gümüşhane üniversitesi personel daire başkanlığı

Gümüşhane Üniversitesi geçme notu kaç?

Yarıyıl sonu sınavında 100 üzerinden en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya bu sınavdan en az 45 puan alamayan öğrencilerin, ara sınav ve yarıyıl içi çalışmaları değerlendirmeye katılmaz ve bu öğrenciler FF harf notu ile değerlendirilir.

Gecme notu 45 mi?

MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.

FF ortalama ile geçer mi?

Harf not sisteminde en çok merak edilen FF notudur. Bir dersten FF alan kimse, dersten geçip geçmeyeceğini araştırır. Dersin ortalaması 49 puanından düşükse ve harf sisteminde FF olarak görünüyorsa, kişi o dersten geçemez. Bu durumda kaldığı dersten geçmek için sonraki yıl geçerli bir not almak için tekrar seçmelidir.

D notu geçer not mu?

Çünkü DD harf notu başarısız olarak değerlendirilen bir puandır. Bu nedenle de bu puan ile sınavına girilen dersten geçilemez. Katsayısı da 2,00 altında hesaplanır.

Bir dersten kalırsam ne olur?

1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.

Lisede 2 dönem ortalaması kaç olmalı?

MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK B. SINIFTA KALMIŞTIR.

DC geçer mi kalır mı?

Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.

C+ kaç puan?

85 aa mı BA mı?

Üniversitelerde genelde 90 ile 100 puan arasındaki notlar AA harf notu ile değerlendirilmektedir. 89 ile 85 arasındaki notlar BA, 80 ve 84 arasındaki notlar BB, 79 ile 75 arasındaki notlar CB, 70 ile 74 arasındaki notlar CC, 69 ile 65 arasındaki notlar DC, 60 ile 64 arasındaki notlar DD olarak ifade edilmektedir.

CB notu kaç?

Dr. Halil İbrahim Zeybek, Rektör Prof.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Kim?

Suat İ. Günsel – Near East University I neu.edu.tr.

GOP Üniversitesi rektörü kim?

Halen İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Profesör olarak görevine devam eden Prof. Dr. Hamza Al, 9 Temmuz 2022 tarihinde Sakarya Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Yakın Doğu Rektörü kimdir?

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne 8 Temmuz 2022 tarihinde Rektör olarak atandı.

SAÜ Rektörü kim oldu?

10 Aralık 2022 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre Fatih Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin yeni rektörü olmuştur. Fatih Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

RTE Üniversitesi rektörü kim?

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 1992 yılında Tokat'ta kurulmuş bir devlet üniversitesi.

Tokat Rektoru kimdir?

Yüksek Mühendis Mektebi, 1944 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne dönüştürülünce Yüksek Mühendis Mektebi müdürü Ord. Prof. Osman Tevfik Taylan da İTÜ'nün ilk rektörü olmuştur. Hâlen görevde olan rektör ise Prof.

GOP Üniversitesi Özel mi?

Yakın Doğu Üniversitesi, 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başkenti Lefkoşa'da kurulan bir üniversitedir.

Ilk rektörü kim?

Ümit Hassan (1943, İstanbul - 17 Ocak 2023, Lefkoşa), Türk akademisyen ve sosyal bilimler düşünürüdür. Eski Türk toplumu, Şamanlık, Osmanlı devlet örgütlenmesi üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmıştır. Hassan, son olarak Yakın Doğu Üniversitesinde rektörlük yapmaktaydı.

Neu hangi üni Kıbrıs?

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 4. dönem Rektörlüğü görevine 24.12.2022 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince Prof. Dr. Bülent Çakmak yeniden atandı.

Prof Dr Ãœmit Hassan kimdir?

Gümüşhane Üniversitesi'nde 1 Ekim 2021 tarihi itibariyle; 9.692 kadın ve 9.448 erkek öğrencisiyle toplamda 19.140 aktif öğrencisi bulunuyor. Merkez yerleşkede 14.988 ve ilçelerde de 4.153 öğrenci bulunuyor.

Hacettepe rektörü kim?

Erasmus+ Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları başlamıştır. Erasmus Öğrenci Eğitim Alma ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

ETÜ Rektörü Kim?

Lise sınıf geçme notu kaç 2022? Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.