emekli eleman arayan fabrikalar

IÅŸkur emekliye iÅŸ buluyor mu?

Artık emekliler de İŞKUR aracılığıyla iş bulabilecek. Girişimcilik programlarına emekliler de dahil edilecek. 4 milyona yakın emekli kendi işinin patronu olacak. Hükümet, emeklileri istihdama yeniden katmak için harekete geçti.

İŞKUR sigorta primi öder mi?

İlave İstihdam Teşviki için Destek Tutarı ve Destek Süresi;

İşyerinde ilave istihdam edilecek her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak tüm primler (959,40 TL) ile 153,74 TL'lik damga ve gelir vergisi karşılanacaktır.

İŞKUR aracılığı ile işe girenler kaç ay çalışır?

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır. Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarında ise program süresi en fazla 9 ay olarak uygulanabilmektedir.

Işkura nasıl baş vurabilirim?

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir. İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur.

1 yıl çalışan işsizlik maaşı alabilir mi?

İŞKUR işsizlik maaşı alınabilmesi için karşılanması gereken şartlar arasında 120 gün çalışmış olma şartı da vardır. Kişinin hizmet akdinin feshinden önce 120 gün (4 ay) boyunca çalışmış olması gerekir.

İŞKUR kaç ay maaş veriyor?

Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödeniyor. İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalaması alınıyor. Bunun yüzde 40´ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor.

Şu an işsizlik maaşı ne kadar?

Sigortalın son dört aylık prime esas kazancı dikkate alınarak hesaplanan işsizlik maaşı, kişinin günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40'ı olarak hesaplanır. 2023 yılındaki asgari ücrete yüzde 54,66 zam yapıldı. Buna göre, en düşük işsizlik maaşı 3048,9 lira, en yüksek ise 7885,4 lira olarak ödenecek.

İŞKUR kaç günlük maaş veriyor?

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödenmektedir.

TYP bittikten sonra ne olur?

TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkanı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yeni bir programdan faydalanılabilmektedir.

İŞKUR maaşı ne kadar?

2023 yılında en az 4 ay çalışan bir işçi için; işsiz kalması ve gerekli şartları taşıması halinde işsizlik ödeneğinin alt sınırı asgari ücretin yüzde 40'ı, üst sınırı ise yüzde 80'i olarak hesaplandığı için yeni asgari ücretle işsizlik ödeneğinin en düşüğü 4 bin 3 lira, en yükseği ise 8 bin 6 lira şeklinde uygulanacak.