güven sözcüğünün eş anlamlısı nedir

Cahil kelimesinin zıt anlamı nedir?

Buna göre cahil kelimesinin zıt anlamlıları 'bilge, alim, bilgili, okumuş, ehil' kelimeleridir.

Hırçın kelimesinin eş anlamı nedir?

inatçı, hırçın, huysuz.

Abes kelimesinin eş anlamı nedir?

Abes kelimesinin en çok kullanılan eş anlamlı kelimesi gereksiz olarak karşımıza çıkmaktadır. Gereksiz olan bir durum için abes kelimesi kullanılmaktadır. Bunun dışında boş ve yersiz kelimeleri de abes kelimesinin eş anlamlısı olmaktadır.

Dert kelimesinin zıt anlamı nedir?

Derdin zıt anlamlısı hakkında detaylar. Dert kelimesine karşılık olarak zıt anlamlı sözcük, 'derman ya da çare' biçiminde bizi karşılıyor.

Zirnik eş anlamı nedir?

Zırnık kelimesi için TDK'ya göre, 'metelik' sözcüğü eş anlamlı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zevcenin eş anlamı nedir?

15. yüzyılda literatüre girmiş olan zevce de eş sözcüğüyle eş anlamlıdır.

Tahammül kelimesinin eş anlamı nedir?

katlanmak, tahammül etmek, çekmek, dayanmak f.

Belek eş anlamı nedir?

Bellek kelimesi teknoloji alanında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca iş ve eğitim alanlarında da belek kelimesine sık rastlanmaktadır. Bellek kelimesinin yerini en net şekilde dolduran sözcük ise hafıza sözcüğüdür.

Teğmenin eş anlamı nedir?

[1] mülazım.

Gayesiz eş anlamı nedir?

Amaçsız, hedefsiz, plansız kelimeleri gayesiz eş anlamlısı olan kelimeler arasındadır. Hangi anlamında kullanıldığı yer aldığı cümlenin bütününe bakarak anlaşılabilir.

Tenha kalabalık zıt mı eş mi?

Kalabalık kelimesinin zıt anlamlısı ISSIZ veya TENHA kelimesidir.

Aç tok zıt mıdır eş midir?

Tüm bu bilgilerin ışığında incelediğimiz zaman aç kelimesinin zıt anlamlısı tok kelimesidir.

Sonbahar ve güz eş anlamlı mı?

GÜZ KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR? Güz kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu dahilinde Sonbahar sözcüğüdür.

Fakir kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Fakir sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler fukara, yoksul ve zavallı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Var yok eş mi zıt mı?

Yok kelimesinin zıt anlamlısı Var olarak kabul edilmektedir. Yok kelimesinin karşıt anlamı olan durumlarda Var sözcüğü kullanılır.

Faydalı zararlı eş mi zıt mı?

Zararlı kelimesinin iki tane zıt anlamı bulunmaktadır. Bu sözcükler fayda ve yarar sözcükleri olarak bilinmektedir. Zararlı kelimesi zarar veren ve faydasız anlamında kullanılmaktadır. Bu kelimenin zıt anlamları ise faydalı ve yararlı sözcükleridir.

Acı eş mi zıt mı?

Acı ve tatlı kelimesi birbirinin zıt anlamlısıdır.

Sağlık ve sıhhat aynı şey mi?

Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden sağlık kelimesi için eş anlamlı olarak, 'sıhhat' sözcüğü ele alınmaktadır. Her iki kelime de anlam açısından aynı ifadeyi taşıyor.

Siyahi eş anlamlısı nedir?

Aynı zamanda bu manaların aynısını taşıyan ''kara'' kelimesi siyah kelimesinin eş anlamı durumundadır.

Ilkbahar eş anlamı var mı?

İlkyaz, bahar kelimesi ile eş anlamlıdır. Çoğu metinde ilkbahar kelimesinin yerine bahar sözcüğü kullanılır.

Yaşlı eş anlamı nedir?

YAŞLI EŞ ANLAMLISI NEDİR? Yaşlı, yaşça ileri olan ya da genç olmayan demektir. Eş anlamlısı olarak da ihtiyar kelimesi kullanılır. Birbirinin eş anlamlısı olan kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir.

Doktor doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime aslı Latince kökenlidir. Hekim ve tabip kelimesi ile dilimize Arapçadan girmiştir. Doktor kelimesinin eş anlamlısı hekim ve tabip kelimeleridir. Eski dönemlerde daha sık kullanılan hekim zamanla yerini doktor kelimesine bırakmıştır.

Gökyüzü kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Göğün görünen yüzeyi olarak bilinen gökyüzü, 'sema' eş anlamlısı ile ifade edilmektedir.

Eski Türkçe gök ne demek?

Yapılan incelemelerde 'gök' kelimesi Göktürkçe, Uygurca ve Karahanlı döneminde 'kök' şeklinde geçerken; Eski Anadolu Türkçesi zamanında 'k' sesinin 'g' ye dönüştüğü ve 'gök' şeklini aldığı görülmüştür. Köl Tigin Yazıtında 'teñri' kelimesinin 'gök' anlamında kullanıldığı tespit edilmiştir.

Gölet eş anlamlısı nedir?

2. Sözlüklerde gölet, gölek, büğet sözcükleri eş anlamlı olarak verilmiştir.

Deniz kelimesinin eş anlamı nedir?

Derya kelimesi ile deniz kelimesi aynı anlam taşıdığı için eş anlamlı kelimelerdir. Derya dilimize Farsçadan girmiş bir kelimedir. Hem deniz anlamına gelen bu kelime aynı zamanda bolluk anlamına da gelmektedir. Derya deniz kelimesi de bir şeyin çokluğunu anlatmak için kullanılmaktadır.

7 Gök ne demek?

İbrani geleneğine göre, 1'inci gök en yakın göktür, 2'nci gök günahkarların bulunduğu göktür, 3'üncü gök Aden bahçesinin bulunduğu göktür, 5'inci gök aşağı düzeyli meleklerin bulunduğu göktür, 6'ncı gök melek gruplarının ve Kerubi meleklerinin bulunduğu göktür; Tanrı ise 7'nci göktedir.

Türk Ne Demek eski Türkçe?

Türk adının Türkçede 'türemek' fiilinden çıktığı, 'türe', 'töre' kelimesiyle bağlantılı olduğu ve 'yaratılmış', 'yaratık' anlamında kullanıldığı ortaya konulmuş durumdadır.

Göğ mü gök mü?

'Gömgök mü?' yoksa 'Göm gök mü?' Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Göm gök şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gömgök şeklinde olmalıdır.