gaziantep deniz mahallesi kiralık daire

Gaziantep Deniz mahallesi nereye bağlı?

Deniz Mahallesi Gaziantep ilinde yer almakta olup, Konak semtinde bulunan Deniz Mahallesi Şahinbey ilçesine bağlıdır.Deniz Mahallesi haritası konumu ise 37° 2' 35.7324'' Kuzey ve 37° 19' 57.4536'' Doğu gps koordinatlarıdır. Deniz Mahallesi bağlı olduğu Şahinbey ilçe merkezine 5 kilometre mesafe uzaklıktadır.

Gaziantep'in en büyük mahallesi neresi?

Gaziantep'in nüfus bakımından en büyük mahallesinin Karataş olduğu bildirildi. TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2018 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre ilin nüfus bakımından en büyük mahallesinin Karataş olduğu belirtildi.

Gaziantep Karataş nereye bağlı?

Karataş, Şahinbey ilçesine bağlı bir mahalledir. Güneykent, Gaziantep ve Beşyüzevler, Gaziantep mahalleleriyle komşudur.

Gaziantep Körkün nereye bağli?

Körkün, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı bir mahalledir.

Gaziantep nereden ayrıldı?

Antep Savunması

Dünya Savaşı'ndan sonra Mondros Antlaşması ile birlikte Osmanlı Devleti parçalanır. 17 Aralık 1918 tarihinde Antep, Birleşik Krallık'a, 5 Kasım 1919 tarihinde Fransa'ya bırakılır.

Gaziantep'in diğer adı nedir?

2.Gaziantep Adı

Yöre halkı tarafından Antep olarak bilinen şehrin eskiden resmi adı Aynitap-Ayıntap idi. Ayıntap adının kökeni ile ilgili çok değişik rivayetler mevcuttur (Güzelbey, 1987: 30). '1. Şehir adını burada hüküm süren Kral Ayni ile Kraliçe Tep'in adlarının birleşmesinden almıştır.

Gaziantep Türkiye'nin en büyük kaçıncı ili?

8. Gaziantep

Gaziantep, eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık sekizinci şehri. 2013 itibarıyla 1.844.438 nüfusa sahiptir.

KarataÅŸ Neyi MeÅŸhur?

Tarihi açıdan oldukça önemli bir yer olan Magarsus Antik Kenti, Kara Kilise, Karataş Halk Plajı, Tuzla Gölü, Ağyatan Gölü, Osmanlı Hanlarından Menzil Han ve Tarihi Han, Tuzla Milli Parkı, Karataş Tabiat Parkı görmeniz gereken yerler arasındadır.

Karataş nüfusu ne kadar?

Karataş nüfusu 2021 yılına göre 23.321. Bu nüfus, 11.940 erkek ve 11.381 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %51,20 erkek, %48,80 kadındır.

Karataş nasıl bir yer?

Karataş, Adana ilinin önemli turizm merkezlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Özellikle yaz aylarında buraya yerli ve yabancı pek çok turist gelmektedir. Plajlarının ince kumlu olması, liman kenti özelliğine sahip olması, sulak bölgeleri ile ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir.