h1b to h4 processing time

H-1B vizesi kaç yıl geçerli?

H1-B vize süresi başvurandan başvurana değişmektedir. Ancak üç yıla kadar geçerliliği olan H1-B vizesi almanız mümkündür. H1-B vize süreleri en fazla üç yıl uzatılabilmektedir.

H 2 vizesi nedir?

» H2B Vizesi Programı, Amerika hükümetinin Amerika'da ki sezonluk işgücü açığını kapatmak amacıyla geçici süreyle yabancılara yasal çalışma ve yaşama izni vermesi olarak tarif edilebilir. İlk seferde maksimum 10 aya kadar alınabilen çalışma izni toplamda 3 yıla kadar uzatılabilir.

H1 vizesini kimler alabilir?

H-1B vizesi, başvuranların yüksek eğitim diplomasına sahip olmasını gerektirir. Yüksek eğitim diploması lisans, lisanüstü ve doktora gibi dereceleri içerir. H1-B vizesine bilişim, mimarlık, hukuk, finans, tıp, vb. birçok çalışma alanından gelen profesyoneller başvurabilmektedir.

H-1B vizesi hangi meslekler var?

H1B uzmanlık meslekleri nelerdir? Bu vize türü mimarlık, mühendislik, matematik, fizik bilimleri, sosyal bilimler, tıp ve sağlık, eğitim, ticari uzmanlıklar, muhasebe, hukuk, teoloji ve sanat gibi alanları içerebilir.

E1 ve e2 vizesi nedir?

E-1 ve E-2 Amerika Yatırımcı Vizesi ve Tüccar Vizeleri

Bir yatırımcı yeni bir şirket kurarak veya Amerika Birleşik Devletleri'nde mevcut bulunan bir işletmeyi minimum 75,000 dolar yatırım yapıp satın alarak kendisinin ve ailesinin işletme devam ettiği sürece ABD'de yaşama hakkı kazanmasını sağlayabilir.

Green Card çekilişine kaç kişi katılıyor?

Peki Türkiye'den başvuranlara Green Card çıkma ihtimali kaç? Türkiye'den her sene kaç kişi başvuru yapıyor? ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre 2007 yılında 68 bin 763 olan başvuran sayısı 2020 yılında 221 bini aştı. Bu sayı 2021'de 128 bin 743 oldu.

J1 vizesi kimlere verilir?

J-1 vizesi Amerikan Hükümetinin Kültürel Değişim Programlarına (Cultural Exchange Programs) katılan kişilere uyguladığı ve Amerika'da kaldığınız sürece yasal çalışma izni sağlayan vizedir. J1 vizesi veren diğer programlar Amerika'da Work and Travel ve Amerika'da AuPair programlarıdır.

H2 vizesi nedir?

EB-3 Programı, ABD işverenleri tarafından teklif edilen, tam zamanlı, daimi ve geçerli iş teklifleri ile, giriş seviyesindeki işlerde çalışmaya istekli adayların ve ailelerinin, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasal daimi ikamet statüsü (Yeşil Kart - Green Card) kazanması amacıyla oluşturulan bir göçmenlik programıdır.

Eb3 vizesi nedir?

Premium Processing Fee ücreti yaklaşık $1,225'dır. H-1B Amerika vizesi için bu ücretin ödenmesi gerçekleştiğinde başvuru dosyanız 15 ila 30 gün içinde sonuçlanmaktadır. Süreç olumlu ilerledikten sonra adayın Amerika H1-B vizesi için gerekli belgeleri toplaması ve adımları atması gerekir.

H-1B vizesi kaç günde çıkar?

H-1B Nitelikli Pozisyon Çalışanı vizesi, Amerika'da nitelikli pozsiyonlarda çalışmak isteyen profesyonel kimselere verilir. H-1B vizesi, başvuranların yüksek eğitim diplomasına sahip olmasını gerektirir. Yüksek eğitim diploması lisans, lisanüstü ve doktora gibi dereceleri içerir.

H-1B vizesi kimlere verilir?

H1B Çalışma Vizesi Ücreti

H1B Çalışma Vizesi başvuru ücreti 1250 Dolar hizmet bedeli dahil olup dosyaya göre değişkenlik göstermektedir. Dosyadaki evraklar eksiksiz olarak tamamlanıp başvuruya hazır hale getirilmesine yardımcı olunur. H1B Çalışma vizesi ücretleri tarafımızca konsolosluğa online olarak yatırılmaktadır.

H-1B vizesi kaç TL?

F1 vizesi ile zaten 20 saatlik çalışma hakkına sahip olan uluslararası öğrenciler CPT ile kampüs dışında ve haftalık saat sınırı olmaksızın tam zamanlı da çalışabilirler. Programa başvurmak için en az 9 aydır Amerika'da yaşamak gerekirken okul tatillerinde de Amerika'da çalışmak mümkündür.

F1 vizesi ile çalışabilir mi?

H4 eş ve küçük çocuklara verilen vize türüdür. Amerikada kendi ülkelerindeki TV, gazete ve dergi işinde çalışan basın mensuplarına, eşlerine ve çocuklarına verilir.

ABD H4 vizesi nedir?

Son olarak H2B vizesinin avantajlarından bahsedelim..

H2B vizesi 10 ay + 2 yıl olmak üzere (işinizi uzatmanız ya da başka bir iş bulmanız halinde) yaklaşık 3 yıllık bir oturum ve çalışma izni verir.

H2B vizesi kaç yıllık?

Amerika öğrenci vizesi ücreti

Öğrenci vizesi yani F 1 vize başvuru ücretleri 260 dolardır. Bu ücretin 160 doları konsolosluk harcı 100 doları vize danışmanlık ücretidir.

F1 vizesi kaç para?

H-1B vizesine hak kazanabilmek için, başvuru sahibinin H-1B pozisyonuyla ilgili en az bir lisans derecesine sahip olması gerekir. Lisans dereceniz yoksa, ancak H-1B pozisyonuyla ilgili bir alanda kapsamlı bir iş deneyimine sahipseniz, iş deneyiminiz bir lisans derecesine eşdeğer ise H-1B vizesine hak kazanabilirsiniz.

H-1B Visa nasıl alınır?

H1B vizesi ile 3 yıl boyunca Amerika'da yaşayabilir ve çalışabilirsiniz. Bu süre isteğiniz ve işvereninizin başvurusu üzerine 3 yıl daha uzatılabilir, bazı istisnai durumlarda 1 yıllık ek bir sürenin verilmesi de mümkün olabilmektedir.