gaziantep kuzeyÅŸehir 2 etap teslim tarihi

Kuzeyşehir kaç konut?

KuzeyÅŸehir'de 250 bin kiÅŸi yaÅŸayacak

Yaşamın başladığı kuzey şehirde vatandaşların eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma kadar tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarına cevap veriliyor. 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenen Kuzeyşehir Projesinde yaklaşık 250 bin kişi yaşayacak ve toplamda 50 bin konut inşa edilecek.

TOKÄ° evleri peÅŸinat ne kadar?

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. TOKİ'nin eski projelerinde 2+1 ile 3+1 konutların fiyatları 163 bin liradan başlıyordu. En düşük taksit ise 1442 lira olarak belirlenmişti. Ev sahibi olmak isteyenler için yüzde 25'e kadar peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği de bulunuyor.

TOKÄ° Evleri Krediye uygun mu?

-Hane geliri azami tutarının 4 bin 500 TL olması halinde krediye başvurulabiliyor. Ziraat Bankası, TOKİ'den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara sunduğu kredide 2020'de yüzde 0,49 faiz oranı uyguladı. Kredi için 240 aya varan vade fırsatı sunulurken, krediye başvurmak oldukça kolay.

TOKİ şu ana kadar kaç konut yaptı?

'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi' sloganıyla açıklanan proje için yaklaşık 4 milyon kişi başvurdu. TOKİ, ilk etapta 250 bin konutu 2 yılda tamamlamayı vadediyor. 19 yılda üretilen toplam konut sayısı ise 1 milyon 170 bin.

TOKİ ödemeleri kaç yıl sürüyor?

Hak sahibi 6 ay boyunca ödeme yapmış olmasına rağmen yeni borç miktarı artıyor. Bu ancak taksitlerin sona ermesine 5 yıl kala değişiyor. Hak sahibi son 240 ayın son 6 ayında ise 2042 yılının ikinci yarısında ise 15 bin 287 TL taksit ödüyor. Peşinat dahil toplam ödeme 1 milyon 713 bin lira oluyor.

TOKİ Evleri kaç senede ödeniyor?

240 ay 20 yıllık bir süre olarak hesaplanır. Yani TOKİ evlerini satın almaya hak kazandığınızda 20 yıl boyunca taksit ödemeniz gerekecek. TOKİ TAKSİT AYLIK ÖDEME PLANI! 2+1 konutların başlangıç fiyatı 608 bin TL olarak belirlendi.

2022 TOKİ Başvuru ücreti ne kadar?

TOKİ'nin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Başvuru bedeli 500 lira olup kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.

TOKİ yüzde kaç peşinat istiyor?

TOKİ'nin duyurusuna göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

TOKÄ° bekara ev veriyor mu?

Evli ya da bekar olan tüm gençler (18-30 yaş arası) 50 bin sosyal konut genç kontenjanına başvuruda bulunabilecek. Ayrıca 16 bin ya da 18 bin gelir kriterinin altında geliri olan gençler TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilecek.

TOKÄ° 2 1 peÅŸinat ne kadar 2022?

Değeri 608 bin lira olan 2+1 evler için yüzde 10'a tekabül eden 60 bin 800 lira peşinat alınacak. Geri kalan 547 bin 200 liralık kısım aylık 2 bin 280 liralık taksitlerle 240 ay vadeyle ödenecek. Sözleşme imzalandığı anda taksitler başlıyor.

KuzeyÅŸehir TOKÄ° BaÅŸvuru 2022 ne zaman?

Kuzeyşehir 2022 başvuru ne zaman? TOKİ Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak'ta başlıyor! Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir 1. Etap başvuruları 27 Ocak tarihi itibariyle başlıyor.

2022 de TOKİ projesi var mı?

81 ilde yapılacak TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri belli oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detayları, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Eylül tarihinde yapacağı açıklama ile netleşti. Buna göre başvurular, 14 Eylül 2022 tarihinde başlayacak ve Ekim ayının sonuna kadar devam edecek.

Gaziantep'te 2022 TOKİ yazılımı var mı?

TOKİ 2022 konut projesi kapsamında Gaziantep'de 10 bin 24 konuttan oluşan 2+1 ve 3+1 tipindeki dairelerin hak sahipler çekilen kura sonucu ile belli olacak.

