elazığ yemişlikte toki satılık daireler

Elazığ'da TOKİ satışı var mı?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Elazığ'da 141 adet konutu satışa sundu. Kentsel yenileme uygulaması kapsamında Elazığ Cumhuriyet Mahallesindeki 141 adet konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Evleri kime çıkar?

-Konut projesinin yer aldığı bölgede en az 1 senedir ikamet ediyor olmak, -Daha önce bankalardan konut kredisi kullanmamış olunması, -Başvuru sahibinin veya eşinin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, -Hane geliri azami tutarının 4 bin 500 TL olması halinde krediye başvurulabiliyor.

TOKİ Evleri alınıp satılabilir mi?

En çok merak edilen konuların başında ise 'TOKİ'den alınan ev satılır mı? ' sorusu geliyor. TOKİ, taksitleri bitmeden konutun devir hakkı bulunmuyor. Vatandaşlar borçlarını ödedikten sonra tapularını teslim alabiliyor ve daireyi de arzu etmeleri halinde satabiliyor.

TOKİ evlerini hangi firma yapıyor?

TOKÄ° 3 1 peÅŸinat ne kadar 2022?

2022 TOKİ 3+1 PEŞİNAT NE KADAR? TOKİ sosyal konutlarında yer alan 3+1 konutlar 850 bin TL olarak satışa sunulurken yüzde 10 tekabül eden 85 bin 120 TL peşinat olarak verilmesi isteniyor.

TOKÄ° 2 1 peÅŸinat ne kadar 2022?

Değeri 608 bin lira olan 2+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 60 bin 800 lira peşinat alınacak. Geri kalan 547 bin 200 liralık kısım aylık 2 bin 280 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek. Sözleşme imzalandığı anda taksitler başlıyor.

TOKÄ° peÅŸinat ne kadar 2022?

TOKİ konutları; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır.

TOKİ cikarsa oturmak zorunda mı?

İşte, o detaylar. TOKİ'nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

TOKİ çıkmazsa ne olur?

TOKİ KURADA İSİM ÇIKMAZSA 500 TL GERİ ALINIR MI? 500 TL yatırdıysanız ve kurada adınız çıkmadıysa başvuru ücretini geri alabilirsiniz. Ücret, IBAN aracılığıyla iade edilir. Asil hak sahibi olmayanların başvuru bedelleri kuradan sonra 5 işgünü sonra iade edilir.

Babasının evi olan TOKİ'ye başvurabilir mi?

18-30 yaş arasında ailesiyle yaşayan gençlerin tamamı TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilir. Ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri sayılmayacak.

TOKİ'de daire almak istiyorum nereye başvurmam lazım?

Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan TOKİ başvuruları, Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerinden yapılacak. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşebilecek.

TOKİ'den ev almak için şartları nelerdir?

Kampanyada, başvuruların ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak. TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar için İstanbul'da geliri 16 bin TL, diğer illerde 14 bin TL altında olanlar ve evi olmayanlar sosyal konuta başvuru yapabilecek. Ayrıca gelir sınırı dışında ev sahibi olmama şartı da aranacak.

TOKÄ° icin hangi belgeler gerekli?

Nüfus Cüzdanı ile birlikte; Projenin bulunduğu ildeki yetkili Banka Şubelerinde 'Başvuru ve Satın Alma Taahhütnamesi' imzalayacaktır. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri, TOKİ ve Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminden 'Hak Sahipliği' onaylananlar, sadece yetkili banka şubelerinden başvuru yapabilecektir.

TOKİ daire alınır mı?

TOKİ'den ev almanın avantajları

TOKİ'nin en önemli avantajı yüzde 20 peşinat sonrasında herhangi bir masraf, dosya masrafı sigorta, eksper ücreti vs. ödemeden evi teslim aldıktan sonra ödemelere başlamaktır. Evin fiyatının arta kalanını ise maksimim 120 ay vadeye bölebilirsiniz.

TOKİ ev çıkınca kiraya verilir mi?

Borcu bitmeden konutları devredemez, satamazlar. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değil. Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok.

Herkes tokiden ev alabilir mi?

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 16.000 TL olması gerekmektedir.)

Tokiden evi olan ev alabilir mi?

Evi olan vatandaş konut ve arsa projelerine başvuru yapamaz. Dar gelirlinin ev sahibi olması hedeflendiği için arsa projeleri ikinci ev kullanımına uygun değil.

TOKÄ° ile ev almak caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre Devletin söz konusu borçlandırmadaki amacı, faiz geliri elde etmek değil, aksine ödeme güçlüğü içindeki vatandaşlarının ev sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Bu itibarla bu projeden yararlanmak caizdir.

Borcu biten TOKİ satılır mı?

Borcu bitmeden konutları devredemez, satamazlar. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değil. Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok.

TOKİ Evleri kaç yıl satılamaz?

TOKİ EVLERİ SATILABİLİR Mİ? TOKİ evleri, dar gelirli grup için sosyal konut niteliğinde inşa edildiği takdirde taksit sayısı tamamlanana kadar satılamamaktadır.