gaziantep belediye başkanı hangi partiden 2021

Fatma Şahin yüzde kaç oy aldı?

Vahap Seçer hangi parti?

Meral Seçer ile evlidir ve iki çocuk babasıdır. Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Mersin için aday gösterildiği 31 Mart 2019 Türkiye yerel seçimlerinde aldığı %45.0'lık oy oranı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Erdoğan en son kaç oy aldı?

AA'nın Seçim 2018 tablosunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 53, Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 26, Meral Akşener'in oy oranının yüzde 12, Selahattin Demirtaş'ın oy oranının yüzde 7, Temel Karamollaoğlu'nun oy oranının yüzde 1 ve Doğu Perinçek'in oy oranının yüzde 1 olduğu görüldü.

Fatma Åžahin AKP mi?

30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilmiş ve seçilmiştir. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde tekrar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 8 Mayıs 2018 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi.

Bahadın Belediye Başkanı hangi parti?

Mansur Yavaş (23 Mayıs 1955; Beypazarı), Türk avukat ve siyasetçi. Mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. 2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı adayı olarak seçilmiştir.

Adıyaman hangi parti önde?

Recep Tayyip Erdoğan (d. 26 Şubat 1954; Beyoğlu, İstanbul), Türk siyasetçi, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı, Türkiye'nin 12. ve günümüzdeki cumhurbaşkanıdır. 2003-2014 yılları arasında 11 yıl Türkiye başbakanlığı yapan Erdoğan, iki dönemdir Türkiye cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir.

Mansur Yavas Hangi Parti adayi?

13 Eylül'de MYK ve MKYK yeni üyeleri belirlendi. Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu AK Parti, 1 Kasım seçiminde tarihindeki en büyük oy sayısı ve %49.5 ile en büyük oy oranına sahip olarak TBMM'de tek başına iktidar olabilecek çoğunluğa ulaştı.

Tayyip kaç senedir lider?

2019 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti ile kısmi ittifak yapan MHP; AK Parti'nin elindeki Amasya, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karaman, Kastamonu ve Kütahya belediye başkanlıklarını kazanırken Bartın, Karabük, Manisa (Büyükşehir) ve Osmaniye belediyelerini de tekrar kazandı.

CHP ne kadar oy aldı?

Seçim sonucuna göre Samsun Büyükşehir Belediyesi başkanlığına Adalet ve Kalkınma Partisi adayı olan Mustafa Demir seçilmiştir.

AKP en çok kaç oy aldı?

Sultan Alparslan, zaferden sonra komutanlarına Anadolu'nun tamamen fethedilmesi görevini verdi. Konya; Anadolu Fatihi, Selçuklu Kutalmışoğlu Sultan Süleymanşah, tarafından fethedildi.

Eski ÅŸehir hangi parti?

Parti, son genel seçimler olan 2018 Türkiye genel seçimlerinde %11,7 oy alarak 67 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer aldı. Halkların Demokratik Partisi'nin merkezi komitesi, il ve ilçe başkanları ve eski liderlerinin çoğu tutukludur.

Konya yüzde kaç AKP?

Seçim sonuçları

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin sonrasında Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kendilerindeki son bilgiye göre Ekrem İmamoğlu'nun 4 milyon 159 bin 650 oy alarak AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım'ın önünde olduğunu açıkladı.

MHP hangi belediyeleri aldı?

Cumhur İttifakı, kısa adıyla CUMHUR, 20 Şubat 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında kurulan seçim ittifakıdır.

Samsun AKP mi CHP mi?

Emek Partisi'nin ayrılığı

Halkların Demokratik Kongresi'nin bir üyesi olan Emek Partisi (EMEP), 2012'de HDP'nin kuruluş sürecinde de bir bileşen olarak yer aldı ancak 17 Haziran 2014'te bir açıklama yayımlayarak HDP'den ayrıldığını duyurdu.

Konya yi kim fethetti?

17 Haziran 2021, saat 11.05'te Onur Gencer, Halkların Demokratik Partisinin İzmir'in Konak ilçesindeki Şair Eşref Bulvarı'nda bulunan il başkanlığı binasına girip tabanca ile ateş açarak parti çalışanı Deniz Poyraz'ı öldürdü.