TOKİ Evleri kaç TL 2022?

2 trilyon TL'den fazla ekonomik hareketliliğe yol açarak, hem konut hem de kira fiyatlarını düşürmesi beklenen projede, 3+1 konutların başlangıç fiyatı 850 bin TL şeklinde açıklandı. Proje kapsamında inşa edilecek 2+1 konutların başlangıç fiyatı ise 608 bin TL olacak.

2022 TOKÄ° peÅŸinat ne kadar?

TOKİ konutları; %10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacaktır. Hak sahiplerinin konutlarına ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak İdarece tespit edilen oranda artırılacaktır.

Gaziantep Toki Evleri 2022 baÅŸvuru ne zaman?

Başvuruların 14 Eylül 2022'de başlayacağı ve Ekim ayının sonuna dek süreceği öğrenilirken Gaziantap'te TOKİ evlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar arama motorlarında Gaziantap hangi ilçelerde TOKİ yapılacak? Gaziantap TOKİ Sosyal Konut Projesi yapılacak ilçeleri araştırıyor. Tüm merak edilenler haberimizde...

2022 Gaziantep toki başvuruları ne zaman yapılacak?

Başvurular 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve E-devlet üzerinden alınacak. 81 ilde tüm ilçeleri kapsayacak projede 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacak.

Gaziantep'te yeni toki yapılacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından hayata geçirilen 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi kapsamında 81 ilde 250 bin sosyal konutun kura çekimine Gaziantep'te Nizip ve İslahiye ilçeleri kura çekimleriyle bugün başlandı.

TOKİ kaç ay ödeme?

TOKİ'nin duyurusuna göre hak sahiplerine konutlar yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile satılacak.

TOKÄ° 2 1 ler kiraya verilir mi?

Borcu bitmeden konutları devredemez, satamazlar. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değil. Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok.

TOKİ konutları kiraya verilebilir mi?

HANGİ TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLEBİLİR? Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu TOKİ idaresi inisiyatifindedir.

Kuzeyşehir Gaziantep merkez arası kaç km?

Türkiye'nin en büyük toplu konut projesi olarak gösterilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi, Gaziantep merkezden 17 kilometre uzaklıkta hayata geçirilecek.

Gaziantep il mi?

GAZİANTEP'İN COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Akdeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin birleştiği noktada konumlanan Gaziantep Suriye'ye komşu sınır ilimizdir. Güneydoğu Torosların uzantıları olan Sof dağlarının bulunduğu ilde ayrıca Dülükbaba, Sam, Ganibaba ve Sarıkaya Dağları da yer almaktadır.

Gaziantep hangi yarım kürede?

Kuzey Kutbundan Gaziantep ne kadar uzakta? Gaziantep, Kuzey Kutbu'nun 5.886,34 km güneyinde bulunur. Gaziantep ekvatordan ne kadar uzakta ve hangi yarım kürede? Gaziantep, 4.121,22 km, kuzeyinde, ekvator olduğundan, kuzey yarım kürede bulunur.

Gaziantep Türk mü Kürt mü?

İlçe nüfusunun çoğunluğu Türk olsada azınlık olarak yaşayan Kürt ve Arap nüfusta mevcuttur. Nüfusun Çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ilçe merkezinde önemli sayıda Kürtler de mevcuttur.

Gaziantep'in ilk adı nedir?

Yöre halkı tarafından Antep olarak bilinen şehrin eskiden resmi adı Aynitap-Ayıntap idi. Ayıntap adının kökeni ile ilgili çok değişik rivayetler mevcuttur (Güzelbey, 1987: 30). '1. Şehir adını burada hüküm süren Kral Ayni ile Kraliçe Tep'in adlarının birleşmesinden almıştır.

Gaziantep halkı nereli?

Gaziantep'te yerli nüfusun %90 kadarını Türk nüfusu oluşturmaktadır. Bunun yanında Kürt, Arap ve Çerkes nüfusu da vardır. Bu nüfus ta yerli olarak sayılabilir. Gaziantep ilimizin Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçesi civari Barak Türkmen aşiretinin en kalabalık olduğu yerdir.