gün görmemiş garip anam mp3 indir

Garip ana ne demek?

- garip anam. kişinin öz annesi ve babasının annesinin üzerine kuma getirdiği iki annesine hitap şekli. harika bir trio.

Ne demek gaip ne demek?

Gaip, sözlük anlamı ile; göz önünde bulunmayan, nerede olduğu bilinmeyen kişi manasına gelir. Tabi bu kelime hukukta teknik bir terim olarak kullanılmaktadır. Hukuksal açıdan; mahkemenin gaiplik yönünde bir hüküm tesis etmesi ile kişi gaip sıfatına haiz olacaktır.

Zavallı kime denir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan Zavallı kelimesi ''zeval'' sözcüğünden türetilmiştir. Zeval, nihayete erme, helak olma ve tamamlanma anlamına gelirken, zavallı kelimesi de umutları tükenmiş, aciz ve kimsesiz demektir. Bu kelime ekonomik açıdan zor şartlar altında olup yaşam mücadelesi veren kişiler için de kullanılır.

Garibi ne demek?

Arapça garâbet (gurbet) kökünden türeyen garîb kelimesi sözlükte 'yurdundan uzak kalan; kendi cinsi arasında eşi ve benzeri bulunmayan, tek ve nâdir olan; bilinmeyen, müphem ve kapalı olan' anlamlarına gelir.

TuluÄŸ ne anlama gelir?

Yüzsüzlük, utanmazlık, hayâsızlık.

GIYA ne demek?

sokak tabiriyle esrar demektir.

Gewre ne anlama gelir?

kürtçede kumral anlamına gelen sözcük ve şarkı adı. başka kürtçe sözlüklerde ise gewre için büyük, iri, kocaman anlamında anlaşılmış. karılar koğuşu'nda küçük ve dolaylı mahpus aduş'un anasının adı gevre.

Aciz olmak ne demek?

Güçsüz kalmış, yaşlı ve düşkün anlamlarına gelmektedir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre aciz kelimesinin anlamı; gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük, beceriksizlik şeklindedir. Diğer bir anlamı ise kişinin ve kuruluşun borcunu vaktinde ödeyememesi durumudur.

Maktul ne anlama gelir?

MAKTÛLE. (ﻣﻘﺘﻮﻟﻪ) i. (Ar. maḳtūl'ün müennes şekli maḳtūle) Öldürülmüş, katledilmiş kadın: 'Maktûlenin terekesine el kondu.'

Bu zaviyeden ne demek?

Zaviye kelimesi ile alakalı olarak TDK, şu açıklamada bulunmuştur: - Birinci anlam köşe demektir. - İkinci anlamı din bilgisinde kullanılmakta olan küçük tekkelere verilen isimdir. - Üçüncü olarak mecaz bir deyişle, anlayış, bakış açısı, görüş.