ekşili sulu köfte tarifi nefis yemek tarifleri

Sulu köfte dağılmaması için ne yapmalıyız?

Köftelik malzemeleri çok iyi en a 10-15 dk yoğurun. Bu köftelerin pişerken dağılmaması için çok önemli. Köfte harcını üzeri kapalı şekilde buzdolabında bir yarım saat kadar dinlendirin. Harçtan toplar yapıp unlanmış tepside yerleştirip tepsiyi sallayarak unlayın.

Köfteye neden sirke konur?

Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.

Köfteye irmik neden konur?

Evde içli köfte yapmaktan çekiniyor, 'Ben dış kaplamasını bir türlü yapamıyorum' diye düşünüyorsanız bir de böyle deneyin. İrmik sayesinde tam kıvamında olan hamuruna şekil vermek de çok kolay olacak.

Köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?

En iyi köfte harcı hangisi?

Köftelik kıymanın kuralı %70e %30dur. Dana kıyması ile koyun kıymasını daha et çekilmeden karıştırmak gerekir. Seçeceğiniz kıyma mutlaka yağlı olmalıdır fakat ne pişirdiğinizde ekmek banacak kadar çok yağ bırakacak kadar çok yağlı ne de pişirirken kuruyup kalacak kadar az yağlı olmalıdır.

Köfteye dağılmaması için ne konur?

Köftenin dağılmaması için genelde 1 adet yumurta yeterlidir, ancak kıymanın miktarı fazla ise yumurta sayısı da artırılabilir. Köftenin daha lezzetli olabilmesi için tıpkı poğaça yaparken olduğu gibi yoğurduğunuz kıymayı en az 1 saat dinlenmesi için dolapta bekletmelisiniz. Böylece köfte çok daha lezzetli olacaktır.

Köfteye karbonat neden atılır?

Karbonat köftenin, pişerken kabarmasını ve piştikten sonra daha yumuşak olmasını sağlar. Köfte harcına karbonat atmak iyi köfte yapmanın çok kişi tarafından küçük ama önemli püf noktalarından bir tanesidir.

Köfteye yumurta niye koyulur?

Yumurta ise köftenin şahane bir kıvamda olmasını sağlar. O tüm malzemelerin birbirinin içerisine tam olarak girdiği köftelerin sırrı içlerinde yumurta olması. Daha çok kızartma yapmak istediğiniz tariflerde yumurta kullanmanızı öneririz daha az yağ çekecektir ve daha lezzetli olacaktır.

Ekşili köfte neden dağılır?

İçerisine mutlaka bağlayıcı bir malzeme koymadığınız durumlarda köftenizin kıvamı beklediğiniz gibi olmaz ve pişerken dağılır. Bu malzemeler; un, ekmek içi, yumurta... Bu malzemelerin eksikliği köftenizde çok şey değiştirir.

Köfte neden lezzetsiz olur?

Burada önemli olan nokta köfte harcında olması gerekenden daha fazla ekmek kırıntısı kullanılmamasıdır. Ekmek kırıntılarının fazla kullanılması sonucunda yoğun bir köfte harcı oluşturabilirsiniz ve bu sert, kuru aynı zamanda yumuşak olmayan köfteler çıkarmanıza neden olur.

Ekşili köfteye yoğurt konur mu?

Karbonat köftenin, pişerken kabarmasını ve piştikten sonra daha yumuşak olmasını sağlar. Köfte harcına karbonat atmak iyi köfte yapmanın çok kişi tarafından küçük ama önemli püf noktalarından bir tanesidir.

En iyi köfte nasıl yapılır?

Yemeğin suyuyla karıştırdığınız yoğurtlu karışımı yemeğe çok yavaş bir şekilde ekleyip yemeği hızlıca karıştırın, Tencereyi tekrar ateşe alıp sürekli karıştırarak kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2-3 dk. pişirin, Tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.