimum hız limiti 5 KM – Maksimum hız limiti 40 KM olup, 20 KM hızı aştıktan sonra ikinci (1.) vitese geçilir. 2.Vites: Minimum hız limiti 10 KM – Maksimum hız limiti 60 KM olup, 40 KM hızı aştıktan sonra üçüncü (3.) vitese geçilir.
Dönüşlerde debriyaj kullanılır mı?
Viraj dönüşlerinde aracınızın dönüş hızına uygun viteste olduğundan ve ayağınızın debriyaj pedalından çekildiğinden emin olun. Debriyaj pedalını sadece aracı çalıştırmak, bir vitesten diğerine geçmek ve durmadan önce aracın stop etmesini önlemek için kullanın.
Direksiyon sınavında kaç stop ettirme hakkın var?
Daha önce geçerli olan 1 stop hakkının ise, 2'ye çıkarıldığı belirtildi. Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS-1) geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi.
Park ederken sinyal verilir mi?
Paralel park alanından çıkış
ve araç çalışır duruma getirilir. Park yerinden çıkışa hazır olduğunda kalkış sinyali (sol sinyal) verilir. Geçilmek istenen şeritte seyireden araçlara yol hakkı tanınır. Direksiyon aracın çıkabileceği kadar çevrilir ve doğru şeride girilerek park çıkış işlemi tamamlanır.
Direksiyon sınavında kaç hatayla kalınır?
Direksiyon sınavı puanlama cetveli; mavi, sarı ve kırmızı renk hatalar; Direksiyon sınavı kırmızı hataları 1 kez yaparsanız, direksiyon sınavı sarı hataları 2 kez yaparsanız ve direksiyon sınavı mavi hataları 5 kez yaparsanız başarısız sayılıyorsunuz.
Direksiyon sınavında ne yaparsan kalırsın?
İşte, direksiyon sınavından kalmanıza neden olabilecek ve bu nedenle ekstra dikkat etmeniz gereken bazı kırmızı hatalar: Trafik levhalarına ve diğer trafik kurallarına uygun sürüş gerçekleştirmemek. Hız sınırını aşmak. Kalkış ve park sırasında ön ve arka trafiği kontrol etmemek.
L Park kaç hamle hakkı var?
2 adet 'L Park Alanı' vardır. Her ikisinede aynı formatta girilir. L Parka yanaşırken sağ sinyalimizi veririz, yanaşırken aracın hızını iyice düşürmeliyiz.