fetö den tutuklananlar son dakika

Fetö den kaç kişi alındı?

Ülke çapında darbecilere yönelik gözaltı ve soruşturmalar başladı. 2016-2020 arası toplam 125.678 kişi; kamudan ve TSK'den, çıkarılan KHK'ler ile ihraç edildi. 2016-2022 arası Gülen Hareketi bağlantılı toplam 332.884 kişi gözaltına alındı, 101.000 kişi tutuklandı.

Fetö Türkiye imamı kim?

Adil Öksüz (d. 5 Nisan 1967; Andırın, Kahramanmaraş), Türk akademisyen. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 'en çok aranan teröristler' listesinin kırmızı kategorisinde yer almakta, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) yöneticisi olmakla suçlanmaktadır.

FETÖ evinde kalmak suç mu?

Kişinin örgütün faaliyeti kapsamında, hiyerarşik yapıya dahil bir şekilde, 'abi' 'abla' denilen mahrem imamlarının görevli bulunduğu evlerde veya yurtlarda kalması durumunda silahlı terör örgütü üyeliği suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Fetö kaç ülkede?

1 Nisan 2021 itibariyle toplam 40 ülkede FETÖ okulları kapatılmış, doğrudan ilgili ülkeler tarafından işletilmeye başlanmış ya da dönüştürülerek Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmiştir. Türkiye Maarif Vakfı tarafından eğitim hizmetlerine başlanan ülke sayısı ise 67'ye yükselmiştir.

Fetö 1 numarası kim?

Adil Öksüz, 5 Nisan 1967'de Kahramanmaraş ilinin Andırın ilçesinde doğdu. 1991'de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1996'da yüksek lisansını Sakarya Üniversitesinde tamamladı.

Fetö simdi nerede?

1999 yılının mart ayında sağlık sorunları iddiası ile Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Gülen, o tarihten bu yana ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşamaktadır.

Fetö 6 yıl 3 ay ceza alan ne kadar yatar?

Sanığa verilen ceza 6 yıl 3 ay 0 gün hapis cezasıdır. Sanığa verilen cezadan koşullu salıverilme süresi (şartla tahliye) çıkarıldığında YATARI: 4 YIL 8 AY 10 GÜN HAPİS cezasıdır.

Fetö Üyesi kaç yıl ceza alır?

Silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.314/1). Silahlı örgüt üyeliği suçunu işleyenler, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir (TCK m.314/2).

Fetö etkin pişmanlık kaç yıl ceza alır?

(5) Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir. (6) (Ek: 6/12/2006 – 5560/8 md.) Kişi hakkında, bu maddedeki etkin pişmanlık hükümleri birden fazla uygulanmaz.

Fetö kanalları hangileri?

İlerleyen yıllarda Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'nu kurmuştur. Hareketin ayrıca Mehtap (kültür), Samanyolu Haber (haber), Yumurcak (çocuk), Irmak (dini), www.kure.tv (internet), Ebru (İngilizce) ve Dünya (Kürtçe) adlı özel yayın yapan kanalları vardır.

Alman kanalları hangileri?

PKK TV kanalları hangileri?

PKK propagandası

Roj TV geçmişte ilk olarak Med TV olarak kuruldu.

Fethullah Gülen kimin talebesi?

Gülen, 1954'te Erzurum'daki Kurşunlu Camii medresesinde Alvar İmamı Muhammed Lütfi'nin torunu Sâdi Efendi'den medrese dersi almıştır.

Fetönün kaç okulu var?

Gülen okulları, Türk girişimcilerce dünyanın çeşitli yerlerinde açılan okul öncesi, ilk ve orta öğretim ve üniversite düzeyindeki özel okullardır. 160 ülkede faaliyet gösteren ve sayısı 2.000'den fazla olduğu tahmin edilen bu okullar isim ve hukuki bakımdan birbirinden bağımsızdırlar.

Fetö den kaç kişi öldü?

Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1.491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8.036 asker gözaltına alındı.

En çok Alman kanalı hangi uyduda?

Alman Ard Tv Kanalı, Astra 19.2 uydusundan yayın yapmaktadır. Alman ard kanalı frekansı 12265 H 27500 TP değerlerini uydu alıcısına yükleyerek, Almanya ard kanalını izleyebilirsiniz.

ZDF TV hangi ülkenin?

Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF, Türkçe kelime anlamıyla 'İkinci Alman Televizyonu'), Mainz'da kurulmuş Alman kamu televizyon kanalıdır.

Tve hangi ülkenin?

TVE Internacional İspanya'nın ulusal kanalı TVE tarafından işletilen uluslararası yayın yapan İspanyolca TV kanalıdır. Haber, tartışma programları, drama, belgesel gibi programlar yayınlanır. 1989'da kurulmuştur. Kanal İspanya'da ve dünyada yayın yapmaktadır(özellikle Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Ekvator Ginesi).

Roj Tv neden kapatıldı?

Roj TV geçmişte ilk olarak Med TV olarak kuruldu. Londra merkezli yayın yapan kanal Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından İngiliz otoritelerce, terörü ve Türkiye'de ve başka yerlerde şiddet eylemlerini teşvik eden tahrik edici yayınlar yaptığı gerekçesiyle 23 Nisan 1999'da kapatıldı.

Zaza Tv kime aittir?

Bingöllü büyük bir aileye mensup ve Zaza olan Baylaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Baylaz, Zazaların Türkiye'de ulusal bir kanala kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

PKK şimdi ne yapıyor?

Eylemlerinde sivil, asker, polis, kadın, çocuk ayrımı gözetmemekte, tedhiş duygusu yaratmaya çalışmaktadır. Terör örgütü, haraç, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi faaliyetlerde de bulunmaktadır. PKK'nın çocukların kaçırılarak zorla silah altına alınması konusunda da suç dosyası kabarıktır.

Feto kaç yaşında?

Erzurum'un Pasinler ilçesi Korucuk köyünde 27 Nisan 1941'de doğan Gülen'in babası Ramiz Gülen cami imamı, annesi Refia Gülen ev hanımıdır. Gülen, altısı erkek, ikisi kız, sekiz kardeşin ikincisidir.

Gülenist ne demek?

Fethullahçılar, Fethullah Gülen'in telkinleri ile bir araya gelen insanların oluşturduğu, 1960'ların sonunda İzmir'de ortaya çıkan Said Nursi temelli öğretiye dayalı İslami bir cemaattir.

Fethullah Gülen veya doğum ismiyle Fetullah Gülen (d. 27 Nisan 1941; Pasinler), Gülen Hareketi lideri olan Türk vaiz, yazar ve eski imamdır. 2016'da kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının kurucularından biri ve vakfın onursal başkanıydı.