gururlanma insanoğlu ilahisinin sözleri

Niçin terk edersin farzı sünneti?

Niçin terkedersin, farzı-sünneti, Duymadın mı, Cehennemi Cenneti, Değil misin Muhammedin ümmeti? Derse Allah; ben ne cevap vereyim?

Sünneti kılınmayan namaz kabul olur mu?

Anasayfa / NAMAZ / Namazların Kazası / Sünnet namazlar kaza edilir mi? Sünnet namazlar kaza edilir mi? Vaktinde kılınmayan beş vakit namazın farzları ile vacip olan vitir namazı kaza edilir. Kılınmayan sünnetler vakit çıktıktan sonra kaza edilmez.

Sünneti yapmamak günah mı?

Sünneti terk etmek günah değildir. Sünnetleri özürsüz olarak kılmamakta ısrar etmek, küçük günah olur. Sünnete önem vermeyen ise kâfir olur. Sual: Namaz Kitabı'nda, (Hiç sünnet kılmamak günahtır) deniyor.

Peygamber Efendimiz hangi vakit namazların sünnetleri terk ederdi?

Muhît isimli fıkıh kitabında yer aldığına göre Peygamber Efendimiz (a.s.m), ikindinin sünneti ile yatsının ilk dört rekât sünnetini devamlı olarak kılmamışlardır. Bazan dört kılmış, bazan iki kılmış, bazan da terk etmiş, hiç kılmamışlardır. Buna göre sevabı hatırı için her zaman kılmak mümkündür.

Namaz kılmadan cennete gidilir mi?

Taberânî'nin rivayet ettiği bir hadiste, Peygamberimiz (asm); 'Kıyâmet (mahşer) günü, kulun sorgulaması namazdan başlayacaktır. Eğer, beş vakit namazı tamam ise, felâha (cennete) kavuşacak, namazı noksan ise hâb-ü hüsranda (cehennemde) kalacaktır.' Namazı kılmamak dünya ve âhirette azaba sebep olur.

Namaz kılmayanın ameli kabul olur mu?

'Namazı kasten bırakanın ibadetleri kabul olmaz ve namaza başlayana kadar...' Eğer, 'Namaz kılmayanın hiçbir ameli kabul edilmez.' veya 'Namaz kılmayanın ibadetleri kabul olmaz.' anlamında sahih bir hadis varsa, bu hadisleri 'namaz kılmayanların diğer ibadetleri kamil anlamda olmaz' şeklinde anlamak gerekir.

Namaz kılmayan lanetlenmiş midir?

Namazı terK eden kimse Allah'ın gazabına uğramıştır ve (inkar ederek terk eden) İslam'ın dışında ölür. Cehennem onun barınağı kızgın ateş onun azap yeri ve son durağıdır. O, Allah katında lanetlenmiştir. Onun yerinden ve göğünden kovulmuştur.

Kadın sünneti Türkiyede var mı?

Evet, kadın sünneti yok ama namus cinayeti var. AB'de Türkiye'deki kadınların durumunu o kadar kötü görülüyor ki, artık sünneti de kattılar.

Kimler sünnet olmaz?

Pavlus sünnete kalbin kötülüklerden arındırılması olarak mecazi bir anlam yüklemiştir. Bu nedenle Roma ve Yunan kültürlerinin de etkisi ile putperestlikten Hıristiyanlığa geçenler sünnet olmamıştır. Bu durum Hıristiyanlar arasında günümüzde de devam etmektedir.

Kadın sünneti yapılır mı?

Kadın sünneti en çok Afrika'nın kuzey-doğu, batı ve doğu bölgelerinde, Orta Doğu ve Asya'nın da bazı bölgelerinde yaygındır. Bugün yaşayan 200 milyondan fazla kız ve kadının en yaygın olduğu 30 ülkede kadın sünneti oldukları tahmin edilmektedir.

Ebeda ilahisi sözleri kime ait?

Cihat Demirbaş kaleminden yazılan Ebeda İlahisinin Sözlerine aşağıdan okuyabilirsiniz.

Eyüp sabrım yok benim sözleri kime ait?

Mustafa Tor kaleminden yazılan Mustafa Tor-Eyüp Sabrım Yok Benim İlahisinin Sözlerine aşağıdan okuyabilirsiniz.