fethullah gülen öldü mü twitter

Fethullah Gülen ne zaman darbe yaptı?

15 Temmuz 2016 Askeri Darbe GiriÅŸimi

Türkiye Hükûmeti ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Fethullahçı Terör Örgütü olarak Gülen Cemaati darbeyi yapmakla suçlanmaktadır.

Fetö nedir 3 kelime ile anlat?

Fethullahçılar, Fethullah Gülen'in telkinleri ile bir araya gelen insanların oluşturduğu, 1960'ların sonunda İzmir'de ortaya çıkan Said Nursi temelli öğretiye dayalı İslami bir cemaattir.

Fethullah Gülen kimin talebesi?

Gülen, 1954'te Erzurum'daki Kurşunlu Camii medresesinde Alvar İmamı Muhammed Lütfi'nin torunu Sâdi Efendi'den medrese dersi almıştır.

Fetö ByLock ne demek?

ByLock, anonim kullanıcıların şifreli bir şekilde mesajlaşabilmesine olanak tanıyan bir akıllı telefon uygulamasıdır. 2014'te Google Play ve App Store'ye yüklenerek kullanıcıların erişimine sunuldu. 2016 yılında kapatılana kadar toplam 600 bin kişi tarafından indirildi.

Fetocu ne anlama gelir?

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkûm olanlar ile (İptal ibare: Anayasa Mahkemesi'nin 30/6/2022 tarihli ve E.: 2018/137, K.: 2022/86 ...

Fetö hangi kanun?

TCK m.314'e göre silahlı örgüt suçunun cezası şu şekildedir: Silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır (TCK m.314/1). Silahlı örgüt üyeliği suçunu işleyenler, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir (TCK m.314/2).

Fetö suçu nedir?

Fethullah Gülen veya doğum ismiyle Fetullah Gülen (d. 27 Nisan 1941; Pasinler), Gülen Hareketi lideri olan Türk vaiz, yazar ve eski imamdır. 2016'da kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfının kurucularından biri ve vakfın onursal başkanıydı.

Fetö nün doğum günü ne zaman?

Darbeden dört gün önce, 11 Temmuz 2016 tarihinde ABD'ye giden ve iki gün sonra da 13 Temmuz 2016'da Batmaz ile beraber İstanbul'a dönen, Fetullah Gülen'le videosu bulunan firari Adil Öksüz'ün Hava Kuvvetleri imamı olduğu iddia edilmektedir. Öksüz'ün darbe emrini Fethullah Gülen'den aldığı da iddialar arasındadır.

Fethullah Gülen darbe ne zaman oldu?

İlerleyen yıllarda Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'nu kurmuştur. Hareketin ayrıca Mehtap (kültür), Samanyolu Haber (haber), Yumurcak (çocuk), Irmak (dini), www.kure.tv (internet), Ebru (İngilizce) ve Dünya (Kürtçe) adlı özel yayın yapan kanalları vardır.

Fetö kanalları hangileri?

1 Nisan 2021 itibariyle toplam 40 ülkede FETÖ okulları kapatılmış, doğrudan ilgili ülkeler tarafından işletilmeye başlanmış ya da dönüştürülerek Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmiştir. Türkiye Maarif Vakfı tarafından eğitim hizmetlerine başlanan ülke sayısı ise 67'ye yükselmiştir.

Fetö kaç ülkede?

Fethullah Gülen asla Said Nursi'nin talebesi değildir.