hatice nin mutfağı etimek tatlısı

Şahin'e tatlısı nedir?

Sahine, peygamber efendimizin döneminde islam mutfağında yer alan ve genellikle ismi çok az bilinen, bal, tereyağı ve tahinden oluşan enfes bir lezzettir. Genellikle Ramazan aylarında sahurda tüketilen sahine tatlısı, tam bir enerji ve şifa deposu olarak bilinen çok lezzetli bir tariftir.

Fışkıl tatlısı nerenin?

Fışkıl Tatlısı - Gümüşhane

Mayalanması beklenir. Hamur mayalandıktan sonra şekil verilerek kızgın yağda pişirilir. Daha sonra üç su bardağı su ve üç su bardağı şekere yarım limon sıkılarak elde edilecek olan şurubun içine kızartılacak olan tatlılar atılır.

Luzine tatlısı nerenin?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan ve geçen yıl tescillenen 'Luzine tatlısı', ramazan ayında vezgeçilmez tatlılar arasında sofralardaki yerini alıyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ziraat yüksek mühendisi Mehmet Murşit Munis, tatlının ramazan ile özdeşleştiğini, iftarlık tatlı olarak beğenilerek tüketildiğini söyledi.

Ince elek tatlısı nereye ait?

Aksaray İnceelek Tatlısı, özellikle ramazan ayında iftar ve sahurda, bayramlarda ve düğünlerde tüketilen bir üründür.

Türkiye'nin en meşhur tatlısı nedir?

Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.

Åžileki ne demek?

Şileki ya da şilke, Gaziantep'ten Hakkari'ye geniş bir coğrafyada yapılan ve zevkle tüketilen bir tür hamur tatlısı. Pekmezle yapılan bir şerbete bulanmış kreplerden oluşan bu tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilir, zevkle ve sağlıkla tüketebilirsiniz.

Åžilke ne demek?

Şilke - Adıyaman

Bu isimde kürt mutfağından birçok yemek ve tatlı gibi adını yapılış zelliğinden alır. Bu tatlının hamuru cıvık ve yendiğinde insanın damağında ıslak bir tat bıraktığından yöre halkı bu tatlıya Türkçeye 'ıslak tatlı' olarak çevirebilleceğimiz Şilke / Şileki adını vermiştir.

Dolaz tatlısı nedir?

Dolaz, Nevşehir mutfağına ait bir tatlı. Bir nevi un helvası da diyebiliriz. Normalde balla tatlandırılıyor ama siz evinizde bal yoksa üzerine reçel gezdirerek ya da şeker serperek de nefis bir dolaz hazırlayabilirsiniz.

Halka tatlısı kime ait?

Adana Halka Tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Marlenka tatlısı nerenin?

Büzme tatlısı nerenin?

Cevizli Büzme Tatlısı - Bilecik.

Mafiş tatlısı nereye ait?

Çıtır Çıtır Mafiş Tatlısı (Balıkesir)

Jalebi tatlısı nereye ait?

Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor. Bu tarifle tulumba ya da halka tatlısını hatırlatan jalebi'nin en önemli farkı, hamurunda pirinç unu ve zerdeçal bulunması.

Hürrem Sultan tatlısı nasıl yapılır?

Bir paket bisküviyi iyice kırıyoruz. İçine 4 yemek kaşığı kakaoyu ekliyoruz. Yarım paket margarini eritiyoruz. 2 çay bardağı sütü yağa ilave edip bisküvilerin üzerine döküyoruz. Hazırladığımız bisküvili harcı borcama döküp kaşıkla düzeltiyoruz.

Hapsa tatlısı nasıl yapılır?

Pekmez ve suyu bir tencereye alın, nişastayı da bir kaseye koyun ve bir çay bardağı su ile iyice ezin. Pekmezli su karışımının altını yakın, fokur fokur kaynayınca içine nişastayı ve cevizi (üzeri için bir miktar ceviz ayırın) atıp hızlıca karıştırın, Top olmasın ve kaselere alıp üzerine ceviz dökün.

Cillincop tatlısı nasıl yapılır?

Unu tencereye koyunuz. Kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak iyice kızıncaya kadar kavurunuz. Kavrulmuş una dövülmüş çitlembikleri ve tahini katınız. Karıştırarak tahini una yediriniz ve tencereye azar azar pekmezli su karışımını ekleyip karıştırarak helvaya kıvam tutturunuz.

Dunya tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle un, su ve tuz eşliğinde sert bir hamur yoğuruyoruz. İç harcımız için patateslerimizi haşlıyoruz, püre haline getiriyoruz. Tavada küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Salçasını ve reyhanını ekledikten sonra patates püremizle karıştırıyoruz.

Mataz nasıl yapılır?

Kahramanmaraş'ın pekmezli tatlısı hapısa tarifi ile geldim. Sadece 3 malzeme ile hem lezzetli hem de sağlıklı bir tarif için sizi buraya alalım.

Hapısa nereye ait?

Aside tatlısı; un, tereyağı ve pekmez kullanılarak hazırlanan, içinde şeker olmayan, oldukça pratik, lezzetli ve de çok hafif bir tatlı tarifidir. Aside tatlısı Kayseri yöresine ait bir tatlıdır. Kıvamı muhallebi kıvamına yakındır, helva gibi olmamalıdır.