hava kirliliği dumanı bulmaca

Kültür hars ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan hars kelimesinin ilk anlamı tarlayı ekip biçmektir. Bu kelime de ekin gibi, ilk anlamı dışında kültür manasında kullanılır.

Incelik Naziklik ne demek?

İncelik ve naziklik kavramları başkalarına karşı saygılı davranmak anlamına gelmektedir. Bu iki kelime aynı anlama gelen eş anlamlı bir kelime olarak birbirinin yerine kullanılabilmektedir.

Seçmeli yemek ne demek?

Seçmeli yemek bulmacasının bir adet cevabı bulunmaktadır. Seçmeli yemek bulmacasının cevabı yedi harften oluşmaktadır. Seçmeli yemek bulmacasının yedi harfli cevabı alakard kelimesidir.

Hars ve tezhip ne demek?

Hars ve Tezhip. Fransızca 'culture' kelimesinin iki ayrı anlamı vardır. Bu anlamlardan birini hars (milli kültür), diğerinin 'tehzib' (yetiştirme, yükseltme) biçiminde dilimize çevirebiliriz. Kültür hakkındaki bütün yanlış anlamalar, Fransızca kültür kelimesinin böyle iki anlamlı olmasındandır.

Matematikte Bakışımsız ne demek?

Geometri ve fizik gibi bilim dallarında kullanılan bakışım kelimesi, birbiriyle orantılı demektir. Birbirine paralel uzanan ve uzunlukları aynı olan doğrular için de aynı sözcük kullanılır. Nazar kelimesinden türetilen ''Tenazur'', bakışımsız ile eş anlamlıdır.

Eski dilde mercek ne demek?

Dilimize Latinceden geçmiş olan Lens, mercek sözcüğünün bulmacalardaki en kısa cevabıdır. Hem çengel hem de sarmal bulmacalarda bu kelimenin genellikle 4 harfli cevabı sorulur. Arapça kökenli bir sözcük olan Adese, mercimek tanesi demektir ve mercek ile aynı kökten gelir.

Mentese ne demek bulmaca?

Menteşe sorusunun bulmacadaki cevabı reze ve çapona olarak bilinmektedir.

Yemek ne demek oluyor?

Yemek, birçok anlamı olmasından dolayı dilimizde sık sık kullanılan kelimelerden biridir. Yemek, yeme, karnın doyması için yenen yiyecek, ağızda çiğneyerek yutmak, ısırmak, günün belirli saatlerinde yenen yiyecek, konuklara verilen ağırlama anlamlarına gelen bir kelimedir.

Su samuru bulmaca ne demek?

Bu hayvan çengel, kare gibi bulmacalarda sıklıkla sorulmaktadır. Su samuru teriminin 4 harfli karşılığı 'Lutr' şeklindedir.

Yüz örtüsü peçe ne demek?

Bulmacada Yüz Örtüsü Peçe cevapları Nikap, Bürgü ve Yaşmak yanıtlarıdır.

Bulmacada aylak ne demek?

avare, başıboş, aylak.

Peçe dinimizde var mı?

İSLAMİYET'te belirli bir tesettür kuralı vardır. Müslüman kadınlar için yüz hariç vücudun geri kalan yerleri kapatılır. Peçe dediğimiz yüzü tamamen kapatan şeyse İslamiyet'te yoktur.

Peçe takmak caiz mi?

Bir kadının peçe takması, başka bir deyimle bir kadının her hangi bir zaruret ve ciddi bir ihtiyaç olmadan yabancı erkeklere yüzünü örtmesi farzdır. Bir bayanın peçe kullanması âlimler arasında ihtilaflıdır. Âcizane bizim tercih ettiğimiz peçenin farz olduğudur.

Peçe giymek caiz mi?

Bu konuda ne bir ayet ve ne bir hadis yoktur. Bunun için Şari tarafından belirlenmiş tesettür ölçülerine riayet eden her renkte peçeyi takmak caizdir.

Kestane rengine ne denir?

Fransızca kökenli bir sözcük olan maron, açık kahverengi anlamına gelir. Bulmacalarda kestane rengi sorusunun 5 harfli yanıtı marondur.

Başıboş aylak nedir?

işsiz, işsiz güçsüz, başıboş, aylak.

Bulmacada Epope ne demek?

Epope kelimesinin Türkçe karşılığı destandır.

Kaç çeşit mercek vardır?

Saydam, cam ya da plastik gibi maddelerden meydana gelen mercekler, ince kenarlı mercek ve de kalın kenarlı mercek olmak üzere iki çeşit halinde oluşum göstermektedir.

Iraksak mercek ne demek?

İki küre(veya bazen silindir) yüzeyi ile sınırlanmış saydam madde parçasına mercek adı verilir. Küre yüzeyleri kesişiyorsa merceğe ince kenarlı veya yakınsak mercek, kesişmiyorsa kalın kenarlı veya ıraksak mercek adı verilir.

Bulmacada su mermeri nedir?

kaymak taşı, su mermeri.

MuÅŸtu nedir bulmaca?

O kelimelerden biri olan müjde, dilimize Fransızcadan geçmiştir. Muştu kelimesi ise Farsça kökenli olup haber ve müjde sözcükleriyle eş anlamlıdır.

Bulmacada taşlı tarla ne demek?

Bulmacalarda yer alan sorulara verilecek cevapların kutucukta belirtilen sayıya denk olanının cevap olarak yazılması gerekmektedir. Taşlı tarla sorusu için 4 harfli bulmaca cevabı leçe olarak ifade edilmektedir. Taşlı tarla sorusunun 5 harfli cevabı ise aküre şeklinde olmaktadır.