ford focus yol bilgisayarı ekranı

Ford Focus L tuÅŸu ne iÅŸe yarar?

Otomatik Viteste 'L' Harfinin Fonksiyonu Nedir? Otomatik vites l harfi İngilizce 'Low' kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir.

Otomatik viteste n ne zaman kullanılır?

D – İleri gitmek için kullanmanız gereken vites. R – Geri gitmek için kullanmanız gereken vites. N – Aracınızı boşa almak için kullanmanız gereken vites.

Ford Focus Powershift ne demek?

yeni ford focus ve c-max 2.0l dizellerinde kullanılacak, elektronik kontrol edilen, hidrolik harekete geçen, çift kavrama sayesinde pürüzsüz vites geçişleri sağlanması beklenen vites kutusudur. otomatik ile beraber manuel kullanım modu da bulunur.

Ford Focus hangi sınıf?

C segmenti HB araçlar arasında en çok tercih edilen modelleri şu şekilde sıralamak mümkün: Ford Focus HB. Honda Civic HB. Seat Leon.

Otomatik vites S modu nedir?

S vitesi aracı spor moduna almaktadır. Otomatik vites S harfindeyken vites değiştirme için gerekli olan devir aralığı diğer modlara göre çok daha yüksektir. Bu da aracın hızlanmasını arttırmaktadır. Genellikle vites spor modundayken yakıt tüketimi de maksimuma çıkmaktadır.

Otomatik vites te s ne demek?

Bazı araçlarda bulundan S veya O harfleri ile gösterilen vites konumu ise hızlı sürüşler içindir. Vites kolu bu konumdayken aracın vites değiştirme hızı normalden fazla olur ve devir aralığı yükselir. Bu da aracın çok daha fazla yakıt harcayacağı anlamına gelir.

DSG vites nasıl?

DSG Nasıl Bir Şanzıman? DSG çift kavramaya sahip, yarı otomatik robotize bir şanzıman türüdür. Çift kavramalı yapısı ile bir vitese geçtiğinizde diğer vites hazırda bekler ve zamanı gelince vites değişimi gerçekleştirilir. Kuru kavramaya sahip model, içerisinde yağ barındırmaz.

EDC nasıl bir şanzıman?

EDC Şanzıman, bir çeşit yarı otomatik şanzıman türüdür. Renault markasının geliştirdiği bu yarı otomatik sistemde 6 ileri vites söz konusudur. İkili kavrama sistemi ile çalışan EDC şanzımanda ilk kavrama 1, 3, ve 5 ileri, ikinci kavrama da 2,4 ve 6 ileri için çalışır.

DSG şanzımanlı araçlar hangileri?

Volkswagen'in kullandığı çift kavramalı şanzıman tipinin adı DSG teknolojisiydi. Ancak benzer teknolojileri Audi, Nissan, Mitsubishi, BMW ve Porsche markalarında da görüyoruz. Örneğin Audi'deki çift kavramalı şanzıman teknolojisinin adı S-Tronic'tir.

Ford Focus I iÅŸareti ne anlama gelir?

Göstergede yazan kutu-kare içinde i işareti: mesaj uyarı lambası. Bilgi ekranına yeni bir mesaj yüklendiğinde yanar. Mesajın ciddiyetine göre kırmızı veya sarı olabilir ve mesajın nedeni düzeltilene kadar yanık kalır.

Ford Focus RS ne demek?

Yeni Ford Focus RS, Gücün Yollardaki Adı!

350 PS güç ve 440Nm tork üreten 2.3 litre EcoBoost motoru ile en güçlü versiyonumuz olan aracımız, Ford RS serileri arasındaki en güçlü fren sistemine sahip.

Ford Focus ECO modu nedir?

Aracınızı daha verimli sürmenize yardımcı olur

Yenilikçi Ford EcoMode sistemi, sürüş davranışlarınızın yakıt tüketiminize etkisini sürekli değerlendirir. Hız, vites değiştirme, fren yapma ve öngörü düzeyleri gibi alışkanlıklarınızın yanında yaptığınız kısa ve uzun yolculuk sayısını analiz eder.

Ford Focus L vites ne demek?

Otomatik Viteste 'L' Harfinin Fonksiyonu Nedir? Otomatik vites l harfi İngilizce 'Low' kelimesini simgelemektedir. Bu da düşük ya da ağır devir anlamına gelmektedir.

Yeni Focus Vites m ne demek?

Otomatik şanzımandaki son ortak harf 'L' dir ve şanzımanın düşük vitesli bir viteste olduğunu gösterir. Bazen 'L' harfi M harfiyle değiştirilir, bu da şanzımanın manuel kaydırmalı bir seçenek olduğu anlamına gelir.

Uzun yolda ECO mod kullanılır mı?

Eco mod uzun yol içindir hızlanması yavaşlar ama hızı almışsanız sorun olmaz . Hız sabitleyici yakıt tasarrufu sağlar. Ecomode gaz tepkilerini sönümler silindir kapatma teknolojisi yok. Dip gaz yaparsanız ecomode devre dışı kalır yokusta araç sollarken işinize yarar.

Ford Focus ST ne demek?

focus st, focus'ın 1998'de piyasaya sürülmesinden bu yana seri dizisinde yer alan son derece saygın bir spor modelidir. st, 'sports technology' anlamına gelir.

Ford Options ne demek?

Ford Bayi aracınızı değerlendirerek, vade sonundaki son ödemenizi sizin yerinize kapatır. Araç takas fiyatın vade sonundaki son ödemenin üzerinde olması durumunda ise aradaki farkı bir sonraki yeni aracınızın peşinatı olarak kullanabilirsiniz.

Ford Focus mu golf mü?

Focus daha güçlü ve manuel modelde daha az yakıyor. Golf ise otomatik modelde daha tutumlu. Sonuç olarak benzinli ve performanslı bir kompakt otomobil isteyenler için Golf daha mantıklı. Özellikle 150 HP'lik TSI ACT motor çok başarılı.

Ford Focus satılmıyor mu?

Ford, en ikonik otomobillerinden olan Focus'un üretimini resmen durduruyor. 24 yıl önce pazara sunulduğunda 'Yılın Otomobili' seçilen ve o günden bu yana imza attığı ilklerle segmentinde öne çıkan Ford Focus, yenilenen versiyonuyla geçtiğimiz günlerde Türkiye'de satışa sunulmuştu.

Focus 1 KISA FAR H kaç?

FORD FOCUS 1 (1999-2001) MODEL ARASI KISA UZUN TEK AMPUL OLAN ARAÇLAR İÇİN H4 TİP UYGUNDUR.

Ford Focus sağlam mı?

Sıra geldi 1999 yılına... Ülkemizde de fazlaca tercih edilen Ford Focus, sağlamlık konusunda kendisini ispatlamış modellerden. 64 km hızla gerçekleşen çarpışma testinden araç 5 üzerinden 4 yıldız almayı başarıyor.

Ford Focus Alman mı Amerikan mı?

Ford Motor Company, Henry Ford tarafından Detroit, Michigan, ABD'de 16 Haziran 1903 tarihinde kuruldu. Şu anda merkezi Dearborn, Michigan'dadır.

Ford Focus hangi ülkeye ait?

Ford Hangi Ülkenin Markası? Ford Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan bir otomobil markasıdır.