hatay erzin belediyesi hangi partiden

Hatay Erzin ismi nereden gelir?

İlçemizin Fatih Sultan Mehmet ile Uzun Hasan arasında 1473 yılında yapılan Otlukbeli Savaşından sonra, Doğu'dan gelen Türk Boyları tarafından kurulduğu, adının da Orta Asya'da Tannu (Tanrı) Dağları civarında bulunan (Tannu Ola) Erzin şehrinin isminden geldiği ileri sürülmektedir.

Hatay hangi ulkenin?

Hatay Devleti (Fransızca: État du Hatay, Arapça: دولة خطاي Dawlat Khaṭāy), İskenderun Sancağı'nın 2 Eylül 1938'de bağımsızlığını ilan etmesi ile kurulmuş olan Türk devleti. 29 Haziran 1939 günü devletin yasama organı olan 22 üyesi Türk olan 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisinin aldığı karar gereği Türkiye'ye ...

Hatay nasıl bir yer?

Hatay engebeli bir coğrafyaya sahiptir. Kuzey-güney hattında uzanan Nur Dağları (Amanos Dağları) ilin en büyük dağıdır. Amik Ovası şehirdeki en büyük ova olmakla birlikte Erzin, Payas, Arsuz, Dörtyol, İskenderun şehirdeki diğer önemli ovalar arasındadır.

Antakya Hatay ın ilçesi mi?

Antakya (Arapça: انطاكيّة, Anṭākye; Yunanca: Ἀντιόχεια, Antiohia), Hatay ilinin nüfus bakımından en büyük ilçesidir ve merkezidir. Yeni düzenlemeyle birlikte Antakya ve Defne Belediyesi olarak ayrılmıştır. Ortasından Asi Nehri geçmektedir. Hristiyanlığın önemli mukaddes mekânlarından biridir.

Atatürk Hatay için ne dedi?

Atatürk, 1 Kasım 1936 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açış konuşmasında: '... Bu sırada, milletimizi gece gündüz meşgul eden başlıca büyük bir mesele, hakiki sahibi öz Türk olan, İskenderun — Antakya ve çevresinin mukadderatıdır. Bunun üzerinde ciddiyet ve kesinlikle durmaya mecburuz.

Hatay ilinin eski adı nedir?

Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ.Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.

Hatay Nasıl Türk toprağı oldu?

Hatay Devleti (Fransızca: État du Hatay, Arapça: دولة خطاي Dawlat Khaṭāy), İskenderun Sancağı'nın 2 Eylül 1938'de bağımsızlığını ilan etmesi ile kurulmuş olan Türk devleti. 29 Haziran 1939 günü devletin yasama organı olan 22 üyesi Türk olan 40 üyeli Hatay Devleti Millet Meclisinin aldığı karar gereği Türkiye'ye ...

Hatay ne ile ünlü?

Hatay'ın Neyi Ünlü? Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri ise Hatay'ın diğer ünlü yemekleridir.

Hatay neyi ile ünlü?

Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...

Hatay bizim için neden önemli?

Hatay'ın jeopolitik değeri geçmişte olduğu kadar bugünde önemi korumaktadır. Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'in güvenliği ve ulusal çıkarının korunması bağlamında Hatay'ın konumu büyük önem arz etmektedir.

Erzin nereli?

Erzin, Hatay'ın bir ilçesidir.

Erzin in anlamı ne?

Arapça'da: El-Erzen;(1) sert dallı ağaç, ondan sopa ve değnek yapılır. Yine, Erzân; suyu dengeli tutan yüksek bir yer, diye de belirtilmektedir. Ayrıca, Kamus'a göre(2) Erzen bir beldenin adıdır.

Hatay Erzin in neyi meşhur?

Hatay Erzin ilçesinin en önemli özelliği ziraat ileri düzeydedir. Washington portakal, greyfurt, mandalina, limon gibi narenciye üretimi oldukça yaygındır. Burada üretilen meyveler; Rusya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilmektedir. Ayrıca bölgede nar ekşisi üretimi oldukça yaygındır.

Erzin hangi yemeği meşhur?

GÖMEÇ YEMEĞİ

İlkbaharla birlikte tarlalarda bol miktarda bulunan gömeç otu, o mevsimin en çok rağbet edilen türüydü. Çünkü gömeç yemeğinin lezzeti ve damak tadı olarak herkes beğenirdi. Üstelik bol ve ucuz olması tercih nedeniydi. Gömeç yağda kızartılmış soğanla birlikte sulu olarak pişirilirdi.

Serace ne anlama gelir?

SERÂÇE. (ﺳﺮﺍﭼﻪ) i. (Fars. serā 'saray' ve küçültme eki -çe ile serā-çe) Küçük saray, küçük konak, saraycık: 'Serâçe-i hâk: mec. Dünya.' Âsûde serâçe-i ademde / Ne gussada idim ü ne gamda (Fuzûlî).

Eshel anlamı nedir?

(ﺍﺳﻬﻞ) sıf. (Ar. suhūlet 'kolay olmak'tan eshel) Çok (daha, en, pek) kolay: Olsun işimiz eshel / Rahm eyle rahîm Allah (Aziz Mahmud Hüdâyî).

Tirmit anlamı nedir?

Tirmit mantarı olarak da bilinen, peveraccio sarı, özellikle Avrupa'da, ekvatorun bölgeler kuzeydeki bir mantar yayılır. Adı, ürettiği büyük miktarda latekse atıfta bulunan ve eli doldurabilen elin boşluğu anlamına gelen Latin sineklerinden türemiştir.

Erzin eskiden nereye bağlıydı?

1935 yılına kadar Dörtyol ilçesine bağlı bir bucak merkezi olan Erzin kasabası, 2 Eylül 1938'de Hatay devletinin kurulmasıyla yine Dörtyol ilçesi ile birlikte Adana iline bağlı bağlanmış ve 29 Haziran 1939'da tekrar Hatay devletinin anavatana kazandırılmasıyla, Dörtyol ilçesi ile birlikte yine Hatay bağlanmıştır.

Erzin'de deniz var mı?

İlçemize 22 km. mesafedeki Burnaz Plajı sahilimiz 6 km. uzunluğunda ve 1 km. genişliğinde eşine az rastlanır bir kumsal alana sahiptir.

Hatay'da ne yapılmalı?

Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.

Antakya Belediye başkanının ismi nedir?

Belediye başkanı Lütfü Savaş'tır.

Antakya nereli?

Hatay kaç belediye var?

1966 yılında Amasya'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Çorum Atatürk İlköğretim Okulu ve Çorum Lisesi'nde tamamladı.1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Antakya kaymakamın adı nedir?

Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ.Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır. Yöreye bu adı 1936'da Atatürk vermiştir.

Hatay ismini kim koydu?

Müthiş tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin bulunduğu Antakya, gezilecek yerler bakımından Hatay'ın en zengin ilçesidir. Tarihi M.Ö. 300 yılına kadar dayanan Antakya'nın en ünlü 2 yeri St. Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi'dir.

Hatay'ın en güzel ilçesi neresi?

Türkiye'de en kalabalik Arap Alevi nüfusu Hatay'da yaşamaktadır. Defne ve Samandağ ilcelerinin nufusunun neredeyse tamamı Arap Alevisidir. Arap Alevilerine Nusayri de denilmektedir. İskenderun ve Antakya Merkez'de de Arap Alevileri vardır.