helitam atatürk üniversitesi

Helitama kimler baÅŸvurabilir?

HELİTAM programına başvuru için; 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereğince,19.11.2014 tarihinden önce hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olarak diploma alanlar programa başvuru hakkına sahiptirler.

2 yıllık hemşirelik ne zaman kaldırıldı?

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları;

SYO'larının açılmasıyla 1997-98 öğretim yılından itibaren bu okulların hemşirelik ve ebelik programlarına öğrenci alınmamıştır.

Ilitam nedir nasıl yapılır?

İlahiyat ön lisans mezunlarına 2 yıllık ilave bir eğitimle lisans diplomasına sahip olma hakkını kazandıran bir lisans tamamlama programıdır.

Ilitam 1 yılda biter mi?

Ancak, İlahiyat Fakültesi Fakülte Kurulu Kararı ile programın özelliğinden dolayı yıl esası da uygulanabilir. İLİTAM uzaktan eğitim programı aşağıdaki esaslara göre yürütülür: a) İLİTAM uzaktan eğitim programı, dört yarıyıllık (iki yıllık) bir lisans tamamlama programıdır.

Ilitam ücretli mi?

2018-2019 yılı İlitam (uzaktan eğitim) ücreti 863,50 TL, İkinci öğretimücreti 513,50 TL'dır.

Diplomada Ilitam yazıyor mu?

İLİTAM programını tamamlayan öğrencilere '' İlahiyat Diploması'' verilir. Diplomada 'İlahiyat lisans tamamlama programından mezun olmuştur.' ibaresi yer alır.

Ilitam harç ücretleri ne kadar?

2021 yılı için belirlenen dönemlik harç ücreti 763,5 TL ve materyal ücreti 300 TL'dir.

2 yıllık ilahiyat Nasıl 4 yıllığa tamamlama?

İLAHİYAT LİSANS TAMAMLAMA UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI (İLİTAM) NEDİR? İlahiyat ön lisans mezunlarına 2 yıllık ilave bir eğitimle lisans diplomasına sahip olma hakkını kazandıran bir lisans tamamlama programıdır.

Sınavsız Ilitam ne demek?

a) İLİTAM uzaktan eğitim programı, dört yarıyıllık (iki yıllık) bir lisans tamamlama programıdır.

Ilitam kaç yılda biter?

Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden 'uzaktan eğitim' ve 'yüz yüze eğitim' yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.

Hemşirelik lisans Tamamlama nasıl yapılır?

AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Açıktan hemşirelik var mı?

Hemşirelik Lisans Tamamlama programı çoklu öğretim uygulamalarını ifade eden 'uzaktan eğitim' ve 'yüz yüze eğitim' yöntemiyle yürütülecektir. Hemşirelik Lisans Tamamlama Programının teknik bilgi, beceri ve uygulama gerektiren dersler yüz yüze eğitim programı ile yapılacaktır.

Uzaktan hemÅŸirelik okunur mu?

Aile hekimi olmak için hemşirelerin bir yıl daha, üniversiteden mezun olan hemşirelerin ise iki yıl daha okuması gerekiyor özellikle 2022 yılında doktor açığının yaşandığı bir dönemde. Amaç, yerel aile hekimlerindeki boşluğu doldurmaktır. Ayrıca aile hekimine başvurma hakları da olacaktır.

HemÅŸirelik okuyan aile hekimi olabilir mi?

Hemşireler Artık Doktor Oluyor..

Avrupa ve Amerika'da uygulanan hemşirelerin reçete yazma ve muayene edebilme hakları Türkiye'de de uygulanmaya başlanıyor. Yasayla AB ülkelerindeki modele uygun olarak sağlık meslek lisesi ve fakülteleri mezunlarına doktor olabilme hakları veriliyor.

HemÅŸirelik okuyan biri doktor olabilir mi?

Hemşire olmak için üniversite sınavına mutlaka girmiş olmanız gerekiyor. Üniversite sınavına girdikten sonra üniversitelerin ilgili bölümlerden mezun olarak hemşirelik unvanına sahip olabilirsiniz.