hatay erzin belediye başkanı hangi partili

Side Belediye Başkanı kimdir?

Daha sonra meclis üyeliği de yapan Delikkulak, Bağımsız olarak Side Belediye Başkanı olmuştur. Evlidir ve biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğu vardır.

Side köy mü?

Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı mahalledir.

Side kaç yıllık?

Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Side nin nüfusu ne kadar?

SİDE mahallesi nüfusu ( beldesine) bağlı MANAVGAT, ANTALYA. SİDE mahallesinin Nüfusu Toplam 13.596 tır. Bu nüfusun 7.261'si Erkek, 6.335'si Kadındır.

Side ne ile meÅŸhur?

Müze, yakınlardaki tiyatro ve agora kalıntılarını keşfettikten sonra dinlenmek için idealdir. Side, güneşi ve kumlarıyla antik tarihinden daha ünlüdür. Uçsuz bucaksız mavi gökyüzünü yaz aylarında, özellikle Avrupalı turistler, bu plajın kumları üzerinde dolaşmak için Side'ye akın ediyor.

Side nerede denize girilir?

Side Ne Yenir?

Tercihinizi Akdeniz mutfağından esintiler taşıyan bir restorandan yana kullanmak isterseniz başta zeytinyağlılar olmak üzere, ot kavurmaları, deniz ürünleri ve sebze yemekleri masalarınızı süsleyecektir. Side'de ne yenir diyecek olanlar için sac kavurma, sebzeli kebap, arabaşı çorbası, laba ve hibeşi sayabiliriz.

Side tatil için nasıl bir yer?

Side ise Antalya'nın en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Side ilçesinde çok sayıda turistik tesis ve 5 yıldızlı oteller yer alıyor. Yazın gelen yerli ve yabancı turistler ilçenin nüfusunun yaz aylarında artmasını da sağlıyorlar.

Side'de kimler yaşamış?

Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur. MÖ VI. yüzyılda tüm Pamfilya ile birlikte Lidya Krallığı'nın egemenliğine girmiş, Lidya Krallığı'nın 547/46'da yıkılışından sonra Perslerin hâkimiyeti altına girmiştir. Bu devirde özgürlüğünü bir ölçüde koruyan kent, kendi adına sikke basmıştır.

Hatay Dörtyol Belediye Başkanı hangi partiden?

Dörtyol, Hatay'ın ilçelerinden biridir. Nüfusu 127.989 kişi olup bu bakımdan 922 ilçe ve 51 merkez ilçe arasında 192, ilde 4.dür.

Dörtyol nereli?

1966 yılı Çankırı İli Ilgaz İlçesine bağlı Kızılıbrık Köyü doğumlu olan İlçe Kaymakamımız, ilk ve orta öğrenimini Ankara Atilla İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini Atatürk Lisesinde tamamlamış olup; 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur.

Hatay Dörtyol Kaymakamı kimdir?

İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.

Dörtyol Türk mü?

* İrade-i dahiliye :İ. DH, 1478 /1327.Z.5Mondros ateşkes antlaşmasından sonra 11 Aralık 1918'de işgal edilen Dörtyol'da Milli Mücadele'de İLK KURŞUN 19 Aralık 1918'de Karakese köyünde Özerlili Hoca Ömer oğlu Mehmet Çavuş (Mehmet Kara ) tarafından atılmıştır.

Hatay Dörtyol Arap mı?

İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi: Hatay Dörtyol denince akla ilk olarak tarih kitaplarından ve şanlı kültürümüzden de bildiğimiz İlk Kurşun olayı geliyor.

Hatay Dörtyol ilk kurşunu kim attı?

Dörtyol, Hatay'ın ilçelerinden biridir. Nüfusu 127.989 kişi olup bu bakımdan 922 ilçe ve 51 merkez ilçe arasında 192, ilde 4.dür.

Hatay Dörtyol Neyi Meşhur?

Side, Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı mahalledir.

Hatay Dörtyol nüfusu ne kadar?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Lütfü Savaş %41,5'lik oy alarak Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olmuştur.

Kaymakam Aydın Ergün Kimdir?

Valimiz Sayın Rahmi Doğan, 26 Ekim 2018 tarih ve 202 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hatay Valiliğine atandı.

Side il mi ilçe mi?

Şükrü Sökmensüer, Hatay Sorunu halledildikten ve ardın- dan oluşan Hatay Devleti de sona erdikten sonra Hatay'ın ilk valisi olarak atanmış ve burada önemli çalışmalar yapmıştı.

Hatay'ın ilk Belediye Başkanı kimdir?

Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ.Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.

Antakya nereli?

Müthiş tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin bulunduğu Antakya, gezilecek yerler bakımından Hatay'ın en zengin ilçesidir. Tarihi M.Ö. 300 yılına kadar dayanan Antakya'nın en ünlü 2 yeri St. Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi'dir.

Hatay ilinin yöneticisi kimdir?

Türkiye'de en kalabalik Arap Alevi nüfusu Hatay'da yaşamaktadır. Defne ve Samandağ ilcelerinin nufusunun neredeyse tamamı Arap Alevisidir. Arap Alevilerine Nusayri de denilmektedir. İskenderun ve Antakya Merkez'de de Arap Alevileri vardır.