eba siber saldırıya uğradı

Siber suç ne oluyor?

Siber suç, bir bilişim sistemlerine izinsiz olarak hukuka aykırı bir şekilde girilmesi, verileri şifreleme, ele geçirme, yerini değiştirme, sistemlerin erişiminin engelleme gibi siber suç teşkil eden durumun elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Siber suç kaç yıl?

Bir bilişim sistemini engelleyen veya bozan kişi bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, değiştirme veya erişilmez kılma suçunun cezasıysa altı aydan üç yıla kadar hapistir.

Fake hesap siber suçlar bulur mu?

Siber suçlar fake hesabı bulabilir mi? Siber suçlar, Kanunda yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesi ile oluşmaktadır. Yargıtay tarafından belirtilen görüşe göre fake/sahte hesap açmak tek başına suç oluşturmamaktadır.

Siber suçlar kaç günde bulur?

Bilişim suçlarında davanın sonuçlanması Adalet Bakanlığının belirlediği süreye göre değişse de genel olarak 300 veya 390 gün aralığında sonuçlanmaktadır.

Savcılık IP adresi bulabilir mi?

Yukarıda belirtildiği gibi adli makamlarımız tarafından doğrudan Türkiye'deki temsilciliklerine başvurulduğunda (acil durumlar dışında da) trafik ve IP bilgilerini vermektedir.

Hacker cezası nedir?

Bilişim Sistemine Girme Suçunun Cezası (TCK 243) Bilişim sistemine girme suçunun cezası şu şekildedir: Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir (TCK m.243/1).

Hesap hacklemek suç mu?

Örneğin, bir kişinin facebook, twitter, instagram, e-mail adreslerine izni olmadığı halde kullanıcının şifresini veya diğer güvenlik önlemlerini devre dışı bırakarak erişmek bilişim sistemine girme suçu olarak cezalandırılır.