gebze askerlik şubesi çalışma saatleri

Asker kaç saat çalışır?

Askerlik Şubesi Çalışma Saatleri (2022) Güncel

Askerlik Şubesi çalışma saatleri, hafta içi her gün olacak şekilde sabah saat 09.00 ile akşam saat 17.00 aralığındadır.

6 ay askerlikte maaş var mı?

Her yıl binlere genç vatani görevini yerine getirirken askerliğini 1 yıla tamamlamak isteyen vatandaşlara düzenli maaş ödeniyor. Zorunlu askerlik süresi olan 6 ayın sonunda 6 ay daha kalmak isteyen gençlere asgari ücret bedeli üzerinden ödeme yapılıyor.

Asker er izni kaç gün?

Ä°zin Ä°ÅŸlemleri:

Erbaş/Erlerin kânunî izin süreleri; askerlik hizmetinin her ayı için iki gün olarak hesap edilir ve bu izin süresi askerlik hizmetinden sayılmaktadır. (Uzun dönemler erbaş/erler için 24 gün, Kısa Dönem erbaş/erlerin ise 12 gündür.)

Bir asker ne kadar maaş alıyor?

Er harçlığı 2021 yılında 145,60 TL olarak verilmektedir. Onbaşı maaşı ise erlere göre çok fazla fark etmese de 166,40 TL olarak verilmektedir. Çavuş maaşı ise yine rütbesinden dolayı biraz daha fazla olarak 187,52 TL olarak ödenmektedir.

Asker annesi maaşı ne kadar?

Aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2000 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşlarımızın PTT'deki hesaplarına yatırılmaktadır. Soru 6: Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında ne kadar süre ödeme alabilirim? Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı askerlik süresince devam etmekte olup en fazla on iki ay sürmektedir.

Askerlikte 1 ay kaç gün?

Bedelli yapmayan bütün askerler için askerlik süresi 6 ay olup, gün olarak 180 gündür. Bu sürenin ilk 1 (bir) ayı acemi birliği, diğer 5 (beş) ayı ise uzmanlık dönemidir. Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir.

En zor askerlik nerede?

kıbrıs insanı canından belirecek kadar sıcak olmakla birlikte cennet kadar güzel bir yerdir. ağrı kars ardahan erzurum hakkari van çorum afyon gibi kışı ağır geçen şehirlerde daha bir zor olur askerlik. karadeniz bölgesinde yağmur, akdenizde sıcak ve nem, güneydoğuda toz zorlar insanı.

Erlere doğum izni var mı?

'Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te yapılan düzenleme ile sözleşmeli erbaş ve erler, eşlerinin doğum yapması halinde 10 gün izin kullanabilecek.

Askerde dokunmatik telefon serbest mi?

Askerde akıllı telefon kullanmak yasaktır. Askere gittiğinizde, kamerası ve mobil internet özelliği olmayan bir telefon kullanmanız serbesttir.

Askerde saat kaçta serbest?

acemilikte 21.00-05.00 arası uyku saatidir. 1 saat bot nöbeti tutarsınız. usta birliğinde 21.00-06.30 uyku saatidir. 2 saat gece nöbetiniz olur. alt devreler 05.30'ta temizlik için uyandırılır. 12-13 saat civarı uyunur.

Askerde klozet var mı?

Askerde Klozet Var Mı? Askerde yer alan tuvaletlerden pek çoğu hijyen açısından alaturka tuvalet oluyor. Ancak her tuvalette belirli sayıda klozet de bulunuyor. Her askeri birlikte değişmekle birlikte yaklaşık olarak her 5 tane alaturka tuvalet yanında bir de klozet şekilde tuvalet bulunuyor.

Askerde sigara içiliyor mu?

Kışla içerisinde sigara içilmesi yasak değildir.

Askerde cep telefonu serbest mi?

Evet askerde cep telefonu kullanmak yasak, çünkü siz akıllı cep telefonlarıyla askere gelirseniz bu durumda telefonu kullanmanız istenmeyecek ve zaten nizamiyeden girmeden cep telefonunuz varsa elinizden alınacaktır. Bunun için gelirken yanınızda akıllı cep telefonu getirmemeniz sizin için iyi bir tercih olabilir.

