gönül fethetmek deyiminin anlamı

Göz yuman ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Birinin yanlışlarını, kusurlarını hoşgörü ile karşılamak. [2] Haksızlık yapmasına izin vermek.

Ramak kalmak ne anlama gelir?

DeyimDüzenle

[1] 'Az kalsın olacaktı.', 'Neredeyse' anlamlarındadır.

Es geçti ne demek?

Es geçmek deyimi, boş vermek, yok saymak, görmezden gelmek anlamına gelir.

Rafa kaldırmak ne anlama gelir?

ertelemek anlamına gelen bir deyim.

Hiç renk vermedi ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Düştüğü kötü durumdan kurtulmak için hiç haberi yokmuş ya da farkında değilmiş gibi davranmak. [2] İdeallerini, fikir yapısını, siyasi tercihini, karakterini… belli etmemek. [3] Bozuntuya vermemek.

Ramak kala olaylar nelerdir?

Ramak Kala Olay; personeli, işyerini ya da ekipmanları zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan, işyerinde meydana gelen olaydır. Günlük hayatta 'Az kalsın' diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.

Ez geçmek ne demek?

Es Geçmek Deyiminin Anlamı (TDK)

Anlamı: Birini görmezden gelmek, umursamamak, Anlamı: Yokmuş gibi davranmak, yok saymak, oralı olmamak.

Des dur ne demek?

Destur TDK Sözlük Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit destur kelimesi izin ya da müsaade şeklinde anlatılır. Aynı zamanda 'yol verin' kelime grubu üzerinden de bir karşılık olduğunu söylemek mümkün. Hem saygılı bir şekilde hem de yeri geldiğinde kaba bir biçimde dile getirilen bir kelimedir.

Tüyü bitmemiş yetim deyiminin anlamı nedir?

hem yaşının küçüklüğü hem babasızlığı nedeniyle kendini korumaktan aciz çocuğun hakkını yememek gerektiğine işaret eden bir deyimdir.

El üstünde tutuyordu deyiminin anlamı nedir?

EylemDüzenle. Bir kimseye çok saygı ve sevgi göstermek ve onu çok sevmek.

IÄŸne ile kuyu kazar gibi ne demek?

İğne ile kuyu kazmak, bir hedefi gerçekleştirmek ya da planlanan bir şeyi yapmak için gerekli şeylerden mahrum olmak anlamına gelir. Bu deyimin sözlük anlamı, sonuç alınması mümkün olmayan bir iş için boşu boşuna uğraşmaktır.

El ayak çekilmek ne anlama gelir?

El ayak çekilmek deyiminde, el ayak ikilemesi insanlar anlamına gelir. Çekilmek ise herkesin evlerine girmesi, sokakta kimsenin kalmaması demektir. Bu deyim ''el ayak ortadan çekildi' şeklinde de kullanılır. Saat çok geç olduğunda, örneğin gece yarısını geçtiğinde el ayak çekilir.

Göz kulak olmak ne anlama gelir?

DeyimDüzenle

gözetmek, kollamak. Görme ve işitme yoluyla bilgi edinmeye çalışmak.

Kuyu kazmak ne demek?

İğne ile kuyu kazmak, bir hedefi gerçekleştirmek ya da planlanan bir şeyi yapmak için gerekli şeylerden mahrum olmak anlamına gelir. Bu deyimin sözlük anlamı, sonuç alınması mümkün olmayan bir iş için boşu boşuna uğraşmaktır.

Kuyu kazar ne demek?

Kazma elin kuyusunu kazarlar kuyunu atasözü, kime bir kötülük yapma niyetine girersen o kişi ya da bir başkası da aynı şekilde sana kötülük yapma niyetine girecektir anlamına gelmektedir. Başkalarını düşürmek için kuyu kazanlar en nihayetinde o kuyunun içerisinde bulur kendisini.

Iğne ile kuyu kazmak mecaz mı?

Mecaz anlamlıdır. Genelde iki kelimeden oluşur. Gerçek veya mecaz anlamda kullanılabilir.

Akıntıya su çekmek ne demek?

Akıntıya kürek çekmek genelde boşa uğraşılmış bir iş için söylenir. İşin, eylemin çabalara rağmen olumlu sonuç alınamayacağı belli olan işler için akıntıya kürek çekmek deyimi kullanılmaktadır.

Al aÅŸÅŸa ne demek?

En yaygın şekliyle alaşağı etmek, birinin yetkilerini elinden almak, rakibini ya da düşmanını iş yapamaz duruma getirmek demektir.

Bire bin katmak ne anlama gelir?

Bire bin katmak deyiminin anlamı abartılı bir şekilde karşı tarafa bir şeyler anlatmak olarak dikkat çeker. Yani bu deyimin kullanılması ile ortaya çıkan anlatımda abartılı ifadeler kullanılır.

Toz kondurmak ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Kusur ve hatayı kesinlikle kabul etmemek.

Dilimde tüy bitti ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Çok öğüt verdiği halde sözü dinlenilmeyen insanların içinde bulunduğu durumu anlatır.

Ağzından bal damlıyor ne demek?

Ağzından bal damlamak deyimi çok tatlı, çok güzel ve insanın içine okşayan cümleler kurmak anlamına gelir.

Tepem attı deyiminin anlamı ne demek?

[1] Birdenbire çok öfkelenmek, sinirlenmek, kızmak.

Sir KUPU ne demek?

neyi var neyi yoksa bir anda ortaya dök(e)meyen, kolay tükenmeyen, zamanla keşfedip, keşfedilen her yeni bölgede ayrı keyif veren insan çeşidini nitelemek için kullanılan deyim.

Mumla aramak ne anlama gelir?

Mumla aramak birine karşı yoğun özlem duymak ve tekrar onun yanında olmayı istemek anlamına gelir. Mumla Aramak Deyimi Kimler İçin Kullanılır? Bu deyim zamanında, eleştirilen, kendisinden şikayet edilen ancak değeri yokluğunda anlaşılan ve özlenen kişiler için kullanılır.

Zora koşmak anlamı ne?

Güçlük çıkarmak.

Küp gibi olmak ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Çok şişman. [2] Tıknaz.

Reina oturmak ne demek?

DeyimDüzenle

[1] Düzene girmek. [2] Yolunda gitmek.

Baş tacı etmek ne anlama gelir?

➡Baş Tacı Etmek deyiminin anlamı: Değer vermek, çok üstün tutmak, çok sevmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Genelde Anadolu'da misafir ağırlarken kullanılan bir deyimdir. İstenilen bir şeyi yerine getiren kişilere iltifat etme mahiyetinde de kullanılmaktadır.