eğlence mekanları ne zaman açılacak 2023

Kafeler ne zaman açıldı?

Alınan karara göre kademeli normalleşme uygulaması 17 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında uygulanacak ve bu süre içerisinde kafe, lokanta ve restoran gibi yeme içme yerleri paket ve gel al servis ile hizmet verecek.

Kafeler hangi odaya bağlı?

Kafe açmak isteyenlerin gerekli belgeleri temin edebilmeleri için önce vergi dairelerine başvurmaları gerekmektedir. Ardından belediyeye gitmelidirler. İş yeri açma ruhsatını aldıktan sonra esnaf kefalet odasına gitmelidirler. Sonrasında iş yerlerini açarak işletmeye başlayabilmektedirler.

Yılbaşında lokantalar kapalı mı?

31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar, yaklaşık 3.5 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kararı kapsamında, eğlence mekanları kapalı olacak. Restoranlar ise saat 24.00'e kadar sadece evlere paket servis yapabilecek.

Internet kafeler ilk ne zaman açıldı?

Türkiye'de ilk İnternet kafe 1995 yılında İstanbul'da Cyber Cafe ismiyle açılmıştır.

Cafe açmak için ne kadar para lazım?

Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken, ...

Cafe acmak icin ne kadar sermaye lazim 2022?

Kafe açma maliyeti ise açacağınız kafenin lokasyonuna ve türüne göre çok değişkendir. Ancak minimum 200.000 TL sermayeye ihtiyacınız olacağını söyleyebiliriz.

Cafe açmak için hangi belgeler gerekli?

Yılbaşı gecesi mekanlar açık mı?

Yeni yıl kararı sadece 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece geçerli olacak. 1 Ocak itibariyle işletmeler, kahvehaneler ve eğlence merkezleri yine saat 24.00'de kapanacak.

1 Temmuz'dan itibaren müzikli eğlence mekanları ise 24.00'a kadar açık olacak. Bu kapsamda konser ve müzik faaliyetlerinin de başlayacak. Aynı zamanda gece kulüpleri, barlar ve diskolar da belirlenen şartlar ve kapasite ile faaliyete geçecek.

Eglence mekanlari ne zaman açılacak?

Gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanları da programa dahil ediliyor.