ödüllü bulmaca çöz

Gozlem nedir bulmaca?

Rasat: Dilimize Arapçadan geçmiş olan rasat, gözlem kelimesine verilecek en kısa cevaptır. Bu kelimeden türetilmiş olan rasathane ise gözlemevi anlamına gelir.

Bulmacada tasvip ne demek?

Sesli Sözlük - uygun bulma, tasvip.

Mihaniki bulmacada ne demek?

Mihaniki sorusu için cevap ise mekanik sözcüğüdür. Bu sözcüğün bulmacada çıkan mihaniki sorusuna yanıt olduğu bilinmektedir.

Çeper bulmaca anlamı nedir?

1. Duvar, hendek vb. şeylerin iç tarafındaki yüzü, cidar: 'Küpün çeperi.' 2. halk ağzı. Çalı çırpıdan yapılma duvar, bölme, çit.

Apaçık belli ne demek?

Görünür, besbelli, belli, ayan, sarih, hüveyda. Âşikâr. Obvious.

Bulmacada alil ne demek?

Alil kelimesinin anlamı; hastalıklı veya sorunlu olan, sakat olarak tanımlanır.

Gümüş balığı bulmacada ne demek?

Gümüş Balığı Bulmaca Cevabı Nedir? Gümüş balığı, bir balığın adı olduğu gibi aynı zamanda bulmacalarda soru olarak diğer bir tanımlamasının sorulduğu soru türüdür. Gümüş balığı bulmaca cevabı 7 harflidir. En çok kullanılan bu cevap aterinadır.

Pöç nedir bulmacada?

Kuyruk sokumu kemiği bulmacalarda sıklıkla sorulmaktadır. Bu kelimenin 3 harfli 2 tane eş anlamlısı bulunur. Bunlar 'pöç ve uca' şeklindedir.

Iktisap ne demek bulmaca?

Sesli Sözlük - kazanma, iktisap.

Iktisap kazanma ne demek?

İktisap; kazanma, edinme anlamlarına gelen bir terimdir. Gayrimenkulde iktisap ise bir kişinin gayrimenkulü resmi olarak edinmesidir. 4721 sayılı Medeni Kanun'un 705. maddesine göre gayrimenkulde iktisap yani mülkiyetin kazanılması tescil ile olur. Tescil ise tapu devir işlemi ile gerçekleştirilir.

Bırakıt ne demek bulmaca?

Vefat eden bir kişinin ardından yakınlarına kalan maddi ve manevi unsurlar miras olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kişi yaşarken de yine miras olarak bırakma kararını verebilmektedir. Bu doğrultuda miras kelimesi aynı zamanda bırakıt olarak ifade edilir. Böylece farklı bulmacalarda yaygın olarak kullanılır.

Iç itim ne demek?

Iç Itim kelimesi Türkçe'de 'Vücuda şırınga ile sıvı verme işi, iç itme, zerk.' anlamına gelir.

Mecra nedir bulmacada?

akarsu yatağı, yatak, mecra.

Büyük yük kayığına ne denir?

Büyük Yük Kayığı bulmaca sorusunun doğru cevabı Alamana'dır. Bulmaca çözerken yanıtı bilinmeyen sorulara internetten bakmak ve bu sayede hızlı bir şekilde bulmacayı tamamlamak mümkündür. Harf harf bulmaca en sevilen ve en çok ilgi gören bulmacalardan biridir.

Süreç vetire ne demek?

Birçok olayın peş peşe yaşandığı, birbirinden dolaylı ya da doğrudan etkilendiği zaman dilimine vetire denir.

Bulmacada mihver ne demek?

Mihver sözcüğüne cevap olarak 5 harfli olan çizgi veya eksen cevabı verilebilir. 6 harfli bir cevap isteniyorsa, dingil cevabı da yazılabilir.

DaÄŸ Lalesine ne ad verilir?

Dağ lalesi veya bilimsel adıyla Tulipa armena, zambakgiller familyasından çok yıllık bir bitki türüdür. Türün bilimsel adı bitkinin yetiştiği Ermeni Yaylası'ndan gelmektedir. Ermenistan, Türkiye, İran ve Güney Kafkasya'ya endemiktir.

Asker azığı ne demek?

ilk kez im westen nichts neues * romanında rastladığım 'asker azığı', 'asker ekmeği' anlamına gelen arapça kökenli sözcük.

Çin tapınağı adı nedir?

Özellikle bu tapınaklar bulmacalar içerisinde de sıkça çıkabilir ve cevap için ise vermek gerekir. Buna göre Çin tapınağı bulmaca yanıtı daoist, pagoda veya shaolin olabilir.

Başarısız bulmaca ne demek?

Başarısız bulmacasının dört harfli cevabı rate kelimesidir. Başarısız bulmacasının on harfli iki cevabı bulunmaktadır. Başarısız bulmacasının ilk on harfli cevabı liyakatsiz kelimesidir. Başarısız bulmacasının ikinci on harfli cevabı yeteneksiz kelimesidir.

Bıçak bileme aracı nedir?

Bileme aletlerinden masatlar, yuvarlak ve yassı biçimli olmaları ile birbirinden ayrılır. Genellikle manuel olarak bileme işlemini gerçekleştirdiği için her zaman elinizin altında bulunabilecek bir alettir. Bir diğer masat modeli de deri olanlardır.

Yer fıstığı diğer adı nedir?

Bulmacada sorulan yer fıstığının cevabı için 7 harfli olarak şekilde 'kikirik' yanıtı verilebilir. Abdullah Karakuş3 inekten 1 günlük doğal gaz üretimi!

Çok kuvvetli esen rüzgara ne denir?

Saatte 120 kilometreye kadar ulaşan kuvvetli rüzgara hortum denir. Hortum bir doğal afet olarakda adlandıralabilinir.

En iyi bıçak bileme aleti hangisi?

Elmas kaplı bileme çelikleri hızlı çalışır ve seramik çelikten daha kısa sürede daha keskin bir bıçağa sahip olursunuz. Bununla birlikte, bıçaktan çok fazla çeliği de çıkarırlar. Bu nedenle, bıçaklarınızı günlük olarak kullanıyorsanız ve keskinleştiriyorsanız, seramik bıçak bileyici tercih etmeniz en iyisidir.

Bıçak bileme açısı kaç derecedir?

Bileme. Bıçak bilenirken uygulanan kenar türü, bıçak ağzının keskinliğini ve dayanıklılığını belirlemektedir. Uygulanan açı 30-40 ° arasında olmalıdır.

Güvence parası ne demek?

Elektrik aboneliği yaptırırken; görevli tedarik şirketi tarafından elektrik kullanıcısından tahsil edilen ve abonelik sona erdiğinde güncel tutar üzerinden hesaplanarak borçların ödenmesi veya mahsup edilmesi sonrası iade edilen teminata güvence bedeli denir.