Gülük nasıl yapılır?
Öncelikle 'gülük' denilen küçük köfteler hazırlanır. Kıyma, karabiber, kırmızı biber ve tuz karıştırılır. Üzerine tavuk suyu ve 4 bardak daha su eklenir, kaynayınca önce pirinç ve tuz eklenip beş dakika kaynatılır. Ardından köfteler, birkaç dakika kaynayınca da nohut ve tavuk eklenir.
Şafak çorbası nedir?
Genellikle bir arada kullanılmayan yumurtalı terbiye ve domatesin buluştuğu şafak çorbası, içeriğindeki malzemeler gereği besin değeri oldukça yüksek bir çorbadır. Sizde iftarda besin değeri yüksek bu lezzetli çorbayı tüketmek isterseniz evinizde bu tarifi deneyebilirsiniz.
Dövme çorbası nedir?
Yapımında buğday, nohut, yoğurt ve baharatlar kullanılan dövme çorbası, İç Anadolu Bölgesi'nde en çok tüketilen çorba tariflerinden biridir. İsteğe göre kuşbaşı et ile lezzeti arttırılabilir.
Çürük çorbası ne demek?
Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Zaman zaman Maraş usulü kelle paça olarak da adlandırılan çürük, sakatat sevenlerin favorilerinden.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Efelek çorbası nasıl yapılır?
Patatesi soyup küçük küp şeklinde doğruyoruz ve tenceremize ilave ediyoruz. Patatesi biraz soğanla kavurup çorbanın suyunu ekliyoruz. Patatesler pişmeye yakın evelikleri ekliyoruz. 5 dk. sonrada yıkanmış bulgurumuzu çorbaya ekliyoruz. Tuz ve baharatları da ekleyip bulgurumuz pişene kadar kaynatıyoruz.
Efelek yenir mi?
Evelik, yaprakları yenilebilen, tohumlarından da çay yapılan ıspanağa benzeyen bir çeşit ottur. Evelik otundan yapılan yemekler lezzetli olduğu gibi oldukça da faydalıdır.
Nohutlu mantılı çorbanın adı ne?
Yüksük çorbası olarak da bilinen mantı çorbası, hem içeriğindeki mantı ve nohut ile bir çorbadan çok daha doyurucu hem de hem de mantı yeme arzunuzu tatmin edecek kadar lezzetli.
Toygar çorbası nasıl yapılır?
Tencereye yoğurt, yumurta ve unu koyup birbirine karışana kadar iyice çırpın. Üzerine suyu ve önceden suda bekletilmiş, haşlanmış yarmayı ekleyip tekrar karıştırın ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırarak tencerenin dibinin tutmamasını sağlayın.
Efelek neye iyi gelir?
Evelik otu; egzama, mantar gibi cilt problemlerine çözüm olur. İçeriğinde yer alan C vitamini sayesinde kış hastalıklarından kurtulmanın yanı sıra, bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olacaktır. Romatizmal ağrılara oldukça iyi gelen evelik otunun bir diğer faydası kadınsal rahatsızlıklara iyi geldiğidir.
Evelik ne demek?
Evelik otu çok yıllık bir bitkidir. Kan temizleme ve mikroplardan arındırma konusunda şifalı olan bitki yalnızca bu sebepten dahi yüzlerce yıldır kullanılmaktadır. Bilinen en eski bitkilerden biri olan evelik otu, boyu bir metreyi geçmeyen kısa boylu çalı türü bir bitkidir.
Efelek nerede bulunur?
Evelik, develik ve efelik otu olarak da bilinen labada, karabuğdaygiller familyasından olup kuzukulağı ile de akrabadır. Dere kenarlarında ve sulak çayırlarda yetişme imkanı bulan labada bitkisi, yüzlerce yıldır kullanılagelen çok yıllık bir bitkidir.
Köylüm çorbası nedir?
Haşlanan mercimeğin suyunu süzüp tencereye ekliyelim. 1.5 lt su ile mercimekleri pişinceye kadar kaynatalım. Erişteyi, dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de katalım. Erişteler pişip çorba koyulaştıktan sonra kırmızı pul biber ve naneyi erittiğimiz yağın içinde kızdırıp çorbaya ilave edelim.
Toyga çorbası hangi Yorenin?
Amasya toyga çorbası 01.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Pumpum çorbası nereye ait?
Pumpum Çorbası - Bartın
Ayrı bir tavada kıtır ekmekler ayçiçek yağı ile kavurulur. Çorbanın tuzu ve biberi eklenir. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine alınır.
Darhane çorbası nasıl yapılır?
Tarhanayı biraz suyla eritiyoruz. Pişen domatesin üstüne soğuk su ve tarhanayı ekleyip karıştırıyoruz. Çorbamız ılınınca bulyonu ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar kıvam alması için kaynatıp sıcak servis yapıyoruz.
Pıt pıt çorbası nasıl olur?
Kaynayan suyun içerisine yıkanan bulgurlar ilave edilerek pişirilir, bulgurlar yumuşayınca - kıvamı ne çorba gibi sulu ne de pilav gibi katıdır, ikisinin arasıdır - ateşten alınarak sıcak servis yapılır.
Luvana çorbası nasıl yapılır?
Ezogelin çorbası, Türk mutfağına has; domates (veya salçası), pirinç ve kırmızı mercimek ile yapılan bir çorba. Adı, Barak Türkmenlerinden Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş (yeni adıyla Dokuzyol) köyünden Ezo Gelin'in adından gelir.
Ezo Gelin Çorbası ismini nereden almış?
Avşor, genellikle kemiksiz et, büryan yağı, biber, taze fasulye, patlıcan, salça ve tuz ile yapılan bir çorba. Bitlis ve Van civârında bilinmektedir. Avşor çorbası büryanın tandırda pişirilmesiyle elde edilen yağ, et ve çeşitli sebzelerle hazırlanır.
Avşor çorbası ne demek?
Kavrulmuş un ve et suyun içerisine eklenen sarımsak aroması ve yoğurt terbiyesi ile birleşen nefis bir çorbadır. Mülayim çorbası, klasik un çorbası ve sarımsaklı un çorbasının terbiyeli bir versiyonudur. Kıvam ve lezzet olarak da bu çorbalara yakındır. İçindeki limon suyu ile de hafif ekşimsi ve mayhoş bir tadı vardır.