ekrem imamoğlu istanbula neler yaptı

Ekrem imamoÄŸlu turk mu?

Ekrem İmamoğlu (d. 4 Haziran 1970, Trabzon), Türk siyasetçi ve iş insanıdır. Haziran 2019'dan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Ekrem imamoğlu kime karşı kazandı?

Yeniden sayım işlemlerinin 17 Nisan 2019 tarihi itibarıyla tamamlanmasıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 169 bin 765 oy alarak seçimi, 4 milyon 156 bin 36 oy alan rakibi Binali Yıldırım'ın önünde tamamladığı açıklandı.

İmamoğlu Eskiden ne iş yapıyordu?

Bu tarihten sonra inşaat işlerine başlayan aile şirketinde çalışan Ekrem İmamoğlu 1992'de Güngören'de açılan İmamoğlu Akçaabat Köftecisi'ni işletti.

MHP ne kadar oy aldı?

2018 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhur İttifakı'nı kuran MHP, %11,10 oy alarak 49 milletvekilliği kazandı.

İmamoğlu kaç bin oy farkla kazandı?

Seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı

YSK'nın 11 Temmuz 2019 tarihinde ilan ettiği resmi sonuçlara göre oyların yüzde 54,22'sini alan Ekrem İmamoğlu 806 bin oy farkla seçimi kazandı. YSK daha sonra, yenilenen seçimin maliyetinin 40,6 milyon ₺ olduğunu açıkladı.

Ekrem ImamoÄŸlunun tahsili nedir?

Trabzon Lisesinden mezun olduktan sonra KKTC'de önce Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı, fakat birkaç gün sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesine aldırdı.

Türkiye genelinde HDP yüzde kaç oy aldı?

Bu bakanlar 23 Eylül 2015 günü bakanlıktan istifa etti. Parti, son genel seçimler olan 2018 Türkiye genel seçimlerinde %11,7 oy alarak 67 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer aldı. Halkların Demokratik Partisi'nin merkezi komitesi, il ve ilçe başkanları ve eski liderlerinin çoğu tutukludur.

Imamoğlu ne kadar oy aldı?

Seçim sonuçları

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kendilerindeki son bilgiye göre Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 159 bin 650 oy alarak AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu açıkladı.

Ak parti kaç milletvekili var?

Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması 'AK PARTİ' şeklindedir. Simgesi ampuldür. TBMM'de 285 milletvekili ile en çok üyeye sahip partidir.