elbi ne demek

Elvin ismi ne anlama gelir?

eli açık, cömert anlamına gelir.

Lavin ismi ne anlama gelir?

Heyelan, çığ.

Lavin en çok kullanılan 2175. isimdir.

Efnan ismi ne anlama gelir?

EFNAN İSMİ NE DEMEK, HANGİ ANLAMA GELİR? TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Efnan ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Kulaktan kulağa yayılan öykü. Türler, çeşitler.

Minel ismi ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu üzerinden Minel ismi 'cennetteki inci tanesi' anlamı ile birlikte öne çıkmaktadır. Özellikle taşıdığı bu anlam kapsamında hem isim hem de sözlük olarak değerlendirilir. Zaten kökeni Türkçe olduğu için eski dönemlerde halk arasında çok fazla kullanılırdı.

Umay nedir ne anlama gelir?

Umay, (veya Umai; Eski Türkçe: ‎; Kazakça: Ұмай ана, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)) Türk mitolojisinde ve Tengrizimde doğurganlık tanrıçasıdır ve bu nedenle kadınlar, anneler ve çocuklar ile ilgilidir. Umay, diğer çeşitli dinlerinde bulunan toprak ana tanrıçalarına benzer.

Aren ismi ne anlama gelir?

Aren isminin anlamı: 1. Çölde bulunan en parlak ve gösterişli kum. 2. Çöl kumu.

Maysa ismi ne anlama gelir?

Türkmenlere göre yazın açan çiçek, Araplara göre gururlu yürüyüş ve zarif anlamlarına gelmektedir. Türkçede genel olarak 'yazın açan çiçek' ve 'zarif' anlamları kabul edildiğinden yeni doğan kız bebeklere bu isim verilmektedir.

Eliz ismi ne anlama gelir?

Emir veren kimse, prenses

Hükümdar kadın.

Neva ismi ne anlama gelir?

Neva isminin anlamı: 1. Ses, ahenk, nağme. 2. Refah, mutluluk.

Elisa ismi ne anlama gelir?

Elisa isminin anlamı: Cennet kapısında bekleyen melek.

قل ne demek?

- kıtlaşmak: kıt duruma gelmek. - kıtlaşmak: kıt duruma gelmek. - seyrekleşmek: Seyrek duruma gelmek.

Mūnis ne demek?

Üns kelimesinden türetilmiş olan munis kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Üns ve ünsiyet kelimeleri alışkanlık manasına gelirken, munis kelimesi de kolay alışan ve iletişim kuran, cana yakın ve hoş sohbet kimse demektir.

Mîad ne demek?

Vaad edilen gelecek zaman veya yer. Müsaade edilen zaman. Vaad, müddet. Kıyamet, mahşer.

Sevik ne anlama gelir?

1. dost, arkadaş. 2. unutkan, saf kimse. 3. sevgili, sevilen.

Nidalı ne demek?

Cevap: Seslenme, sesleniş, çağırma.

Münzur ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Munzur kelimesi izrar sözcüğünden türetilmiştir. İzrar zarar vermek, yıkmak, düzeni bozmak anlamına gelirken munzur kelimesi de zararlı, yaramaz ve hayta demektir. Bu kelimenin muzır ve hınzır şeklindeki kullanımı da oldukça yaygındır.

Furkat ne demek?

(Firâk) Ayrılık.

Miadda ne demek?

Miat kelimesi Türkçe'de 'Bir şeyin yerine yenisinin verilebilmesi için kabul edilmiş bulunan süre, kullanma süresi.' anlamına gelir.

Miyat ne demek?

Yine 'sis, çisenti' anlamları verilen zopgun (Rumkuş-Adana, Yanpar-İçel) kelimesinin zopkun değişkesinin anlamı ise 'sağanak'tır (Karaisalı-Adana). Pusve püsköklerinden türemiş 'sisli havada yağan yağmur, çisenti' anlamı taşıyan kelimeler grubu Anadolu'nun birçok yerinde tespit edilmiştir.

Zopkun ne demek?

Tuğ, hükümdarların başlarında taşıdıkları sorgucu simgelemektedir. Tuğçe de güzel tuğ manası taşımaktadır. Tuğçe isminin bir diğer anlamı da 'cennetin kendisi' olarak açıklanmaktadır.

Tuğca ne demek?

Abdullah isminin anlamı Allah inancına ve korkusuna sahip kimsedir. Allah'ın kulu ve kölesi anlamına gelmektedir. TDK sözlüğünde de bu anlamlara gelmektedir.