ezogelin çorbası nasıl yapılır uzman tv

Prenses çorbası nasıl yapılır?

Şafak çorbası nedir?

Genellikle bir arada kullanılmayan yumurtalı terbiye ve domatesin buluştuğu şafak çorbası, içeriğindeki malzemeler gereği besin değeri oldukça yüksek bir çorbadır. Sizde iftarda besin değeri yüksek bu lezzetli çorbayı tüketmek isterseniz evinizde bu tarifi deneyebilirsiniz.

Köylü çorbası nedir?

Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim.

Oğmaç çorbası nedir?

Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Dövme çorbası nedir?

Yapımında buğday, nohut, yoğurt ve baharatlar kullanılan dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde en çok tüketilen çorba tariflerinden biridir. İsteğe göre kuşbaşı et ile lezzeti arttırılabilir.

Çürük çorbası ne demek?

Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.

Pumpum çorbası nedir?

Pumpum Çorbası (Bartın) Bartın yöresi ile özdeşleştirilen pumpum çorbası, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Ana malzemesi kavurma ve mısır unu olan bu besin, bazı yörelerde nişasta ile yapılmaktadır. İçerisinde kullanılan kavurma, protein ve demir bakımından bir hayli zengindir.

Pırtike çorbası nedir?

İki su bardağı buğday akşamdan ıslatılır ve haşlanır. Bir su bardağı nohut da haşlanıp on iki su bardağı su ile buğdaylara ilave edilerek kaynatılır. Dört su bardağı yoğurt çorbanın suyu ile iyice çırpılıp ayran kıvamına getirilip çorbaya katılır.

Tuzlama çorbası ne demek?

Tuzlama Çorbasının, Kelle Paça Çorbasından tek bir farkı vardır: Tuzlama Çorbasında, dana işkembenin orta kısımları küp küp, iri taneli olarak doğranarak çorbaya eklenir; şırdan parçaları ise hiç kullanılmaz.

Telbine ne demek?

Telbine çorbası, şifasını içindeki arpa unundan alıyor. Uzun süre tok tutabilme özelliğine de sahip olan bu çorba az malzemeyle ve kolaylıkla hazırlanıyor. İçinde hem tatlı hem de tuzlu lezzetleri barındırdığı için de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Mülayim çorbası ne demek?

Kavrulmuş un ve et suyun içerisine eklenen sarımsak aroması ve yoğurt terbiyesi ile birleşen nefis bir çorbadır. Mülayim çorbası, klasik un çorbası ve sarımsaklı un çorbasının terbiyeli bir versiyonudur. Kıvam ve lezzet olarak da bu çorbalara yakındır. İçindeki limon suyu ile de hafif ekşimsi ve mayhoş bir tadı vardır.

Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Soğan ince ince doğranıp yağda kavrulur. Salça ve baharatlar ve nohut eklenip bir iki daha çevrilir, sıcak su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra karıştırılarak hamurlar eklenir ve orta ateşte 10 dk. hamur pişene kadar kaynatılır. Nane ile süsleyip servis edilir, afiyet olsun.

Mangır çorbası nerenin?

Niğde'ye özgü çok eski bir lezzettir. Mangır, çorbalarda kullanılan, eriştenin küçük kare şeklinde kesilmiş adıdır.

Çene çarpan çorbası nasıl yapılır?

Tavuk suyu kaynamaya başlayınca haşladığınız mercimekleri, tuzu ve erişteyi de tavuk suyuna ekleyin. Erişteler şişip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Tereyağı eritip nane ve pul biberi kavurun. Baharatlı yağı çorbanın üzerine döküp karıştırın ve altını kapatın.

Argoda çorba ne demek?

çorbacı kelimesi zaman içinde patron, amir ve argoda rüşvetçi anlamında kullanıldı. çorba parası ise argoda görevli kimseler için verilen rüşvet anlamı taşıyor.

Umaç çorbası nedir?

Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Pıt pıt çorbası nedir?

Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.

Köylüm çorbası nedir?

HÖRRE ÇORBASI NASIL YAPILIR? 2 kaşık tereyağı ile un, kısık ateşte kavurulur. 5 bardak su eklenir, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra başka bir tavada yarım kaşık tereyağı eklenip akabinde salçası ilave edilir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirildikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.