e-devlet ÅŸifremi unuttum sms ile alma

E-devlet ÅŸifresini babam alabilir mi?

Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

En kolay e-devlet şifresi nasıl alınır?

Şifreyi Nereden/ Nasıl Alabilirim? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

E-devlet şifresi neden başkasına verilmez?

Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz. e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir.

BaÅŸka birine e-devlet ÅŸifresi alabilir mi?

Postaneye gitmeden e-Devlet şifresi nasıl alınır?

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.

e-Devlet şifresi için para veriliyor mu?

Kimler e-Devlet Şifresi Alabilir? 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C.

e-Devlet ÅŸifresi kim alabilir?

Kararda; e-Devlet şifrelerinin istenilmesinin 6698 sayılı Kanuna aykırılık teşkil ettiği belirtilerek gereğinin yapılmasının talep edildiği hatırlatıldı.

E-devlet ÅŸifremi babam alabilir mi?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

E-devlet şifresi istemek yasal mı?

Åžifre Unutma

Şifrenin unutulması, kaybedilmesi durumunda e-Devlet Kapısı profiline cep telefonu ve e-posta bilgilerini girmiş kullanıcılar şifre yenilemesi yapabilir. Profilde belirtilmiş cep telefonuna kısa mesaj olarak gelecek onay kodunu sisteme girerek yeni bir şifre oluşturulabilmektedir.

E-devlet ÅŸifresi vermek tehlikeli mi?

Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz.

Cep telefonu ile e-devlet şifresi nasıl alınır?

.e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.

e-Devlet şifresi olmadan nasıl?

Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.

e-Devlet şifresi üzerinde neler yapılabilir?

e-Devlet Åžifreniz asla iptal olmaz.

Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

E-devlet şifresi kim alır?

e-Devlet şifreniz başka bir kişiye geçerse, o kişi tüm e-Devlet işlemlerini sizin adınıza gerçekleştirebilir. Bildiğiniz gibi e-Devlet sisteminin kimlik doğrulama işlemi sadece şifredir.