Askerde tuvaleti kim temizler?

Askerde Tuvaleti Kim Temizler? Askere gidecek olanların internette en çok arattığı soruların başında da tuvaletleri kimleri temizlediği sorusu geliyor. Kural olarak askeriyede bulunan tüm ortak kullanım alanları erler tarafından ortaklaşa temizlenir.

Askerde kaç günde bir duş alınır?

Bir er/erbaş/ askeri öğrencinin ayda iki defa banyo temizliği yapabileceği belirlenmiştir.

Askerde sivil kıyafet serbest mi?

Hususi vazifeler sebebi ile vazife esnasında sivil elbise giymek, amirin müsaadesine bağlıdır. Ancak, erbaş ve erler, bu Yönetmeliğin 71 inci maddesi ile 78 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde sayılan hallerde sivil elbise giyerler.

Askerin üstü aranabilir mi?

El ile aranmak kesinlikle yasaktır. Savcılıktan izin olması gerek komutanların el ile araması için.

Askeriyeye powerbank sokmak yasak mı?

Askerde powerbank kullanılması yasaktır. Bu görevi yapan her erkek, yanında elektronik bir cihaz taşımayacağını iyi bilmelidir. Bu tarz eşyaları taşıyor olmanız, askerlik sürenizin uzamasını neden olabilir.

Askerde alkol serbest mi?

askerde içki içmek sadece askeriye sınırları dahilinde değil, izin günlerinde de yasaktır.

Askerde sigara içmek serbest mi?

Kışla içerisinde sigara içilmesi yasak değildir.

6 ay askerlik geçer mi?

6. Yeniliklerden birisi de ikinci altı aylık askerlik hizmeti uygulamasıdır. İstekli olan erbaş/erler, ilk altı aylık hizmeti sonrasında asgari ücretten az olmamak üzere harçlık alarak altı ay daha askerlik yapabilmektedir.

Askerlikte PCR zorunlu mu?

Anketi doldurduktan sonra polimeraz zincir testi (PCR) yaptırmak zorunda mıyım? E-Devlet üzerinden veya askerlik şubesi aracılığıyla sevkini almak isteyen yükümlüler polimeraz zincir testi (PCR) yaptırmak üzere yetkili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir. Bu kapsamda testin yapılması zorunludur.

Asker yol parası nasıl alınır?

Yol masrafımı nereden ve nasıl alabilirim? Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile 'Asal Ödemeleri' olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz.

Askere giderken test pozitif çıkarsa ne olur?

e-Nabız sisteminden test sonucunuzu kontrol ettiğinizde test sonucunuzun pozitif çıkması ve/veya isminizin temaslı listesinde açıklanması durumunda askerliğiniz tedavi/karantina süreci tamamlanana kadar ertelenecektir.

Zorunlu askerlikte para alınıyor mu?

Her yıl binlere genç vatani görevini yerine getirirken askerliğini 1 yıla tamamlamak isteyen vatandaşlara düzenli maaş ödeniyor. Zorunlu askerlik süresi olan 6 ayın sonunda 6 ay daha kalmak isteyen gençlere asgari ücret bedeli üzerinden ödeme yapılıyor.

Erlere maaÅŸ veriliyor mu?

Bu zamla birlikte doğu ya da batıda görev yapan erlerin maaş ödemeleri değişmektedir. Asker maaşlarına görev yaptığı bölgeye göre ekstra tazminatlar yansımaktadır. 2022 yılı içi Sözleşmeli Er maaşı 5 bin 700 liradır. Sözleşmeli erlerin başlangıç maaşı 5.700 TL iken bu ücret 14.000 TL seviyesine kadar çıkabiliyor.

Paralı askerlik kaç para?

Şuan 80 bin 64 lira olan bedellik askerlik ücretine, ocak ayında açıklanacak olan enflasyon farkı sonrasında yüzde 20 zam gelirse, 2023 yılında bedelli askerlik ücreti 96 bin 76 lira olacak.

Askere gidenlere para veriliyor mu?

Er ve erbaşlara, aşağıda hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının,657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit olunan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarlarda aylık harçlık ödenir.