hazır bordo bulamacı ölçüsü

Bordo bulamacı soğuktan korur mu?

Bordo bulamacının ispatlanmış bir soğuktan koruma özelliği yoktur. Çünkü Bakır sülfat (Göztaşı) Element olarak bakır ihtiva eder sadece bakır, Kireçse kalsiyum içerir.

Meyve ağaçlarına neden kireç sürülür?

Kireçleme bir de ağaçları güneş yanığından korumak için yapılıyor. Ağaçlar da güneşten yanabiliyorlar Bu arada odun dokudaki gözenekleri doldurarak kapattığı için, zararlıların yuvalanmasına da engel olur.

10 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?

Böylece %1 lik 10 litre ,bordo bulamacı hazırlanmış olur. Ben bu 10 Lt ile yaklaşık 40-50 adet bodur meyve ağaçlarımı ilaçlayabiliyorum ve bir miktar da arttığı oluyor.

Yağmurlu havada bordo bulamacı atılır mı?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Yağmur yağarken budama yapılır mı?

Yağmurlu havalarda budama yapılması, budamacının işlerini zorlaştırtırır. Budama yapılırken hava şartlarının olumlu olması yapılan işten zevk alınmasına, budama sonrası kontrollerin rahat yapılmasına, 2cm çapından büyük budama yaralarının aşı macunu veya boyası ile kapatılmasına olanak verir.

Bordo bulamacı kimyasal mı?

Göztaşı olarak da bilinen, bakır sülfat, mavi ve kokusuz bir kimyasal bileşik olup tamamen suda çözünür. Normalde zehirli bir kimyasal olan Göztaşı (göktaşı) tamamen suda eritilip, sönmüş kireçle karıştırılması sonucunda, en eski geleneksel tarım ilacı olarak bilinen bordo bulamacı elde edilir.

Meyve ağaçlarına kaç günde bir su verilir?

Meyve ağaçları eğer yağış yeterli değilse, ilkbaharda çiçeğe durduktan sonra sulanmaya başlanır.Yaz ve sonbaharda devam edilir.Yazın yetişkin ağaçlar her 15 günde, yeni fidanlar haftada bir sulanmalıdır. İlk ve sonbaharda daha seyrek verilebilir. Bu mevsimlerde çok fazla yağış oluyorsa sulama yapılmaz.

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Bordo bulamacı kaç gün arayla yapılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bordo bulamacı yerine ne kullanılabilir?

cupermet Bordo Bulamacı Yerine Kullanabileceğiniz Sistemik Sıvı Bakır.

Bordo bulamacı kışın atılır mı?

Hazırlanan bulamacı sonbaharda meyve ağaçlarının yapraklarının %75'i döküldükten sonra kış süresince, ilkbaharda ise gözler patlamadan bir hafta önce uygulayabilirsiniz.

100 litre suya ne kadar bordo bulamacı atılır?

Bordo Bulamacının Hazırlanması:

Benzer şekilde 2 kg sönmüş kireç veya 1 kg sönmemiş kireç 100 litrelik ayrı bir plastik kovaya konur ve üzerine bir miktar su ilavesiyle karıştırılarak 50 litreye ( kovanın yarısına kadar) tamamlanır.

Bordo bulamacı yazın atılır mı?

Bölgemiz gibi nemli ortamlarda daha fazla tehdit oluşturan bazı bakteriyel hastalıklarla mücadelede en iyi sonuç için Sonbahar ve İlkbaharda kullanılması tavsiye edilen ilacın; İlkbahar uygulanması için uygun olan içinde bulunduğumuz dönemi kaçırmamalarını üreticilerimize hatırlatır, bol bereketli bir üretim sezonu ...

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Bordo Bulamacına şeker katılır mı?

Bulamaç süzgeçten geçirildikten sonra taze kullanılır. Hemen kullanılmaz ise daha iyi yapışmasını ve muhafazasını sağlamak için 100 litre bordo bulamacına 200 gr şeker ya da 1 litre yağsız süt ilave edilerek 10 gün kadar bozulmadan saklanabilir.

Göztaşı domatese iyi gelir mi?

Göztaşı Faydaları

Bu durum, ağacın olumsuz hava koşullarına ve don riskine karşı dayanıklılığını artırır. Elma ağacında karaleke, şeftali ağacında yaprak kıvırcıklığı, zeytin ağacında halkalı leke, sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen, domates ve bağlarda mildiyo gibi hastalıkları önlediği için ruhsatlandırılmıştır.